Μην χασετε

Γυναίκα έπαθε εγκεφαλική παράλυση μετά από μια μπουκιά πρέτζελ – Επαθε αναφυλακτικό σοκ

Για μπουκιά ήταν αρκετή για να της στερήσει τα πάντα. Τη ζωή της, το μέλλον της. Η Chantel Giacalone μοντέλο και ηθοποιός στα 27 της χρόνια έπαθε αναφυλακτικό σοκ μετά από μια μόλις μπουκιά ενός πρέτζελ το οποίο περιείχε φυστικοβούτυρο. Η άτυχη κοπέλα υπέστη εγκεφαλική παράλυση μετά από σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο πρέτζελ.

Το κακό έγινε το 2013 και οκτώ χρόνια μετά δικαστήριο του Λας Βέγκας σύμφωνα με την «Las Vegas Review-Journal» επιδίκασε το ποσό των 29.5 εκατ. δολαρίων στην οικογένεια της Chantel Giacalone καθώς κρίθηκε πως οι διασώστες του ασθενοφόρου απέτυχαν να την βοηθήσουν και λειτούργησαν με αμέλεια.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας η Chantel

έχασε οξυγόνο στον εγκέφαλό της για μερικά λεπτά μέχρι να την αναλάβουν οι διασώστες του MedicWest Ambulance. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάστασή της να επιδεινωθεί ακαριαία καθώς κανείς δεν είχε την κατάλληλη επινεφρίνη, που απαιτείται σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Advertisements

Από την πλευρά της η MedicWest αρνήθηκε το λάθος, υποστηρίζοντας πως το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο λόγω της υψηλής ευαισθησίας της Giacalone στα φιστίκια.

«Τουλάχιστον η κόρη μου έχει φροντίδα. Χαίρομαι γι’ αυτό», είπε ο πατέρας της κοπέλαςJack Giacalone, μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Ποια είναι η Chantel Giacalone

Όταν συνέβη το περιστατικό στις 20 Φεβρουαρίου 2013, το 27χρονο τότε μοντέλο συμμετείχε σε μια επίδειξη μόδας και μια φίλη της αγόρασε παγωμένο γιαούρτι και έβαλε πάνω ένα μικρό πρέτζελ.

Advertisements

Η Chantel τότε έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, με ρόλους στο θρίλερ «The Butterfly Effect 3: Revelations» του 2009 και την σειρά «Hollow Walls».

Σήμερα στα 35 της χρόνια είναι παραπληγική, τρέφεται μέσα από έναν σωλήνα και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με τα μάτια της.

Οι γονείς της φροντίζουν σε 24ωρη βάση και όπως είπαν τα χρήματα της αποζημίωσης θα διατεθούν για την μελλοντική φροντίδα της και την εύρεση ενός σπιτιού πιο κατάλληλο για τις ανάγκες της.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα