Μην χασετε

Γρηγόρης Πετράκος: «Δεν προέτρεψα κανέναν – H λέξη εισαγγελέας συνιστά δικτατορική στάση»

H Eισαγγελία Πρωτοδικών  Αθήνας θα διενεργήσει έρευνα με αντικείμενο δημοσιεύματα εφημερίδων και βίντεο στο Διαδίκτυο με «fake news» για την πανδημία του κορoνοιού. Το έναυσμα προκειμένου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να δώσει εντολή για τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας έδωσαν δημοσιεύματα εφημερίδων  αλλά και βίντεο με δηλώσεις στο διαδίκτυο του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου.

Advertisements

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα αναλάβει την έρευνα θα διερευνήσει συγκεκριμένα εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση και η διέγερση σε ανυπακοή.

Το TLIFE, επικοινώνησε με τον τραγουδιστή  και ζήτησε ένα σχόλιο για το θέμα που τον αφορά. Διάβασε όσα δήλωσε:

“Πολύ περίεργο” απάντησε ο Γρηγόρης Πετράκος στο TLIFE και συνέχισε:  “Το δικό μου βίντεο δεν αφορά τίποτα σε αυτά που αναφέρονται στην είδηση. Eγώ δε μίλησα ποτέ για εμβόλια, ούτε παρότρυνα κανέναν να μην κάνει τίποτα, να μην τηρεί τα μέτρα. Δεν προέτρεψα κανένα για οτιδήποτε Εγώ μόνο παρέθεσα μια σειρά από άρθρα και γραφήματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο από επίσημους φορείς. Δεν έβγαλα τίποτα από το κεφάλι μου.

Ο εισαγγελέας δεν έχει καμμία δουλειά νομικά. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραπέμψει κάποιον ο οποίος προτρέπει δημόσια σε ανυπακοή. Εγώ ουδέποτε μίλησα για ανυπακοή σε κανένα νόμο. Είπα ότι παρόλο που οι νόμοι είνα “παράνομοι”οφείλουμε να τους ακούμε. Εγώ για παράδειγμα δεν φοράω μάσκα αλλά δεν πάω πούθενά. Το έχω δηλώσει σε συνεντεύξεις μου. Δεν πάω κάπου χωρίς μάσκα. Απλά δε φοράω μάσκα και κάθομαι σπίτι μου.

Άκουσε τις δηλώσεις του Γρηγόρη Πετράκου στο TLIFE

 

Το θεωρώ αναπόστατο και ούτε θα συμβεί ποτέ απλά αυτό είναι συνήθης εκφοβισμός. Και μόνο που αναφέρεται η λέξη εισαγγελέας για να ελέγξει γνώμες βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο και απόψεις, αυτό από μόνο του συνιστά μια δικτατορική στάση απέναντι στα πράγματα” είπε στο TLIFE, ο τραγουδιστής.

Advertisements

Δεν έχω προκαλέσει με κανένα τρόπο. Ποτέ δε δημοσίευσα fake news. Επί 6  μήνες δημοσίευα στοιχεία κάθε μέρα  και κανείς δεν είπε ότι είναι fake news. Δεν μου διεύψεσαν κανένα από από αυτά.To βίντεό μου επειδή έκανε ένα εκατομμύριο προβολές προφανώς τους προκάλεσε και ακόμα παίζει με μια επισήμανση. Τα ελληνικά hoaxes το κάνουν αυτό δεν είναι κάποιος φορέας, θεσμικός. Τα ελληνικά hoaxes, τα πληρώνει το facebook, είπε σχετικά με το βίντεό του και περί fake news

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα