Μην χασετε

Γρηγόρης Βαλλιανάτος: «H oμoφυλoφιλία δεν είναι επάγγελμα, αλλά ανθρώπινη ιδιότητα νoμικά απoδεκτή»

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη και όταν πήρε τη δικογραφία στα χέρια του έκανε λόγο για δικογραφία «τηλεγράφημα», ενώ χαρακτήρισε τους μηνυτές του γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους με αμοιβή».

Η δήλωσή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την άποψή τους μέσα από τα social media. Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook, ξέσπασε γράφοντας:

«Η αναφορά του δικηγόρου Αθηνών Αλέξη Κούγια, σε ομοφυλόφιλους επαγγελματίες είναι απαράδεκτη. Είναι η πολλοστή ομοφοβική αναφορά του ίδιου μετά τα εγκαίνια της σειράς ομοφοβικών δηλώσεων πριν 15 χρόνια όταν με αφορμή το παραδικαστικό κύκλωμα είχε δηλώσει, “Ομοφυλόφιλοι δικηγόροι και επίορκοι δικαστές λυμάνονται την Δικαιοσύνη” σε εφημερίδα των Αθηνών.

 

Advertisements

Είναι αλήθεια πως από τότε έχει επιχειρήσει να διορθώσει ομοφοβικές του δηλώσεις αλλά προφανώς “η χαρά (του ομοφοβικού) δεν τον αφήνει”. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επάγγελμα, αλλά ανθρώπινη ιδιότητα νομικά αποδεκτή, και ο πελάτης του δεν “κατηγορείται” για ομοφυλοφιλία. Αλλά ούτε για αγορά ή πώληση σeξουαλικών υπηρεσιών κατηγορείται, στην περίπτωση που εννοεί επαγγελματίες τους εργαζόμενους στο σeξ. Ο πελάτης του ερευνάται για “βιασμούς ανηλίκων κατά συρροή”.

Βιασμούς πόσο μάλλον κατ εξακολούθηση, ας ρίξει μια ματιά να δει ποιοι τους κάνουν. Όσο για την αγορά σeξουαλικών υπηρεσιών, γνωρίζει πολύ καλά πως τα νεαρά αγόρια που συναντούσαν τον πελάτη του δεν έχουν τις προϋποθέσεις του νομού 2734/1999 για να τους ονομάζει έτσι ένας νομικός. Η παλιά εκείνη δήλωση του και οι επιπλοκές της τον είχαν οδηγήσει στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος για μια νύχτα, και στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών…».

 

Πηγή

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα