Μην χασετε

Γονείς «φυλάκισαν» τα παιδιά τους στο σπίτι για 4 μήνες για να μην κολλήσουν κoρoνoϊό

Απ’ το ξεκίνημα της πανδημίας, η Σουηδία είναι γνωστό πως έχει τραβήξει τον δικό της μοναχικό δρόμο, αποφεύγοντας να επιβάλλει καραντίνα και άλλα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από πλήθος άλλων χωρών.

Και όπως συμβαίνει παντού, οι επίσημες τακτικές δεν βρίσκουν σύμφωνους ούτε καθησυχάζουν όλους τους πολίτες, οδηγώντας σε σπασμωδικές αντιδράσεις σαν κι αυτή που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές της Σουηδίας απομάκρυναν από την οικογένειά τους τρία παιδιά ηλικίας 10 έως 17 ετών όταν ανακάλυψαν πως οι γονείς τους τα κρατούσαν κλεισμένα στο σπίτι επί τέσσερις μήνες, τρομοκρατημένοι απ’ την πανδημία.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος των παιδιών, τα παιδιά δεν βγήκαν καθόλου απ’ το διαμέρισμα από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου. Στο δικαστήριο, μάλιστα, αποκαλύφθηκε πως τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεν μπορούσαν να μετακινούνται ούτε καν μέσα στο διαμέρισμα. Οι γονείς, πάντως διαψεύδουν την πληροφορία που διέρρευσε πως η εξωτερική πόρτα του σπιτιού ήταν κλειστή «με καρφιά», ώστε κανένα μέλος της οικογένειας να μην μπορεί να βγει έξω.

Advertisements

Μια εξήγηση για την πανικόβλητη αντίδραση των γονιών ίσως είναι ότι, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των παιδιών, κατάγονται «από άλλη χώρα» και δεν μιλούν καλά σουηδικά, οπότε παρακολουθούσαν μόνο τα νέα του τόπου τους απ’ το διαδίκτυο.

Στη χώρα αυτή, που δεν έχει γίνει γνωστή, είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού την ώρα που η Σουηδία, όπου διέμεναν, είχε αφήσει τα πάντα ανοιχτά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα