Μην χασετε

Γονείς απειλούν δασκάλους ότι θα τους ξυλοκοπήσουν αν βάλουν στα παιδιά τους μάσκα

Στο Ηράκλειο της Κρήτης εκπαιδευτικοί λαμβάνουν επιστολές από γονείς, οι οποίοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκες και απειλούν με αγωγές και μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και με ξυλοδαρμό!

Μεγάλη ανησυχία στο Ηράκλειο της Κρήτης (και όχι μόνο βέβαια…), καθώς τις τελευταίες μέρες σχολεία λαμβάνουν επιστολές από γονείς, οι οποίοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκες και απειλούν με αγωγές και μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και με ξυλοδαρμό!

Στέλνουν, μάλιστα, μέχρι και υπεύθυνες δηλώσεις, στις οποίες ξεκαθαρίζουν ότι το παιδί τους δεν θα βάλει μάσκα, ενώ ζητούν και το απίστευτο: Τη δημιουργία ειδικών τάξεων… «αντιφρονούντων» μαθητών!

Χθες (10/9), θυμίζουμε, υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας για απειλές και εξώδικα, που αποστέλλουν γονείς σε εκπαιδευτικούς σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία. Το MEGA, ωστόσο, έφερε στο «φως» της δημοσιότητας νέες επιστολές κατά εκπαιδευτικών.

Advertisements

Μια συγκεκριμένη επιστολή, δε, που εξασφάλισε και παρουσιάζει το MEGA, κοινοποιήθηκε τόσο σε Γυμνάσιο και Λύκειο του Ηρακλείου όσο και στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…

«Κακοποιητική πρακτική η χρήση μάσκας»

Μια μητέρα, λοιπόν, ζητά το παιδί της να μη φορέσει μάσκα διαφορετικά απειλεί ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη!

«Δεν επιθυμούμε ως γονείς να αναζητήσουμε ποινικές ή αστικές ευθύνες από εκπαιδευτικούς, αλλά αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το πράξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο», αναφέρει.

Advertisements

Στο ίδιο σχολείο έφτασε και υπεύθυνη δήλωση μητέρας, η οποία γνωστοποιεί ότι το παιδί της δεν θα φορέσει μάσκα και αποκαλεί τη χρήση της κακοποιητική ενέργεια.

«Το ανήλικο τέκνο μου δεν επιθυμεί να φορά υποχρεωτικά μη ιατρική μάσκα, ως απαραίτητη προϋπόθεση φοίτησής στο σχολείο σας. Η πολύωρη χρήση της του προκαλεί έντονη σωματική δυσφορία, δύσπνοια, ψυχικό άλγος και στρες… Τέτοιου τύπου κακοποιητικές πρακτικές εντός σχολείου, ή άλλου τύπου τιμωρίες προς ανηλίκους δεν θα είναι ανεκτές».

«Τοποθετήστε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα»

Και συνεχίζει: «Ως εκ τούτου, παρακαλώ να τοποθετήσετε το παιδί μου σε τμήμα χωρίς μάσκα, καθώς σέβομαι τις επιλογές των άλλων γονέων. Σε κάθε περίπτωση, είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε στον κάθε μαθητή πλήρες και ποιοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, χωρίς στιγματισμό, διακρίσεις έναντι κανενός παιδιού ή γονέα και κηδεμόνα».

Οι γονείς ζητούν, μάλιστα, εγγράφως απάντηση από τη διεύθυνση του σχολείου, τονίζοντας: «Σε περίπτωση που σκοπεύετε να αποκλείσετε τη φοίτηση του παιδιού μας στο δημόσιο σχολείο, εμποδίζοντάς του την πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια παιδεία με δική σας ευθύνη, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς, ώστε να προβούμε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων αυτού».

Advertisements

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, λέγοντας: «Εμείς θα κάνουμε τον πορτιέρη; Θα έρθουμε σε σύγκρουση με τους γονείς. Δεν μας έχει πει κανένας τι θα κάνουμε»!

Σε άλλες επιστολές τους, εξάλλου, γονείς απαγορεύουν να γίνει ακόμα και τεστ στα παιδιά τους, αφού θεωρούν ότι γίνονται μέρος ενός… πειράματος.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα