Μην χασετε

Γονείς Αλεξίας: «Το παιδί μας έχει 95% αναπηρία, μας κατέστρεψε τη ζωή»

Στα δικαστήρια βρέθηκαν σήμερα οι γονείς της μικρής Αλεξίας, όπου εκδικάστηκε το τελευταίο στάδιο της αγωγής ύψους ενός εκατομμύριου ευρώ που ζητούν από τον άνθρωπο που πάτησε την σκανδάλη και κατέστρεψε τη ζωή του παιδιού τους. 

Η Αλεξία δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ανήμερα του Πάσχα ενώ έπαιζε με τα αδέλφια της στην αυλή του σπιτιού της, και πλέον βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι γονείς της, ο κ. Λουκάς και η κυρία Νικολέτα μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν όλον αυτόν τον καιρό, καθώς πέρα από την αναπηρία του παιδιού τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις που έχει η φροντίδα της.

«Ο άνθρωπος που έριξε την αδέσποτη σφαίρα δίνει κάθε μήνα 800 ευρώ για την Αλεξία, αλλά αυτό το ποσό δεν φτάνει για τίποτα. Η Αλεξία χρειάζεται πολλαπλάσια χρήματα για τη φροντίδα της και έχουμε και τα άλλα μας παιδιά και τη γιαγιά και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, αφού δε δουλεύει κανείς μας», είπε η μητέρα της μικρής.

Advertisements

Όπως τόνισαν το παιδί πρέπει να πηγαίνει με ταξί για τις φυσικοθεραπείες του, τις εργοθεραπείες, ενώ έχει και άλλες ανάγκες στις οποίες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

«Το παιδί μου πέρασε από επιτροπή κι έχει 95% αναπηρία εφ’ όρου ζωής. Μου κατέστρεψε τη ζωή αυτός ο άνθρωπος», είπε ο πατέρας της Αλεξίας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού τους βοηθά τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ ο δήμος πληρώνει το ταξί με το οποίο πηγαίνει το παιδί για να κάνει τις θεραπείες του.

«Αυτά που δίνει ο κατηγορούμενος είναι ψιχία. Τα ιατρικά κονδύλια είναι τεράστια και οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Έχει δεσμευτεί περιουσία του κατηγορούμενου, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ που ζητούν οι γονείς με την αγωγή, αλλά η απόφαση θα βγει σε οχτώ μήνες», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Μήτσαινας.

Advertisements

Οι γονείς είναι απελπισμένοι. Βλέπουν τη μικρή Αλεξία στην κατάσταση που βρίσκεται και ταυτόχρονα έχουν και τα άλλα τους παιδιά τα οποία πρέπει να φροντίσουν. Οι ίδιοι κάνουν ό,τι μπορούν, ωστόσο παραδέχονται πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα