Μην χασετε

«Γκρι πέτρα»: Η μέθοδος που απομακρύνει από κοντά σου όσους επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία σου

Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να μπορούσες να απομακρύνεις από κοντά σου ανεπιθύμητες παρουσίες που το μόνο που καταφέρνουν κάθε φορά που σε πλησιάζουν είναι να σου χαλούν τη διάθεση μεταφέροντας σου την αρνητική τους ενέργεια;

Δυστυχώς, οι τοξικοί άνθρωποι που έχουν την τάση να «μαυρίζουν» κάθε τι ζωντανό γύρω τους βρίσκονται παντού και είναι πάντα πρόθυμοι να επικοινωνήσουν μαζί σου προκειμένου να μοιραστούν ιδέες, απόψεις, προβληματισμούς, άσχημες εμπειρίες και… αρνητισμό. Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως οι χαρακτήρες αυτοί γίνονται εύκολα αντιληπτοί ήδη από τις πρώτες κουβέντες που θα ανταλλάξει κανείς μαζί τους.

Το αρνητικό, ότι όταν η συζήτηση ξεκινήσει, δύσκολα θα καταφέρεις να δώσεις τέλος πριν η διάθεσή σου χαλάσει. Να, όμως, που και γι’ αυτό υπάρχει λύση. Και μάλιστα πολύ αποτελεσματική. Πρόκειται για τη «μέθοδο της γκρι πέτρας η οποία φέρει την υπογραφή της ψυχολόγου Nadine van der Linden.

Πρόκειται για μία τεχνική που μας βοηθά να αποστασιοποιούμαστε από αυτή την κατηγορία ανθρώπων, με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Να μοιάσουμε με… γκρι πέτρες. Ή αλλιώς να γίνουμε τρομερά βαρετοί κάθε φορά που μας πλησιάζουν.

Advertisements

Αυτό επιτυγχάνεται με το να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας ως άτομο χωρίς ενδιαφέρον, αποφεύγοντας να προβάλλουμε τα θετικά του εαυτού μας. Με τον τρόπο αυτό χτίζουμε έναν τοίχο μεταξύ του εαυτού μας και του τοξικού ανθρώπου που προσπαθεί να μας προσεγγίσει. Κάπως έτσι, αποφεύγουμε τη συζήτηση εντέχνως και συνεπώς «μπλοκάρουμε» την αρνητική ενέργεια.

Ποια είναι η σωστή τεχνική

Σύμφωνα με την επιστήμονα, ως «γκρι πέτρα» λειτουργεί ο άνθρωπος που μιλά αργά, με ουδέτερη φωνή, συζητά για «βαριά» θέματα ειδικού κοινού και δίνει μονολεκτικές απαντήσεις.Όσο εύκολο κι αν ακούγεται, πάντως, δυστυχώς η εν λόγω τεχνική απαιτεί αρκετή προπόνηση μέχρι να τελειοποιηθεί και να αρχίσει να αποδίδει. Ωστόσο, μια προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Δεν νομίζεις;

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα