Μην χασετε

Γιώργος Καπουτζίδης σε Ελένη Μενεγάκη: «Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν από την εκπομπή σου, αλλά…»

“Αισθάνομαι ότι μπήκαν στην τηλεόραση άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν ή υπήρχαν σε πολύ Β Γ Δ ρόλους την προηγούμενη δεκαετία και τώρα έγιναν πρωταγωνιστές. Επειδή έχουν επιλέξει 30 άνθρωποι της τηλεόρασης με το επίπεδό τους να μείνουν πίσω, δεν σημαίνει ότι θα με συμπαρασύρουν κι εμένα”.

 

Βρίσκεται σε μια πολύ δημιουργική φάση της επαγγελματικής του πορείας, ενώ μετρά πολλά χρόνια που το όνομά του υπογράφει μόνο επιτυχίες. Ο Γιώργος Καπουτζίδης πέρασε το κατώφλι της «Ελένης» το μεσημέρι της Τρίτης και μίλησε για όλα.

 

Advertisements

Από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησε η Ελένη Μενεγάκη στον ηθοποιό, σεναριογράφο και παρουσιαστή, ήταν αυτή η αλλαγή στο προφίλ του τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος επιλέγει να λέει βροντόφωνα την άποψή του για διάφορα κοινωνικά -και όχι μόνο- θέματα, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστεί δημόσια με άλλα γνωστά πρόσωπα. Ο Γιώργος Καπουτζίδης τοποθετήθηκε ως εξής:

«Θα πω τη θέση μου δημόσια και πολύ δυνατά και τα αβγά να σπάσουμε και όλα… Όταν ξεκίνησα η τηλεόραση ήταν αλλιώς. Νιώθω ότι η τηλεόραση είχε υψηλότερο επίπεδο κάποτε, είχε καλύτερη αισθητική και οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούσαν είχαν καλύτερη αισθητική, περισσότερη μόρφωση, δεν ξέρω τι… Αισθάνομαι ότι μπήκαν στην τηλεόραση άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν ή υπήρχαν σε πολύ Β Γ Δ ρόλους την προηγούμενη δεκαετία και τώρα έγιναν πρωταγωνιστές.

Η τηλεόραση στο εξωτερικό κάνει συνεχή βήματα στο να εκδημοκρατιστούν, να δώσουν περισσότερα δικαιώματα σε ανθρώπους που έχουν στερηθεί δικαιώματα κι εμείς δεν κάνουμε καμία τέτοια προσπάθεια. Έχουμε μείνει πολύ πίσω. Επειδή έχουν επιλέξει 30 άνθρωποι της τηλεόρασης με το επίπεδό τους να μείνουν πίσω, δεν σημαίνει ότι θα με συμπαρασύρουν κι εμένα. Αν εγώ έχω εξελίξει τον εαυτό μου κι έχω μάθει 10 πράγματα παραπάνω, οφείλω να τα πω.

 

Advertisements

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φύγει από την τηλεόραση γιατί φοβούνται αν την ανοίξουν τι θα ακούσουν. Θα ακούσουν αναχρονιστικές ανοησίες και πράγματα που δεν πρέπει να λέγονται σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2019. Θα ήταν ανυπόφορο το να μη μιλάω ή να πρέπει να κουνάω συγκαταβατικά το κεφάλι σε πράγματα τα οποία εγώ τα θεωρώ απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, ρατσιστικά και φασιστικά. Νιώθω ότι εγώ εξελίχθηκα, ότι εγώ θέλησα να πάω μπροστά και στην ουσία αυτή είναι και η λύση. Αν θέλεις να καλυτερεύσεις και να δώσεις δικαιώματα σε σένα και σε όποιον χρειάζεται, πρέπει να δυναμώσεις και να δώσεις μάχες».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης έφερε ως παράδειγμα στην Ελένη Μενεγάκη, μια συνεργάτιδά της: «Βλέπω ανθρώπους νεότερους, οι οποίοι έχουν πολύ άσχημες απόψεις και βλέπω και άλλους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πάρα πολύ ωραίες απόψεις. Θα φέρω ένα παράδειγμα, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν από την εκπομπή, απλώς επειδή μιλήσαμε και πριν, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι που ανά πάσα ώρα και στιγμή, όποτε την ακούσεις να μιλάει στην εκπομπή ξέρεις ότι είναι ένα κορίτσι το οποίο θα μπορούσε να ήταν στη βρετανική τηλεόραση».

 

 

Advertisements

Πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα