Μην χασετε

Γιώργος Καπουτζίδης: «Αν ήμουν με έναν σύντροφο που θα ήθελε παιδί θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του»

Για το νέο του εγχείρημα στην ΕΡΤ με την παρουσίαση αθλητών που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το γεγονός που τον ώθησε να αντιδράσει στις παθογένειες της κοινωνίας αλλά και για τη σειρά «Εθνική Ελλάδος» μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος ετοιμάζει μια κωμωδία για την τηλεόραση και θα βρίσκεται και στο θέατρο τη νέα σεζόν.

Advertisements

 

«Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που πίστευαν ότι η παρουσίαση είναι εύκολη αλλά τελικά δεν είναι. Θέλει κόπο και επικοινωνιακό χάρισμα το οποίο είτε το έχεις είτε δεν το έχεις. Αν δεν το έχεις δεν αποκτιέται με τίποτα. Δεν είναι εκδηλωτικός άνθρωπος και είναι περίεργο που το λέω. Η παρουσίαση δεν είναι κάτι που νιώθω ότι θα το συνεχίσω. Αυτό που κάνω στην ΕΡΤ είναι η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου γιατί πάντα ήθελα να είμαι αθλητής και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν κάτι το τεράστιο για μένα. Νιώθω ότι είμαι καλεσμένος σε γιορτή», τόνισε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το The 2Night Show και αναφέρθηκε στις δυσκολίες των αθλητών:

 

«Ταλαιπωρούνται οι Έλληνες αθλητές. Υπάρχουν αθλητές στο εξωτερικό που έχουν τεράστιες ομάδες από πίσω, οι δικοί μας δεν το έχουν αυτό. Έξω τους αντιμετωπίζουν σαν κινητό θησαυρό. Εμείς δεν έχουμε επενδύσει σωστά και δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και η βούληση».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έφτασε στο σημείο μηδέν που αποφάσισε να μιλήσει όταν ήρθε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Τότε άρχισαν να βγαίνουν προβλήματα και παθογένειες. Πριν ζούσαμε σε ένα συννεφάκι, όταν ήρθε αυτό είδαμε την άνοδο του φασισμού, ρατσιστικές τάσεις και με σόκαρε αυτό, αλλά και η αντίδραση που δεν είχαμε. Έβλεπα να αντιμετωπίζονται αυτά, όπως η Χρυσή Αυγή, από την τηλεόραση με εφησυχασμό. Ένιωσα χρέος σαν άνθρωπος να μιλήσω. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε τίποτα. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η “Εθνική Ελλάδος”. Όταν ξεκίνησα να τη γράφω ήμουν πιο μαζεμένος, όσο όμως πήγαινε πνιγόμουν και γινόμουν πιο τολμηρός. Φοβόμουν κι εγώ που ήμουν τόσο τολμηρός».

 

Ο ίδιος δεν έχει υποστεί κάποια επίθεση, ωστόσο φοβόταν εκείνη την περίοδο. «Δεν το ομολογούσα γιατί δεν ήθελα να το δείξω. Γυρνούσα αργά το βράδυ και τσέκαρα πίσω μου. Δεν ήξερα τι αντίκτυπο μπορεί να είχε. Όσο όμως φοβόμουν και έλεγα σταμάτα, τόσο αυτό γινόταν πιο δυνατό και συνέχιζα. Ήξερα όταν έγραφα ότι θα είναι το μισό και κάτω του “Παρά 5”, ήμουν έτοιμος ότι θα αποχαιρετήσω μεγάλο μέρος του κοινού της σειράς αυτής. Αλλά κάνω αυτό που έχω μέσα στην καρδιά μου δεν θα προσπαθήσω να πιάσω τον παλμό του κοινού».

Αυτήν την περίοδο γράφει μια ευχάριστη κωμωδία με πολλά συναισθηματικά στοιχεία, ενώ δεν τον ενοχλεί που το «Παρα 5» παίζεται συνέχεια σε επανάληψη. «Ήταν χαρά μου που έκανε παρέα στον κόσμο στην πρώτη καραντίνα. Για αυτό δεν βγήκα πουθενά να πω μείνετε σπίτι, γιατί θεωρούσα ότι δεν θα βοηθήσω κανέναν. Αυτό που είχα αφήσει βοηθούσε».

Τον Γιώργο θα τον δούμε σε μια θεατρική παράσταση που μίλησε στην καρδιά του αλλά θα είναι για λίγες φορές, ενώ τόσο εκείνος όσο και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ζήτησαν συγγνώμη ο ένας από τον άλλον για περιστατικά που είχαν μεταξύ τους και δεν έκαναν γνωστά.

 

Advertisements

Ο σεναριογράφος μίλησε και για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Πολιτεία και αφορούν στα ομόφυλα ζευγάρια. «Τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά, είναι δύο άνθρωποι που η κοινωνία αρνείται να τους δώσει το δικαίωμα να γίνουν γονείς. Αυτές οι οικογένειες έχουν έναν βιολογικό μπαμπά ή μαμά, αν πάθει κάτι μπορεί το παιδί να βρεθεί στο ίδρυμα ενώ έχει σπίτι και οικογένεια και αυτό γιατί το κράτος δεν αναγνωρίζει τον άλλον ως γονιό».

Ο ίδιος δεν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να γίνει μπαμπάς. «Δεν ξέρεις ποτέ πώς τα φέρνει η ζωή. Αν ήμουν με έναν σύντροφο που θα το ήθελε πολύ θα μπορούσα να σταθώ στο πλευρό του. Μόνος μου θα δυσκολευόμουν πολύ».

 

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα