Μην χασετε

Γιώργος Αρσενάκος: «Δεν ήθελαν την Ελένη Φουρέιρα για την Eurovision από το κρατικό κανάλι»

Ο Γιώργος Αρσενάκος, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και το The 2Night Show και μίλησε για την πορεία του στον χώρο της μουσικής.

 

Γεννήθηκε στην Καλλιθέα και η οικογένειά του δεν έχει καμία σχέση με το τραγούδι. «Η καριέρα θέλει και προσωπικότητα, να έχεις άστρο. Αν έχεις άστρο, πίστη και όρεξη για δουλειά όλα γίνονται. Είμαι σκάουτερ ταλέντων και ανθρώπων».

Έχει σπουδάσει επικοινωνία στο Πάντειο γιατί ήταν το μόνο που του άρεσε. «Με βοήθησε αλλά με βοήθησε περισσότερο η εμπειρία».

Advertisements

«Στο 2ο έτος του Πανεπιστημίου κουράστηκα με τη φοιτητική ζωή και είπα να κάνω μια πρακτική στα περιοδικά. Γνώρισα τη Nitro Music και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, που είμαστε ακόμα μαζί και μέσα από εκεί ξεκίνησε ένας νέος καλλιτέχνης, ο Γιώργος Τσαλίκης. Ήμουν δίπλα του και βιώσαμε μαζί 5 πολύ ωραία χρόνια».

 

«Στην αρχή άνοιγα πόρτες στο καμαρίνι. Πήγαινα το πρωί στο Πανεπιστήμιο και έβγαζαν γαρύφαλλα από το κεφάλι μου. Μετά μου είπαν κάνε δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί και μετά έγινα μάνατζέρ του. Εκεί γνώρισα όλο τον κόσμο. Όταν έκλεισα με τη νύχτα δέχθηκα πρόταση από τη Universal», εξήγησε.

Advertisements

«Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τους καλλιτέχνες. Τους αγαπάω. Αν δεν αγαπάς τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύεις δεν έχει εξέλιξη. Όταν δίνεις αγάπη, παίρνεις».

Για τον εαυτό του θα έλεγε ότι είναι αυστηρός και σκληρός. «Αγωνίζομαι για να έχει τα καλύτερα ο καλλιτέχνης μου».

 

Φοράει συνήθως άσπρα ή μαύρα ρούχα και ένα δαχτυλίδι που συμβολίζει την Panik, το οποίο βρήκε στην Αγγλία. «Τα πήρα όλα για να μην τα έχει κανείς άλλος. Φέτος γιορτάζουμε τα 10 χρόνια και θα κάνουμε ένα μεγάλο event».

«Έχουμε 150 project στην εταιρεία», τόνισε και συνέχισε: «Οι άνθρωποι της προβολής έχουν μια εγωπάθεια. Οι καλλιτέχνες ασχολούνται με τον εαυτό τους, άλλοι 40 εργάζονται γι αυτούς, όλα γυρίζουν γύρω τους».

Advertisements

«Όταν ένας καλλιτέχνης βιώνει μια περίοδο πτώσης, πώς ο ίδιος μπορεί να καταλάβει το γεγονός; Πώς θα του πεις την αλήθεια;», ρώτησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Γιώργος Αρσενάκος απάντησε:

«Υπάρχει μια αυτογνωσία. Το ότι το παρελθόν μας και η ιστορία μας δεν μας αφήνει να το αποδεχτούμε είναι άλλο. Δεν χρειάστηκε να πω πολλά. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι καλλιτέχνες είναι να το περνούν με αξιοπρέπεια. Πρέπει να σέβεσαι το παρελθόν για να μπορείς να έχεις μέλλον. Μετά την πτώση έρχεται η άνοδος».

«Εκνευρίζομαι όταν μου λένε άστον αυτόν τον καλλιτέχνη ξέπεσε. Τσαντίζομαι, δεν μπορώ να αφήσω έναν άνθρωπο που βγάλαμε λεφτά εξαιτίας του», πρόσθεσε.

Για τον Πάρη Κασιδόκωστα: «Είναι ένας άνθρωπος, που το 2011, μου πρότεινε να κάνουμε την Panik. Πίστεψε σε μένα, γιατί εγώ δεν πίστευα και μου άλλαξε τη ζωή. Μου άνοιξε έναν ορίζοντα που δεν πίστευα ότι έχω. Δεν παίζει το οικονομικό backround πάντα ρόλο, πίστεψε σε μένα. Η Εριέττα Κούρκουλου είναι εκείνη που με γνώρισε. Ο Πάρης δεν έχει επέμβει ποτέ στον τομέα μου. Κάνουμε κάτι ισότιμα και είναι πολύ διακριτικός. Με έχει ξεμπλοκάρει και βοηθήσει σε πολλά θέματα, παρά τις δουλειές του είναι γνώστης. Όταν ξεκινήσαμε την Paniκ εκείνος επέλεξε το λογότυπο. Ήταν σοφή επιλογή».

«Είμαστε στην εποχή του streaming και του Spotify. Εκεί ρίχνουμε όλες τις δυνάμεις. Οι φυσικές πωλήσεις έχουν τελειώσει, είναι μόνο για συλλέκτες. Δεν είναι τρόπος για να ακούμε μουσική το cd. Εμείς δεν ήμασταν καθαρά μια δισκογραφική εταιρεία, κάναμε και το management του καλλιτέχνη. Αυτό βοήθησε την Panik να είναι βιώσιμη. Μπορεί να κάνουμε και βιβλία, όλα θα τα κάνουμε».

Ο ίδιος δεν έχει γράψει ποτέ τραγούδι. «Διορθώνω στοίχους, αλλά δεν έχω γράψει. Πολλές φορές οι επιλογές των τραγουδιών είναι ανάλογα με τα συναισθήματά μου».

Η Καίτη Γαρμπή εμφανίστηκε και μίλησε για τον Γιώργο Αρσενάκο. «Είναι άνθρωπος της καρδιάς μου. Τον θαυμάζω, τον εκτιμώ, είναι από τους πλέον έντιμους που έχω γνωρίσει, νιώθω μαζί του σιγουριά και ασφάλεια. Γελάμε πάρα πολύ και τον λέω αρραβωνιαστικό μου, αλλά μάλλον του πέφτω λίγο μεγάλη, αλλά πιστεύω θα το λύσουμε. Σ’ αγαπώ, να μην αλλάξεις ποτέ».

«Η Καίτη έχει κάνει μια τεράστια πορεία και κάποια στιγμή χρειάστηκε ανανέωση. Εκείνη τη στιγμή βρεθήκαμε και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα της», είπε ο CEO.

 

Για την Ελένη Φουρέιρα: «Τη γνώρισα την περίοδο που ήταν στις Mystique. Η Ελένη είναι πιο πιστός καλλιτέχνης που έχω», είπε και η τραγουδίστρια δήλωσε: «Μεγαλώσαμε μαζί. Χαίρομαι πολύ για την επιτυχία του γιατί πραγματικά το αξίζει. Αν εγώ δουλεύω πολύ, εκείνος δουλεύει πάρα πολύ. Υπήρχαν στιγμές που δεν κοιμόταν. Αυτό που θαυμάζω είναι η εξυπνάδα του, είναι από τους πιο ευφυής ανθρώπους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη Eurovision και βγαίνει η βαθμολογία, ήμασταν στην 5η θέση και περίμενα μια στήριξη και μου λέει “πρώτη θα βγεις”. Όταν τελείωσε κλαίγαμε μαζί. Σε ευχαριστώ για ότι έχεις κάνει για μένα».

Για το παρασκήνιο: «Πιστεύαμε ότι ταιριάζει στη Eurovision. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με το κρατικό κανάλι της Ελλάδας αλλά δεν ήθελαν, δεν πίστευαν, δεν είδαν το όραμά μας. Δεν ξέρω αν ήταν η καταγωγή της. Όλα περνάνε από το μυαλό μου, η ιστορία όμως έδειξε. Η Ελένη βγήκε με την Κύπρο που δεν ήταν φαβορί, χωρίς συμμαχίες και καταφέραμε και ευχαριστώ στο ΡΙΚ που πίστεψαν και τους αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Όσον αφορά στην ιστορία με την καταγωγή της Ελένης: «Ούτε ήξερα, ούτε και με ένοιαζε. Επειδή εγώ εκπροσωπούσα το ελληνικό ρεπερτόριο δεν είχα ασχοληθεί. Δεν ρώτησα και δεν με ένοιαζε. Δεν αφορά το stage. Όταν έσκασε η κατάσταση, μίλησα μαζί της και της είπα “όταν νιώσεις έτοιμη να σκοτώσεις τον δράκο μέσα σου κάνε το και θα απελευθερωθείς”».

Η σειρά ήταν για τον Γιάννη Πλούταρχο να μιλήσει για τον Γιώργο Αρσενάκο. «Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, τίποτα δεν του χαρίστηκε και ο αγώνας που έχει κάνει είναι πολύ μεγάλος για να κερδίσει τέτοιες αξιώσεις. Είναι ο άνθρωπος που ψάχνει το εφικτό, είναι αυτός που τα φτιάχνει όλα, δεν τα χαλάει. Σε σέβομαι απεριόριστα».

«Είναι ένας άνθρωπος που έχει πουλήσει πάρα πολύ, φωνή κρύσταλλο και στα ζωντανά του είναι καλύτερος από ότι στις ηχογραφήσεις», σχολίασε ο Αρσενάκος.

 

Για την Άννα Βίσση και τη Δέσποινα Βανδή: «Ήταν ιδέα του Νίκου Κοκλώνη. Όταν μου το είπε γέλασα. Είπα “ποιος μπλέκει;”. Γέλασα αλλά εκείνος επέμενε. Μου λέει κάνε μια κρούση, τελικά τα καταφέραμε. Εφόσον έγινε το τηλεοπτικό είπαμε να το συνεχίσουμε δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις. Το θέμα είναι να μπορέσουν οι συνθήκες να μας αφήσουν να το κάνουμε. Μπορεί να βγάλουν και δύο τραγούδια μαζί. Θα είναι υπέροχη συνεργασία. Ήμουν ειλικρινής και με τις δύο, δεν είχε εκπλήξεις. Δεν είχαν βρεθεί στην εταιρεία, ήταν στο σπίτι του Νίκου Κοκλώνη και μετά στο stage. Δεν βρίσκονταν ποτέ στα πάρτι».

Για το αν σκέφτεται την πατρότητα: «Έχω πολλά παιδιά που είναι καλλιτέχνες και δεν μου έχει έρθει ακόμα η ανάγκη. Δεν το σκέφτομαι ακόμα».

Για το House of Fame: «Ξέρεις πόσους παράφωνους έχουμε κάνει φωνητικά καλούς; Γι αυτό λέγεται ακαδημία. Βλέπω εξέλιξη και ανθρώπους που θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους και θα το κάνω μόλις ολοκληρωθεί το project».

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα