Μην χασετε

Γιούλικα Σκαφιδά: «Στα 16 ξύρισα τα μαλλιά μου στο μπάνιο και η μαμά μου φρίκαρε, ο μπαμπάς μου γέλαγε.»

Η Γιούλικα Σκαφιδά ήταν καλεσμένη στο «Πάμε Δανάη». Η ηθοποιός, που επανήλθε στην τηλεόραση με τον ρόλο της Μαρίνας στην «Έξαψη», αποκάλυψε ότι ο δολοφόνος που επιτέθηκε στην Βίκυ Βούλγαρη θα κάνει μια ακόμα επίθεση στα επόμενα επεισόδια, ότι θα υπάρξει ένας θάνατος, καθώς και ότι κάποιος ήρωας από το βασικό καστ θα μπει φυλακή.

 

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η Γιούλικα Σκαφιδά ανέφερε ότι είναι γενικά ήσυχη αλλά χρειάζεται να διοχευτεύει την ενέργειά της κάπου.

«Στην πολύ αρχή της καριέρας μου διάβασα κάτι που με στιγμάτισε. Αν το κοινό ιντριγκάρεται περισσότερο από την προσωπική σου ζωή από ό,τι από την επαγγελματική σου, κάτι έχεις κάνει λάθος. Είμαι ούτως ή άλλως ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, ποτέ δεν μου άρεσε να κάνω φασαρία κι όλοι έπαθαν σοκ όταν αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Δεν ήμουν ποτέ η ψυχή του πάρτι, δεν ήμουν ποτέ στο επίκεντρο. Είμαι ήσυχη γενικά και βρήκα ένα τρόπο να φυλάω την ενέργειά μου για τη δουλειά μου. Αλλιώς θα είχα τρελαθεί. Τρέλες έχω κάνει.

Advertisements

 

Στα 16 ξύρισα τα μαλλιά μου στο μπάνιο και η μαμά μου φρίκαρε, ο μπαμπάς μου γέλαγε. Πήρα το ξυραφάκι του μπαμπά και τα ξύρισα. Εγκεφαλικό η κυρία Βασίλική. Είναι μια τρέλα που τη θυμάμαι. Ίσως η πιο μεγάλη τρέλα που έκανα στη ζωή μου είναι που αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Κανείς δεν το περίμενε, ήμουν της θετικής κατεύθυνσης, ήθελα να γίνω αστροφυσικός» ανέφερε.

Σχολιάζοντας το κίνημα #metoo στο ελληνικό θέατρο και τον καλλιτεχνικό χώρο, η Γιούλικα Σκαφιδά σημείωσε ότι παρακολούθησε τις εξελίξεις με φοβερή αμηχανία και ανάμεικτα συναισθήματα. «Από τη μία νιώθεις μια ανακούφιση ότι υπάρχει μια προοπτική ο χώρος να γίνει ακόμα πιο φωτεινός, αλλά από την άλλη ανάμικτα συναισθήματα με φοβερή αμηχανία, γιατί δεν είμαστε πολλοί, γνωριζόμαστε με τους άλλους, θύτες ή θύματα, έχουμε βγει, έχουμε φάει, έχουμε γελάσει, έχουμε κλάψει και είναι σοκαριστικό» τόνισε.

«Όλοι έχουμε ακούσει κάτι. Όλοι ξέρουμε από ένα περιστατικό, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να ξέρεις το περιστατικό, από το να σου αποκαλύπτεται μια ολοκληρωμένη εικόνα» ανέφερε η Γιούλικα Σκαφιδά και πρόσθεσε: «Συνειδητοποιώ ότι έχω συναναστραφεί με ανθρώπους που είχαν πόνο και κουβαλούσαν ένα βάρος στην ψυχή τους πολλά χρόνια, αλλά βλέπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάντα με το χαμόγελο».

Advertisements

 

«Στο μυαλό μου, το θέατρο είναι ένας χώρος φωτεινός, όπως και οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια καλύτερη μέρα και όλα αυτά έγιναν για κάποιο λόγο» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

«Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι να καταδικάσω, να πάρω μια πέτρα αλλά να έρθει μια νέα μέρα, να μην υπάρχει σeξισμός στην κοινωνία μας, να μην κρίνουμε τους ανθρώπους, να μην είμαστε έτοιμη επειδή δεν καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα. Με όλες αυτές τις αποκαλύψεις που έγιναν διαπίστωσα πόσο συντηρητική κοινωνία είμαστε. Νομίζουμε ότι είμαστε μοντέρνοι και εναλλακτικοί. Λίγο αν μας ξύσεις από κάτω, Χριστέ μου, πόσος συντηρητισμός! Συγχωρήστε μου λίγο τον τρόπο, άναψα, αλλά πρέπει να αφήσουμε τις γυναίκες στην ησυχία τους» είπε με αφορμή την κλασική ερώτηση «γιατί τώρα;» που εκφράστηκε μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

 

 

Advertisements

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα