Μην χασετε

Γιατί το καλό σ∈ξ αρχίζει μετά τα 40

Το σ∈ξ είναι σαν το κρασί, γίνεται καλύτερο όσο ωριμάζουμε. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι γυναίκες που πλησιάζουν τα 40 απολαμβάνουν στο μέγιστο το σ∈ξ. Έχουν περισσότερες σ∈ξουαλικές φαντασιώσεις και ορμές από ό,τι οι νεαρότερες γυναίκες και αυτό οφείλεται στο λεγόμενο βιολογικό τους ρολόι που έχει αρχίσει να χτυπάει για τα καλά.

Οι ερευνητές λοιπόν υπογραμμίζουν ότι αυτό συμβαίνει γιατί η γυναίκα καθώς πλησιάζει την ηλικία της εμμηνόπαυσης γνωρίζει πως οι ευκαιρίες να γίνει μητέρα τελειώνουν, με αποτέλεσμα αυτή η σκέψη να αυξάνει τη σ∈ξουαλική της διάθεση.

Οι έρευνα έγινε σε 900 γυναίκες από 19 έως και 45 ετών αλλά και σε γυναίκες που βρισκόντουσαν σε εμμηνόπαυση ή κοντά σε αυτή. Το αποτέλεσμα έδειξε πως την καλύτερη σ∈ξουαλική ζωή είχαν οι ηλικίες 27 με 45 και αυτό εκφράζεται πως είχαν σ∈ξ πιο συχνά, σκεφτόντουσαν το σ∈ξ περισσότερο και ήταν πιο ανοιχτές στο να έχουν μια βραδιά με έναν άγνωστο.

Το συμπέρασμα λοιπόν ήταν πως όσο μειώνεται η γονιμότητα τόσο αυξάνονται τα σ∈ξουαλικά κίνητρα και η σ∈ξουαλική συμπεριφορά γίνεται πιο ενεργή. Ακόμα ένας παράγοντας βέβαια σε όλο αυτό είναι και το γεγονός πως οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία νιώθουν πιο άνετα στο να δείχνουν ότι είναι σ∈ξουαλικά όντα.

Advertisements

Πολλές άλλωστε είναι οι γυναίκες που σε αυτή την φάση της ζωής τους κάνουν μια αναθεώρηση και επανεκτίμηση της και συνειδητοποιούν πως για κάποιο λόγο έχουν καταπιέσει τους εαυτούς τους, από το να έχουν μια συχνή και απολαυστική σ∈ξουαλική ζωή.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα