Μην χασετε

Γιατί πρέπει να σκεφτείς δύο φορές πριν χρησιμοποιήσεις φούρνο μικροκυμάτων

Όλα όσα πρέπει να προσέχεις με τη μικρή συσκευή στην κουζίνα σου.

Σε έναν κόσμο άμεσης ικανοποίησης, ο συγχρονισμός είναι το παν. Μια στιγμή μεταξύ δύο μηνυμάτων φαίνεται αιωνιότητα και η αναμονή μέχρι να φορτώσει ένα βίντεο φαίνεται να παίρνει χρόνια από τη ζωή μας – θέλουμε τα πάντα να είναι βολικά και το θέλουμε τώρα.

Με όλο τον κόσμο στα χέρια μας, τα πάντα φαίνεται να είναι ένα κλικ μακριά. Αλλά πρέπει να δείχνουμε υπομονή και μεγάλη φροντίδα όταν πρόκειται για αυτά που βάζουμε στο σώμα μας.

Όπως θα έχεις πιθανότατα ακούσει, οι φούρνοι μικροκυμάτων εκπέμπουν ακτινοβολία και μειώνουν το θρεπτικό περιεχόμενο των τροφίμων. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν χρησιμοποιώντας ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων. Αυτές οι συχνότητες εκπέμπονται στο φούρνο μικροκυμάτων όταν η πόρτα είναι κλειστή, αλλά εάν η συσκευή καταστραφεί, μπορεί να διαρρεύσει. Ακόμη και μια απλή διαρροή μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σφήνα ανάμεσα στη σφραγίδα της πόρτας, επιτρέποντας αυτήν τη ενέργεια να διαφύγει και να προκαλέσει εγκαύματα.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Η Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας (NFPA) κατέγραψε ότι κατά μέσο όρο 7,100 πυρκαγιές προκαλούνται κάθε χρόνο από φούρνους μικροκυμάτων. Μερικές φορές τα ατυχήματα συμβαίνουν ακόμα και όταν τα μέταλλα είναι κρυμμένα – το αγαπημένο σου σετ πλακιδίων μπορεί να έχει χρυσό ή ασήμι και οι ανακυκλωμένες πλάκες χαρτιού μπορεί να περιλαμβάνουν μικρά κομμάτια μετάλλου, οπότε θα πρέπει να προσέχεις. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγεις τη θέρμανση πλαστικών. Πολλά περιλαμβάνουν τη χημική διφαινόλη, η οποία έχει συνδεθεί με τον καρκίνο, τις διαταραχές του θυρεοειδούς και την παχυσαρκία. Όταν θερμαίνεται, αυτή μπορεί να διέλθει στο φαγητό σου.

Εκτός από τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, οι φούρνοι μικροκυμάτων μπορούν επίσης να μειώσουν το θρεπτικό περιεχόμενο των τροφίμων.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεφορτωθείς το φούρνο μικροκυμάτων σου αμέσως, αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι χρησιμοποιείς τη συσκευή αυτή σωστά. Μερικές φορές, είναι καλύτερο να περιμένεις λίγο περισσότερο και να ζεστάνεις το φαγητό σου στο φούρνο.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα