Μην χασετε

Γιατί οι γυναίκες χάνουν πιο εύκολα το ενδιαφέρον τους για το s∈x στο γάμο;

Όταν ένα ζευγάρι είναι παντρεμένο πολλά χρόνια είναι λογικό το ∈ρωτικό ενδιαφέρον να έχει εξασθενήσει.

Advertisements

Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων όμως τώρα δείχνει πως οι γυναίκες έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα από ό,τι οι άνδρες σε μια σχέση ή σε ένα γάμο να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σ∈ξ.

Ερευνητές από το Τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Βρετανία, ανέλυσαν τις απόψεις περίπου 5.000 ανδρών και 6.700 γυναικών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open.

Η επικεφαλής της έρευνας Dr. Cynthia Graham και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν πως για τους άνδρες η ηλικία που εκδηλώνεται αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος, είναι κυρίως μεταξύ 35-44 ετών, ενώ για τις γυναίκες μεταξύ 55-64 ετών.

Η μελέτη επιβεβαιώνει δύο πράγματα που μάλλον είναι ήδη γνωστά: αφενός ότι όσο περνάει ο χρόνος, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν λιγότερο πάθος για τον ή τη σύντροφό τους και αφετέρου ότι οι γυναίκες χάνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρον τους να κάνουν σ∈ξ.

Διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, η συναισθηματική αποξένωση του ζευγαριού, αλλά και η παρουσία μικρών παιδιών στο σπίτι, παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια ενδιαφέροντος για το σ∈ξ, ιδίως για τις γυναίκες.

Στη μελέτη το 15% των ανδρών και το 34% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν μειωμένο ενδιαφέρον για σ∈ξ επί τουλάχιστον τρεις μήνες μέσα στο έτος. Ειδικά οι γυναίκες ανέφεραν ότι μπορεί να αρχίσουν να αδιαφορούν για το σ∈ξ με το σύντροφό τους, «αν δεν μοιράζονται το ίδιο επίπεδο σ∈ξουαλικού ενδιαφέροντος, ούτε τις ίδιες σ∈ξουαλικές προτιμήσεις.

youweekly.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα