Μην χασετε

Γιατί οι άντρες “φοβούνται” τις έξυπνες γυναίκες;

Η Αγγελική Καβαλλιεράτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, BSc Ψυχολόγος, MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος, γράφει για κάτι που θα έχεις υποψιαστεί ήδη. Και οι έρευνες το επιβεβαιώνουν….

Σύμφωνα με νέα έρευνα, αν και οι άντρες ελκύονται από έναν ευφυή γυναικείο εγκέφαλο, στην πραγματικότητα είναι πιθανό να μη θελήσουν να προχωρήσουν σε μια πιο προσωπική σχέση με μία έξυπνη γυναίκα.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων του Μπάφαλο, του Τέξας στο Όστιν, και του Λουθηρανικού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στο Personality and Social Psychology Bulletin.

Οι άνδρες οι οποίοι έλαβαν μέρος κλήθηκαν, σε μια πρώτη φάση, να απαντήσουν σε ερωτήματα σχεδιασμένα να αποκαλύψουν τι βρίσκουν ελκυστικό στις γυναίκες. Στην αρχή τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνδρες ελκύονται από τις γυναίκες που είναι πιο έξυπνες από αυτούς. Στη συνέχεια φάνηκε πως οι άντρες βρίσκουν τις γυναίκες πιο έξυπνες όταν αυτές βρίσκονται σε απόσταση από εκείνους.

Advertisements

Επιπλέον η Ratliff τονίζει το γεγονός ότι: «Υπάρχει μια αντίληψη ότι οι γυναίκες επιτρέπεται να αφεθούν στο σύντροφό τους και να είναι οι πίσω από τον επιτυχημένο άνδρα. Αλλά το αντίστροφο δεν ισχύει για τους άνδρες. Έτσι, οι άνδρες σκέφτονται τους εαυτούς τους ως αποτυχημένους και μπορεί να τους προκληθεί ο φόβος, ότι η σύντροφός τους τελικά θα τους αφήσει».

Σίγουρα βέβαια άτομα με χαρακτηριστικά ανεξαρτησίας, δυναμισμού όπου νιώθουν ολοκληρωμένοι και δεν αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους και την αξία τους, δεν θα κλονίζονταν από μια επιτυχία του συντρόφου τους. Έτσι εάν παρατηρήσουμε συναισθήματα ανησυχίας ως προς τη σχέση μας που να θεωρούμε ότι οφείλονται στην επαγγελματική του καταξίωση ή το δυναμικό του γενικότερα, ίσως θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε γιατί αυτό να είναι κάτι που να μας επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό και να βιώνουμε τέτοια συναισθήματα απειλής και ανασφάλειας. Πιθανόν να ανακαλύψουμε πολλά για εμάς και να βγούμε σε έναν δρόμο που να μην είχαμε ανακαλύψει προηγουμένως ότι υπάρχει μέσα μας.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα