Μην χασετε

Γιατί ενώ έχεις σχέση εξακολουθείς να σκέφτεσαι τον πρώην σου; Ο λόγος παραείναι κυνικός

Έχεις χωρίσει καιρό και ήδη έχεις μπει στη διαδικασία μιας νέας σχέσης. Σε αντίθεση με αυτό που περίμενες, όμως, όχι μόνο δεν ξέχασες τα παλιά, αλλά το μυαλό σου γυρνάει συνεχώς γύρω από τον πρώην σου.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που… νόμιζες πως έχεις προχωρήσει;

Δυστυχώς, η απάντηση παραείναι κυνική και προέρχεται από τη διάσημη σ∈ξολόγο Tracey Cox, η οποία παρουσιάζει το φαινόμενο ως «σύνδρομο του πρώην» φέρνοντας μας αντιμέτωπες με τη σκληρή αλήθεια.

 

Advertisements

Τελικά γιατί τεράστιο ποσοστό των γυναικών αναπολεί τις στιγμές με τον πρώην όταν έχει ήδη στη ζωή και το κρεβάτι του τον νυν;

Η απάντηση βρίσκεται στη λέξη «κρ∈βάτι». Όπως αναλύει η σ∈ξολόγος, αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που το σ∈ξ με τον πρώην ήταν καλύτερο από αυτό με τον τωρινό μας σύντροφο! Έρευνες που έχουν κατά καιρούς διεξαχθεί ενισχύουν την άποψη αυτή, καθώς πολλές γυναίκες παραδέχονται ότι τους λείπει όχι ο πρώην τους, αλλά το σ∈ξ που έκαναν μαζί του.

 

Η επιστήμη θεωρεί φυσιολογικό να φέρνουμε στο μυαλό μας ό,τι μας λείπει, ωστόσο καθιστά σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά των γυναικών (να μην συνεχίζουν μία σχέση μόνο και μόνο επειδή το σ∈ξ είναι καλό) πηγάζει από την ανάγκη τους να νιώθουν ασφάλεια, τρυφερότητα και αγάπη.

Advertisements

Εξάλλου, δεν είναι άγνωστο πως από κάποια ηλικία και μετά, στο μυαλό της γυναίκας πρωτοστατεί η ιδέα της οικογένειας…

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα