Μην χασετε

Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε σε ξένο μέρος;

Πολλές είναι οι φορές που έχει τύχει να σας φιλοξενήσουν και να κοιμηθείτε σε ένα εντελώς άγνωστο για εσάς περιβάλλον.

«Πως κοιμηθήκατε;» είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που οφείλουν από ευγένεια να σας κάνουν οι οικοδεσπότες. Και φυσικά καλείστε να απαντήσετε ψέματα καθώς ο ύπνος σας δεν ήταν και τόσο ξεκούραστος.  

Για περισσότερο από 50 χρόνια επιστήμονες μελετούν το φαινόμενο αυτό και το έχουν ονομάσει ως «Φαινόμενο της πρώτης βραδιάς». Αξίζει να σημειωθεί πως σε μελέτη που έγινε σε υγιή άτομα, το 99% αυτών  παρουσίασε το συγκεκριμένο φαινόμενο της «μισοξύπνιας κατάστασης».

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Advertisements
Το 99% των ατόμων που συμμετείχαν στο πείραμα άργησαν να κοιμηθούν.

Συγκεκριμένα έγινε ανάλυση του ύπνου και μεγάλο ποσοστό των ατόμων που συμμετείχαν στο πείραμα παρατηρήθηκε πως άργησαν να κοιμηθούν ή δεν κοιμήθηκαν όσο βαθιά θα έπρεπε. Αυτό συμβαίνει καθώς το αριστερό μέρος του εγκεφάλου παραμένει σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας σε άγνωστο περιβάλλον. Ο εγκέφαλός μας είναι σε επιφυλακή και μοιάζει άγρυπνος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά μέσα στη νύχτα. Οι κεραίες, λοιπόν, του εγκεφάλου είναι σηκωμένες και οτιδήποτε ακούσετε ή αισθανθείτε σας κάνει να πετάγεστε έντρομοι υπό το φόβο της απειλής.

Οι κεραίες του εγκεφάλου είναι σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα