Μην χασετε

Γιατί δεν πρέπει να σπάτε τα σπυράκια στο πρόσωπο σας

Γιατί δεν πρέπει να σπάτε τα σπυράκια στο πρόσωπο σας

Κι εκεί που ξυπνάς το πρωί και πηγαίνεις στο μπάνιο σου για να πλύνεις το πρόσωπό σου και να ακολουθήσεις την πρωινή beauty routine σου, ξαφνικά αντικρίζεις στον καθρέφτη ένα φρικτό και πολύ ενοχλητικό σπυράκι. Εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι αμέσως να το σπάσεις. Είναι πολύ δελεαστικό, σίγουρα. Πιστεύεις ότι έτσι θα εξαφανιστεί και θα σε ανακουφίσει. Και μετά σκέφτεσαι ότι αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις είναι εντελώς λάθος…

Advertisements

Ναι, δεν πρέπει με τίποτα να σπάσεις το σπυράκι στο πρόσωπό σου. Είτε προέρχεται από την ακμή, ή την περίοδο, ή από κάτι που σε έχει αγχώσει αυτό το διάστημα, δεν είναι η κατάλληλη λύση να το πιέσεις για να εξαφανιστεί, όπως νομίζεις. Όταν σπας ένα σπυράκι είναι πολύ εύκολο να προσελκύσει το δέρμα σου μεγάλο αριθμό βακτηρίων και να πάθεις οποιαδήποτε δερματική μόλυνση, που είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσει στον δερματολόγο.

Εκτός από αυτό, όμως, υπάρχουν κι άλλα «κακά» που μπορεί να προκληθούν την ώρα που σπας ένα σπυράκι. Και μόλις τα μάθεις, σίγουρα θα αναθεωρήσεις τις πράξεις σου. Μάθε τα πάντα παρακάτω.

-Θα αφήσεις σημάδια στο πρόσωπό σου. Όταν σπας ένα σπυράκι, είναι σαν να σκάβεις την περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημάδια, τα οποία δύσκολα εξαφανίζονται.

-Θα πονάς ακόμα πιο πολύ. Ειδικά, αν το σπυράκι είναι κάπως μεγάλο ή εσωτερικό, απόφυγε να το σπάσεις. Μην το προσπαθήσεις καν!

-Θα δημιουργηθούν νέα σπυράκια στη γύρω περιοχή καθώς υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθούν τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή και σε άλλα σημεία της επιδερμίδας σου.

πηγή

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

 

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα