Μην χασετε

Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις τη μάσκα μαλλιών στα μαλλιά σου πολλές ώρες

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να έχεις αφήσει για περισσότερο χρόνο απ᾽τον ενδεδειγμένο μια μάσκα μαλλιών, ενώ για παράδειγμα βλέπεις κάποια ταινία ή κοιμάσαι. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ αν αυτό είναι το καλύτερο για τα μαλλιά σου;

Advertisements

 

Έρευνες δείχνουν ότι καλό είναι να μη συνδυάζουμε τη μάσκα μαλλιών με άλλες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το Netflix, ή – και κυρίως – τον ύπνο. Γιατί όμως; Λογικά μέχρι τώρα υπέθετες ότι όσο περισσότερο χρόνο αφήνεις την κρέμα να δράσει στην τρίχα, τόσο το καλύτερο. Κι όμως, η τακτική αυτή είναι λανθασμένη – εκτός αν πρόκειται για τις ειδικές overnight hair masks, που έχουν την κατάλληλη σύνθεση και συστατικά για τη φροντίδα των μαλλιών σου.

 

 

Ο λόγος είναι ότι πρέπει να αφήνεις την τρίχα να αναπνέει, καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τα συστατικά της μάσκας μαλλιών δημιουργούν ένα τοίχος που δεν επιτρέπει το οξυγόνο να εισβάλει στον θύλακα της τρίχας. Επιπλέον, ορισμένες μάσκες περιέχουν μεγάλα ποσοστά πρωτεϊνης που μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο σ᾽αυτήν.

Όμως ο παραπάνω “κανόνας” δεν ισχύει μόνο για τη νύχτα, αλλά και την ημέρα. Όλες τις φορές δηλαδή που αποφασίζεις να αφήσεις πολλές ώρες τη μάσκα μαλλιών, είτε είναι βράδυ είτε πρωί, είτε μαγειρεύεις, είτε βλέπεις τηλεόραση είτε κοιμάσαι.

Το σωστό είναι να τηρείς τις οδηγίες του κάθε προϊόντος, που ορίζουν πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς η συγκεκριμένη μάσκα για να δράσει σωστά – και στην πλειονότητά τους, θέλουν περίπου 20 λεπτά. Συνήθως, αν ξεπεράσεις τον συγκεκριμένο χρόνο η μάσκα παύει να είναι ωφέλιμη για τα μαλλιά σου.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα