Μην χασετε

Γιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε γλυκά

Έχετε μια έντονη λιγούρα για γλυκά και δεν μπορείτε να μειώσετε την ανάγκη σας για λιπαρά και για υδατάνθρακες;

Το χειμώνα το σώμα σας δίνει έμφαση στο να παραμείνει ζεστό. Ο μεταβολικός ρυθμός αυξάνεται έως και 10%, λόγω της ενέργειας που χρησιμοποιείτε για να παραμείνετε ζεστοί, και μπορεί να έχετε λιγούρες για λιπαρά, περισσότερους υδατάνθρακες και θερμίδες, για να αντιμετωπίσετε αυτήν τη διαδικασία.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι λιγούρες προσφέρουν στοιχεία για την υγεία σας και υποδεικνύουν τα βασικά στοιχεία που σας λείπουν.

Αν έχετε λιγούρα για γλυκά

Advertisements

Γιατί τα αναζητάτε: Οι λιγούρες για γλυκά συνήθως είναι αποτέλεσμα της πτώσης του σακχάρου λόγω έλλειψης γευμάτων, διατροφής με λίγη πρωτεΐνη (συχνά με πολλούς υδατάνθρακες, που προκαλούν σκαμπανεβάσματα στα επίπεδα σακχάρου) ή βαρεμάρας (που σας κάνει να λιγουρεύεστε ένα «ανέβασμα» από τη ζάχαρη μέσω της απελευθέρωσης ορμονών που σας κάνουν να νιώθετε καλά).

Στις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τονίζεται ότι μόλις το 5% της καθημερινής θερμιδικής μας πρόσληψης πρέπει να είναι από τη ζάχαρη. Όμως, τα περισσότερα γλυκά έχουν πολύ παραπάνω.

Το να τρώτε πολλή ζάχαρη δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Η γλυκόζη στο αίμα αυξάνεται και το σώμα σας απελευθερώνει ινσουλίνη. Η τελευταία γρήγορα παίρνει τη γλυκόζη στα κύτταρά σας και αφήνει ελάχιστη στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί και πάλι λιγούρα για ζάχαρη.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα