Μην χασετε

Γιατί αυτή η θέση είναι επικίνδυνη για την υγεία των παιδιών

Πολλά παιδιά όταν κάθονται στο πάτωμα να παίξουν κάθονται σε θέση W, γιατί νιώθουν πιο άνετα.

Η θέση «W» περιγράφει την καθιστική στάση ενός παιδιού στο πάτωμα του οποίου τα πόδια σχηματίζουν το αγγλικό γράμμα W, δηλαδή τα οπίσθια του βρίσκονται ανάμεσα στα λυγισμένα πόδια του τα οποία είναι στραμμένα έτσι ώστε να κοιτούν προς τα έξω. Όμως αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότερη γονείς είναι πως η συγκεκριμένη θέση έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών τους.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η θέση W μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού. Γι αυτό και παρακάτω θα δείτε μερικούς λόγους που η θέση αυτή είναι επικίνδυνη.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Advertisements

Παραμορφώνει τα ισχία. Στη συγκεκριμένη θέση οι αρθρώσεις των ισχίων δέχονται μεγάλη πίεση στην εσωτερική πλευρά.

Μπορεί να παραμορφώσει τα γόνατα. Η θέση W, ασκεί δύναμη στο γόνατο με αποτέλεσμα να προκαλεί σύσπαση στους μηριαίους και τους προσαγωγούς.

Λειτουργεί αποθαρρυντικά για μια καλή ισορροπία του παιδιού γιατί επιδρά αρνητικά στους μύες και τις αρθρώσεις της ράχης, των ισχίων και των γονάτων.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Advertisements

Η θέση αυτή είναι ασφαλής μόνο όταν τα παιδιά τη χρησιμοποιούν για λίγα μόνο λεπτά. Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει υιοθετήσει αυτή τη καθιστή θέση ως βασική για να παίζει, θα πρέπει να του προτείνετε άλλους τρόπους να κάθεται  όπως οκλαδόν, κάθισμα στο πλάι και κάθισμα με τα πόδια ανοιχτά και τεντωμένα μπροστά.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα