Μην χασετε

Γιατί αγαπήσαμε πάλι τον λάθος άνθρωπο

Πόσες φορές έχει τεθεί το ερώτημα αυτό μεταξύ φίλων; Πόσες φορές έχουν δηλώσει τα “θύματα” ότι δεν αντέχουν άλλο και θέλουν να βρουν ένα καλό παιδί; Τι φταίει όμως στη περίπτωση τους; Τι γίνεται κατά την διαδικασία επιλογής συντρόφου; Ισχύει ότι όποια ιδιότητα του χαρακτήρα δεν είναι δική σας την αναζητείτε στο σύντροφό σας;

Advertisements

Το παρελθόν σας ακολουθεί. Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί. Κουβαλάνε τις δικές τους εμπειρίες, συναισθήματα, βιώματα του παρελθόντες. Οι επιλογές ενός ατόμου οφείλονται στις εμπειρίες του, τα βιώματά του. Όσο λοιπόν επιμένετε να επιστρέφετε στα ίδια, τα λάθη θα συνεχίζονται.

Αναζητάτε την ασφάλεια και την οικειότητα.  Όταν κάτι σας τρομάζει προσπαθείτε να απαλλαγείτε, αναζητώντας ένα οικείο μέρος για να κρυφτείτε και να νιώσετε ασφάλεια. Αν το παρελθόν ήταν γεμάτο αισθήματα απόρριψης, τότε ενστικτωδώς κάνετε τα πάντα για να αναπαράγετε τα ίδια συναισθήματα και στην ενήλικη ζωή. Συχνά επιλέγετε συντρόφους που ενισχύουν την έμφυτη τάση για αυτοκριτική. Στην ουσία, δηλαδή κυνηγάτε μια ουτοπία, μια σχέση που είναι καταδικασμένη πριν καν αρχίσει.

Τι πρέπει να κάνετε; Να γνωρίσετε πρώτα καλά τον εαυτό σας και να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Να θυμάστε πως εσείς οι ίδιοι είστε οι πρωταγωνιστές της ζωής σας και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Μη συμβιβάζεστε με καταστάσεις προκείμενου να αποκτήσετε μια σχέση που τόσο πολύ θέλετε. Αν δεν σας αρέσει απλά πηγαίνετε στον επόμενο. Και τέλος μη φοβηθείτε να επικοινωνήσετε αυτό που είστε από την πρώτη στιγμή. Να είστε ο εαυτός σας.

Όπως όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον συναισθηματικό κόσμο ενός ενήλικα, προκειμένου να απαντηθούν πρέπει να ανατρέξει στην παιδική ηλικία, έτσι και για αυτό πρέπει να αναζητηθούν απαντήσεις στο παρελθόν.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα