Μην χασετε

Γιάννης Μπέζος: «Είναι μεγάλη απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη και δεν το καταλαβαίνουμε. Μιλάμε για μια απώλεια ουσιαστική»

Την βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο Γιάννης Μπέζος, το πρωινό της Πέμπτης, για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

 

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, ο αγαπημένος καλλιτέχνης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η πρώτη προσωπική μας γνωριμία έγινε το 1995 σε μια γιορτή στο Παναθηναϊκό στάδιο για τα 70 χρόνια του. Μια πάρα πολύ μεγάλη συναυλία την οποία παρουσιάσαμε μαζί με τη Μάρω Κοντού και τον τον Γιώργο Κιμούλη. Μετά είχαμε πολλές συνεργασίες, κάναμε και μια δισκογραφική απόπειρα με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Κάναμε την ζωή του στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου τον υποδύθηκα εγώ to 2000. Είχαμε πολλές συμμετοχές και συνεργασίες στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο, μεγάλες στιγμές»

«Μιλάμε για μια απώλεια ουσιαστική και βεβαίως μιλάμε για ένα κλείσιμο μιας πολύ μεγάλης εποχής. Ήταν ο τελευταίος επιζών από μία γενιά η οποία προσέφερε πάρα πολλά στον τόπο και δεν έχουν αποδημηθεί ακόμα δεόντως. Δεν έχουμε δηλαδή ακόμα καταλάβει τι ακριβώς προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι, ελπίζω κάποτε να το καταλάβουμε» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπέζος στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ. » Είναι μεγάλη απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη και δεν το καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε ότι έφυγε ένας άνθρωπος ο οποίος ανακατευόταν απλά με την πολιτική ή έκανε κάποιες συναυλίες. Το έργο του το εμπεριέχουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έτσι κάνουν οι μεγάλοι δημιουργοί, προπορεύονται της εποχής του».

Advertisements

«Θα πρέπει να στοιχιζόμαστε πίσω από τέτοιες προσωπικότητες και όχι πίσω από ανόητους»

 

Από zappit.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα