Μην χασετε

Γιάννης Κότσιρας: «Το MasterChef το έβλεπα για τον Παύλο. Αν υπήρχαν περισσότεροι Παύλοι στην Ελλάδα θα ήμασταν πολύ καλύτερη χώρα»

Τον Γιάννη Κότσιρα φιλοξένησαν το βράδυ της Τρίτης ο Τάκης Γιαννούτσος και ο Θοδωρής Βαμβακάρης στην εκπομπή τους «Αυτός και ο άλλος».

 

Ο γνωστός τραγοδιστής μίλησε για την καριέρα του αλλά και πτυχές της ζωής του άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Ξεκίνησε με το πώς βίωσε την καραντίνα, κατά διάρκεια της οποίας έχασε και την αγαπημένη του μητέρα και δεν μπόρεσε να την πενθήσει, όπως το ήθελε.

Advertisements

«Δεν την πένθησα όπως θα ήθελα οι αιτίες είναι δύο η βασική αιτία ήταν ότι ήμασταν τέσσερις άνθρωποι όλα σε πολύ κλειστό κύκλο ενώ ήταν τρομερά κοινωνικός άνθρωπος. Και είχα την τύχη να έχω δύο μωρά παιδιά που έτσι κι αλλιώς δεν σ΄αφήνουν να πενθήσεις».

 

Η σχέση του με τα social media παραδέχεται πως είναι καλή αν εξαιρέσει κανείς το κλίμα στο Twitter που τον οδήγησε να αποσύρει το ενδιαφέρον του από την πλατφόρμα  καθώς «εξελίχθηκε σε ένα πολιτικό-κομματικό γήπεδο και μου φαινόταν ένα ρεύμα ότι πάει να γίνει αρένα των κομματικών τρολ».

Advertisements

 

Και συνέχισε: «Πολλές φορές αυτολογοκρίθηκα. Τα τελευταία 2-3 χρόνια επειδή ο κόσμος απηύδησε, βρήκε μια διέξοδο στο διαδίκτυο, και μαζί με όλους αυτούς βγήκε μία κακία όπου και μία ανάρτηση να  κάνεις για το καλήμερα θα σου πουν “πού τη βλέπεις την “καλημέρα”;».

Έχει επιλέξει να μην ενημερώνεται από την τηλεόραση παρά μόνο να παρακολουθεί ταινίες και τηλεπαιχνίδια. Φέτος, εξομολογήθηκε πως παρακολούθησε και το MasterChef για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

«Έχουμε φάει κόλλημα που είναι και λίγο υποχρεωτικό τα τελευταία χρόνια. Η παραπληροφόρηση έχει βρει τον χώρο της και στην τηλεόραση. Ειδικά, στην  καραντίνα ήταν το παράθυρό μας στον κόσμο. Δεν βλέπω καθόλου ενημέρωση στην τηλεόραση. Ούτε ριάλιτι δεν βλέπω. Έβλεπα το MasterChef για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ο Παύλος ήταν ένας από αυτούς τους λόγους. Είναι ένα από τα διαμάντια που βγήκαν μέσα από την τηλεόραση και θεωρώ ότι αν υπήρχαν περισσότεροι Παύλοι στην Ελλάδα θα ήμασταν μία πολύ καλύτερη χώρα».

Advertisements

 

Θα πήγαινε ο ίδιος κριτής σε κάποιο talent show;

Ξετυλίγοντας το νήμα έφτασε στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι.

«Ένας φίλος μου με άκουσε να τραγουδάω στο συνεργείο αυτοκινήτων που δούλευα και μου είπε να τργαουδήσω σε ένα μαγαζί να με καούσουν. Πήγα, είπα 2-3 τραγούδια με άκουσαν και μου είπαν “έλα”. Στην αρχή έπαιζα για να τρώει ο κόσμος».

Το πάθος του για τη μουσική και την απόφαση να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον χώρο δεν την είδε με καλό μάτι ο πατέρας του στην αρχή.

 

Η μάνα μου το δέχτηκε, ο πατέρας μου δυσκολεύτηκε πολύ. Οι παλιοί άνδρες είχαν την αίσθηση ότι ήταν μυστήρια η νύχτα. Μου έλεγε “θα γίνεις μουσικάντης;”.  Κι εγώ του απάντησα τότε “όταν θα έρθεις να με δεις θα σε βάλω να πληρώσεις και του το έκανα. Τον έφερε η μάνα μου ένα βράδυ και τον έβαλα και πλήρωσε.

«Εκεί που τον συγκλόνισα ήταν όταν ήταν στο Μεξικό κι άκουσε την Αλεξάνδρεια κι εκεί που το αποδέχτηκε πλήρως ήταν όταν έκανα ένα τραγούδι για πράγματα που ήθελα να του πω και δεν του είπα».

Ακόμη, ομολόγησε ότι πέρασε και κατάθλιψη σε μία πολύ δύσκολη φάση στη ζωή του.

«Δεν έκανα κάτι γι΄αυτό. Είχα σύμμαχο τη δουλειά μου και είχα πολύ καλούς φίλους. Η κατάθλιψη με βοήθησε στο να ξεπεράσω τους εγκλωβισμούς του εαυτού μου».

Δύσκολα πέρασε κι όταν έφυγε από τη ζωή ο αδερφικός του φίλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

 

«Δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα την απώλειά του. Ήταν πάρα πολύ ξαφνικός και είχαμε πολλά πράγματα ακόμα μπροστά μας όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Θα κάναμε διακοπές. Ακόμα δεν έχω σβήσει το τηλέφωνό του» είπε.

Η γυναίκα και τα παιδιά του είναι για εκείνον ολόκληρος ο κόσμος του. Η σύζυγός του είναι ο άνθρωπος που τον στηρίζει αλλά κι εκείνη που δεν θα διστάσει να του πει πολλές φορές την ωμή αλήθεια για να βελτιώνεται.

«Είναι φαν του χαρακτήρα μου και είναι πολύ αυστηρή μαζί μου. Μου τη λέει κανονικά. Όταν κάτι δεν της αρέσει δεν ε΄χει καθωσπρεπισμούς. Μου λέει “αυτό είναι μάπα, γεια σου”.

 

Ακόμη, παραδέχτηκε πως αγχώθηκε που έγινε πατέρας στα 47 του και αυτό το συναίσθημα ακόμα δεν έχει φύγει. «Ακόμα αγχώνομαι που έγινα μπαμπάς μεγάλος. Δεν μπορώ να τον κυνηγήσω, δεν τον προλαβαίνω με τίποτα» δήλωσε.

 

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα