Μην χασετε

Αυτοί είναι 6 κανόνες που ακολουθούν οι Γάλλοι για να δημιουργήσουν το μοναδικό στιλ που τους χαρακτηρίζει

Είναι αρκετά πιθανό να έχετε πέσει πάνω σε κάποιον οδηγό που να εξηγεί «Πώς να ντυθείτε σαν Γαλλίδα», εμάς όμως μας ενδιαφέρει περισσότερο ο chic τρόπος με τον οποίο διακοσμούν οι Γάλλοι τα σπίτια τους.

Advertisements

Αν, λοιπόν, σας ενθουσιάζει η ιδέα να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο περιβάλλον στο δικό σας σπίτι, διαβάστε του 6 κανόνες που ακολουθούν οι Γάλλοι για να δημιουργήσουν το μοναδικό και «ανάλαφρο» στιλ που τους χαρακτηρίζει.

Σέβονται την ιστορία

Στη καρδιά του Παρισιού, υπάρχουν πολλά σπίτια που βρίσκονται σε κτίρια του 18ου και 19ου αιώνα. Οι Γάλλοι, λοιπόν, σέβονται την ιστορία και διακοσμούν το σπίτι τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκεται σε ισορροπία με την αρχιτεκτονική. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι συνδυάζουν την κομψότητα με την πρακτική πολυτέλεια.

Στη καρδιά του Παρισιού, υπάρχουν πολλά σπίτια που βρίσκονται σε κτίρια του 18ου και 19ου αιώνα.

Στοχεύουν στην Αντι-διακόσμηση

Τι εννοούμε: σε ένα γαλλικό σπίτι μπορείτε, για παράδειγμα, να βρείτε μια γκαλερί στον τοίχο, με πίνακες που ξεκινάνε από τον 16ο αιώνα και εκτείνονται μέχρι τον 20ο. Οι Γάλλοι συχνά δημιουργούν τους δικούς τους κανόνες και τους ακολουθούν για να δημιουργήσουν ένα προσωπικό στυλ, ακόμα και αν αυτοί οι κανόνες πάνε ενάντια στους γνωστούς κανόνες διακόσμησης.

Οι Γάλλοι συχνά δημιουργούν τους δικούς τους κανόνες.

Βάζουν «πινελιές» από τη γαλλική μόδα

Αυτό σημαίνει πως δεν την ακολουθούν κατά γράμμα. Προσπαθούν να είναι απλοί, αναμειγνύοντας το vintage με το καινούργιο και ενσωματώνουν στον χώρο τους, για παράδειγμα, ένα διακοσμητικό αντικείμενο το οποίο μπορεί να έχουν αγοράσει σε κάποιο ταξίδι ως ενθύμιο. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνουν χώρους που συνδέονται άμεσα με την προσωπική τους ιστορία, χωρίς να εμμένουν σε κάποιο συγκεκριμένο στιλ εσωτερικής διακόσμησης.

Διαμορφώνουν χώρους που συνδέονται άμεσα με την προσωπική τους ιστορία

Επαναχρησιμοποιούν και ανακυκλώνουν

Οι Γάλλοι δεν διστάζουν να επισκεφθούν καταστήματα μα second-hand αντικείμενα, μέχρι να βρουν αυτό που τους αρέσει και διακοσμούν, επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τους το περιβάλλον.

Οι Γάλλοι δεν διστάζουν να επισκεφθούν καταστήματα μα second-hand αντικείμενα.

Παρεκκλίνουν από τα ουδέτερα χρώματα

Μπορεί οι Γάλλοι να έχουν μια τάση για κομψούς και κατάλευκους εσωτερικούς χώρους, αλλά χρησιμοποιούν το χρώμα για να δημιουργήσουν μία γέφυρα μεταξύ παλαιού και νέου. Αναμειγνύουν χρώματα, περιόδους και, βασικά, κάθε στυλ που τους αρέσει.

Χρησιμοποιούν το χρώμα για να δημιουργήσουν μία γέφυρα μεταξύ παλαιού και νέου.

Λαμβάνουν υπόψη τους το γαλλικό lifestyle

Στους Γάλλους διακοσμητές αρέσει το design, αλλά παίρνουν πολύ σοβαρά και το lifestyle. Αυτό σημαίνει πως οι χώροι τους διαμορφώνονται με τρόπο τέτοιο, ώστε να εξυπηρετούν τις καθημερινές πρακτικές ανάγκες. Υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για τα πάντα, άνετοι καναπέδες και γωνιές χαλάρωσης. Κατά την άποψή τους η καλή γαλλική διακόσμηση υφίσταται μόνο αν είναι και λειτουργική!

Οι χώροι τους διαμορφώνονται με τρόπο τέτοιο, ώστε να εξυπηρετούν τις καθημερινές πρακτικές ανάγκες.

spirossoulis.com

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα