Μην χασετε

Βρεγμένα μαντηλάκια μιας χρήσης: Είσαι σίγουρη ότι τα χρησιμοποιείς σωστά;

Τα λεγόμενα μωρομάντηλα, ή παρόμοιου τύπου δεν λείπουν από κανένα σπίτι, από καμία τσάντα, γυναικεία ή σχολική. Είναι αλήθεια ότι λύνουν πολλά προβλήματα, αλλά μήπως μπορεί να δημιουργήσουν κι άλλα;

Advertisements

1.  Δοκίμασέ το στο δέρμα σου
Πρέπει να δεις ποιο σου ταιριάζει γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που το “άκακο” μωρομάντηλο έχει προκαλέσει κοκκινίλες και εκζέματα σε πιο ευαίσθητα δέρματα. Καλύτερα να είσαι σίγουρη..

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

2. Ένα τη φορά
Δεν είναι για… χόρταση. Γι΄ αυτό και λέγονται “μίας χρήσης”. Εσύ μπορεί να σκέφτεσαι την οικονομία αλλά δεν αποκλείεται να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένη αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το ίδιο μαντηλάκι σε πολλές επιφάνειες ή χρήσεις. Όπως μπορείς να αντιληφθείς αν σκεφτείς πιο ψύχραιμα, είναι πολύ πιθανό να μεταφέρεις διάφορα μικρόβια από το ένα μέρος στο άλλο και να την “πατήσεις”.

3. Ουκ εν το πολλώ το ευ
Φυσικά και είναι χρήσιμα τέτοιου είδους μαντηλάκια και φυσικά θα τα χρησιμοποιείς ευρέως. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν παύουν να είναι φουλ στο χημικό, οπότε καλό είναι να μην το παρακάνεις. Έχε τα πρόχειρα για “βαριά περιστατικά” ή για εκτός σπιτιού περιπτώσεις όμως έχε πρόχειρες και εναλλακτικές τύπου βρεγμένη πετσέτα με λεμόνι ή ξύδι για παν -πιο ελαφρύ- ενδεχόμενο!

4. Πρόσεξε πώς τα πετάς
Αυτά τα χαρτάκια δεν επιτρέπεται με τίποτα να περάσουν από την αποχέτευση οπότε… τον νου σου. Φρόντισε να τα ξεφορτώνεσαι όπως σε συμβουλεύει ο κατασκευαστής τους στο πακέτο.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα