Μην χασετε

Βρεγμένα μαλλιά: 5 σοβαρά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

Μπορεί η ενυδάτωση να αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στην υγεία μας.

Advertisements

Η κατανάλωση νερού είναι άλλωστε ο νούμερο ένα κανόνας για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, ενώ η ενυδάτωση του προσώπου και του σώματος πρέπει να αποτελεί βασικό μέρος της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς. Τι ισχύει όμως για τα μαλλιά;

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει πάντα να θυμάστε για τη φροντίδα των μαλλιών, είναι το εξής: Τα μαλλιά είναι πιο ευάλωτα στη φθορά, όταν είναι βρεγμένα. Αυτό συμβαίνει διότι αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες όπως η κερατίνη, οι οποίες προστατεύονται από ένα λεπτό, εξωτερικό στρώμα, την επιδερμίδα. Όταν βρέχετε τα μαλλιά σας, το νερό μπαίνει ανάμεσα στα κενά και απορροφάται, προκαλώντας τη διόγκωση των τριχών, οι οποίες γίνονται πιο εύθραυστες.

Παρακάτω, ακολουθούν tips για να προστατεύσετε τα μαλλιά και να αποφύγετε συχνά λάθη. 

Μην χρησιμοποιείτε εργαλεία styling όταν είναι βρεγμένα – Μην χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε εργαλείο styling αν τα μαλλιά σας δεν είναι εντελώς στεγνά. Τα βρεγμένα ή νωπά μαλλιά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και εύθραυστα, με αποτέλεσμα η χρήση των θερμικών εργαλείων να τα φθείρει εξαιρετικά.

Μην πιάνετε τα μαλλιά σας αλογοουρά – Τα μαλλιά σας είναι ήδη τεντωμένα ενώ είναι βρεγμένα και κάθε επιπλέον ένταση που ασκείτε μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας. Στεγνώστε τα μαλλιά σας εντελώς πριν τα πιάσετε κοτσίδα και επιλέξτε ένα μαλακό λαστιχάκι που δεν προκαλεί περαιτέρω προβλήματα.

Μην αφήνετε τα μαλλιά σας βρεγμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα – Το νερό αποδυναμώνει τα μαλλιά, οπότε όσο παραμένουν βρεγμένα, τόσο πιο εύθραυστα γίνονται. Περιμένετε μέχρι το τέλος του ντους σας, για να βρέξετε και να λούσετε τα μαλλιά σας. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα με πιστολάκι, αντί να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά. Χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν προστασίας από τη θερμότητα προκειμένου να αποφύγετε τη φθορά.

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας ξεκινώντας από τις άκρες – Πριν πιάσετε τη χτένα σας, δοκιμάστε να ξεμπλέξετε τα μαλλιά σας με τα δάχτυλα, προκειμένου να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας. Για να βουρτσίσετε τα βρεγμένα μαλλιά, επιλέξτε μία εξειδικευμένη χτένα και αρχίστε πάντα πρώτα από τις άκρες. Στη συνέχεια, προχωρήστε στις ρίζες προκειμένου να αποφύγετε τις φθορές. Μία καλή λύση, είναι να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας πριν λουστείτε.

Μη χρησιμοποιείτε προστατευτικά θερμότητας με βάση τα έλαια – Τα εργαλεία θερμότητας, καταστρέφουν την τρίχα, προκαλούν ψαλίδα, αλλοιώνουν το χρώμα και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα κακής ποιότητας μαλλιά. Προκειμένου να αποφύγετε κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα που προστατεύουν από τη θερμότητα, όχι όμως με βάση τα έλαια. Υπάρχουν ειδικά επαγγελματικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται για να διαφυλάξουν την υγρασία της τρίχας κατά την έκθεση της σε υψηλές θερμοκρασίες.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα