Μην χασετε

Βουβά γενέθλια για την Μαίρη Χρονοπούλου: «Δεν υπάρχει κάτι που να θέλει να μάθει ο κόσμος για μένα»

«Βουβά» γενέθλια για τη μεγάλη σταρ του κινηματογράφου Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία σήμερα κλείνει τα 87 χρόνια της. Με μια φράση που τα λέει όλα, η σπουδαία ηθοποιός αποκάλυψε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα τα συναισθήματά της για τη σημερινή ημέρα.

Advertisements

«Δεν με ενδιαφέρει να θυμάμαι τα γενέθλιά μου. Δεν έχει νόημα» λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, μια και εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι, λόγω πολλαπλών κινητικών προβλημάτων.

Παρότι για την ίδια η ημέρα των γενεθλίων της δεν σημαίνει τίποτα, για τους χιλιάδες θαυμαστές της η ημέρα που ήρθε στον κόσμο η σταρ του σινεμά είναι αφορμή για να γυρίσουν στο χθες και να θυμηθούν μέσα από φωτογραφίες της τη θηλυκότητα, τη φινέτσα και το ταμπεραμέντο της, που σφραγίζουν εδώ και δεκαετίες μέσα από τους ρόλους της το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Τα αφιερώματα κάθε χρόνο τέτοια μέρα δίνουν και παίρνουν, αφού μπορεί να έπαιξε σε μόλις 40 ταινίες, ωστόσο, έμεινε στη συνείδηση όλων ως μια από τις σπουδαίες κυρίες της χρυσής περιόδου του σινεμά!

Η ίδια δεν δίνει πλέον συνεντεύξεις. Τις αποφεύγει όσο τίποτα άλλο, αφού, όπως μας λέει: «δεν υπάρχει κάτι που να θέλει να μάθει ο κόσμος για μένα πια. Ο κόσμος έχει άλλα καθημερινά προβλήματα. Όπως τον κορωνοϊό, που όλοι τον φοβούνται. Τον φοβάμαι και εγώ αυτόν, να ξέρεις» μας λέει, ενώ μας επεσήμανε πως λόγω της πανδημίας δεν θα δεχτεί επισκέψεις: «Άλλωστε όλοι οι φίλοι μου έχουν πεθάνει. Ο Φαίδωνας, ο Αλέκος, ο Νίκος, όλοι…» εξομολογείται με πόνο ψυχής.

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Αν και στον κινηματογράφο ξεκίνησε δειλά δειλά, ωστόσο, ένα ρολάκι που της έδωσε αρχικά ο Γιάννης Δαλιανίδης ήταν η απαρχή της μεταμόρφωσής της σ’ ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της Φίνος Φιλμ. Τη ρωτάμε αν μια τέτοια μέρα σαν τη σημερινή της λείπει κάποιος που θα ήθελε να είναι κοντά της. Χαμογελάει. «Κανείς, γιατί αυτή η μέρα έχει πάψει να με ενδιαφέρει» τονίζει.

Ωστόσο, όπως εξομολογείται η ίδια στην «Espresso», έκανε δώρο στον εαυτό της μια τεράστια τηλεόραση, προκειμένου να βλέπει ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις. Όταν της συμπληρώνουν τη λέξη ταινίες, η ίδια διακόπτει. «Όχι. Μόνον ειδήσεις με ενδιαφέρουν και τι γίνεται εκεί στον έξω κόσμο», ενώ επισημαίνει πως έχει πολλούς μήνες να πατήσει τα πόδια της στο έδαφος, λόγω των προβλημάτων που την ταλαιπωρούν.

Ωστόσο, είναι ευτυχισμένη όσο κανείς άλλος, μια και πριν από λίγες εβδομάδες επέστρεψε στο πλευρό της η επί 18 χρόνια φύλακας άγγελός της, η οικιακή βοηθός της Λαμάρα. Η γυναίκα που έχει μείνει ο πιο πιστός άνθρωπος κοντά της και τη βοηθάει νύχτα μέρα. «Για μένα, από τη στιγμή που γύρισε η Λαμάρα είναι σαν να ξαναγεννήθηκα» λέει συγκινημένη η μεγάλη σταρ αποχαιρετώντας μας.

Advertisements

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα