Μην χασετε

Βελούδο: Πώς να χρησιμοποιήσετε την απόλυτη τάση στο σπίτι σας

Το πιο αριστοκρατικό ύφασμα που τραβάει τα βλέμματα…

Advertisements

Το ύφασμα αυτό είναι αρκετά επιβλητικό και τα παλαιότερα χρόνια το συναντούσατε μόνο σε βασιλικές και αριστοκρατικές κατοικίες, καθώς ήταν και πολύ πιο ακριβό απ’ ότι σήμερα. Τα πιο must χρώματα που αναδεικνύουν το βελούδο σαν ύφασμα θα λέγαμε πως είναι το βουργουνδί, το σμαραγδί, το royal blue και ροζ παστέλ.

Καναπές Ο βελούδινος καναπές σε ό,τι χώρο και να βρίσκεται θα κάνει την παρουσία του αισθητή. Είτε σε βρίσκεται σε ένα πιο ζωηρό καθιστικό είτε σε ένα με πολύ λιτή διακόσμηση το βελούδο θα δώσει στην ατμόσφαιρα μια επιπλέον αίσθηση ζεστασιάς.

Βελούδινος royal blue καναπές σπάει τη μονοτονία των γήινων αποχρώσεων.

Κουρτίνα Το φετινό χειμώνα οι βελούδινες κουρτίνες θα «φορεθούν» πολύ στα παράθυρα σας. Είναι σίγουρα μια κουρτίνα εποχής, δηλαδή δεν μπορείτε να την κρατήσετε και το καλοκαίρι. Αν έχετε μια αρκετά minimal διακόσμηση στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία σας μπορείτε να της δώσετε ένα πιο έντονο και επιβλητικό τόνο με μια βελούδινη κουρτίνα.

Η μπλε βελούδινη κουρτίνα γεμίζει και ζεσταίνει ολόκληρο το χώρο.

Κεφαλάρι Τελευταία βλέπουμε τα περισσότερα κρεβάτια να κατασκευάζονται χωρίς κεφαλάρι. Ένας λόγος που γίνεται αυτό, είναι γιατί ο καθένας από εσάς θέλετε να βάλετε τη δική σας πινελιά στο υπνοδωμάτιο, προσθέτοντας το κεφαλάρι της επιλογής σας. Έχουμε δει λοιπόν κεφαλάρια φτιαγμένα από ξύλα, πλακάκια αλλά το βελούδο σε αυτήν τη περίπτωση κερδίζει και από άποψη design αλλά και σαν ένα απαλό έπιπλο για να ακουμπάτε άνετα.

Βελούδινο κεφαλάρι για άνεση και design.

Μαξιλάρια Και αν το κεφαλάρι για εσάς είναι μια μεγάλη αλλαγή, δημιουργήστε μια πιο χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιό σας προσθέτοντας μονάχα μικρά διακοσμητικά μαξιλαράκια. Θα μπορούσατε ακόμα να αγοράσετε βελούδινες θήκες για τα μαξιλάρια του ύπνου, είναι σαν να αποκτούν μια επιπλέον άνεση. Και μην ξεχνάτε το καθιστικό! Δύο με τρία μαξιλάρια εκεί και θα έχει αποκτήσει ένα πιο Σκανδιναβικό στιλ.

Τέλειος συνδυασμός γκρίζων σεντονιών και πορτοκαλί και καφέ μαξιλαριών.

Πουφ Ένα μικρό βελούδινο πουφ κατά τη γνώμη μας σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σας δίνει μια ευχάριστη, παιχνιδιάρικη πινελιά. Ιδανικός χώρος για ένα βελούδινο πουφ θα ήταν το παιδικό δωμάτιο.

Το ροζ παστέλ πουφ είναι η πιο γλυκιά πινελιά για το καθιστικό.

Καρέκλες τραπεζαρίας Μια τραπεζαρία που αποτελείται από γυάλινο ή μεταλλικό τραπέζι δείχνει πολύ ψυχρή, ιδίως όταν και οι καρέκλες του είναι του ίδιου στιλ. Σπάστε τη ψυχρότητα με βελούδινες καρέκλες!

Στην μουντή αυτή τραπεζαρία οι ροζ παλ βελούδινες καρέκλες δίνουν μια σπίθα έντασης.

Σκαμπό Αν σας αρέσουν τα βελούδινα έπιπλα, αλλά όχι τόσο σε μεγάλες επιφάνειες, μπορείτε να πάρετε ένα μικρό βελούδινο σκαμπό και να το τοποθετήσετε σε μια γωνίτσα στο σαλόνι, στο γραφείο ή και στο υπνοδωμάτιο.

Advertisements

 

Βελούδινο μουσταρδί σκαμπό τοποθετημένο στην πιο χνουδωτή φλοκάτη.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα