Μην χασετε

Βγαίνεις ραντεβού με τους λάθος άντρες; 5 τρόποι για να σταματήσεις!

Ένας οδηγός για τον… σκληρό κόσμο του dating

Ανάλογα με το πώς τη βιώνεις, η διαδικασία του να βγαίνεις ραντεβού ως single γυναίκα μπορεί να είναι είτε συναρπαστική, είτε τρομακτική. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι κάποια στιγμή έχεις και εσύ απογοητευθεί αφού, έχοντας έναν άγνωστο άνδρα απέναντι σου, έχεις συνειδητοποιήσει ότι έχεις κάνει μια πολύ λάθος επιλογή.

Επειδή η διαδικασία των ραντεβού είναι δύσκολη και η εορταστική εποχή πλησιάζει, είναι πολύ πιθανό να μπεις στον πειρασμό να έρθεις πιο κοντά με διαφορετικά είδη ατόμων, ακόμα και με αυτά που είναι πιο τοξικά.

Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θέλεις να σταματήσεις να βάζεις τα λάθος άτομα στην ερwτική σου ζωή:

Advertisements

1. Μην αγνοείς τα προειδοποιητικά σημάδια

Ποια σημάδια εννοούμε; Τις περίεργες συμπεριφορές του, την απροθυμία του να κάνει χώρο στη ζωή του για εσένα, τα μικροπράγματα που σου φαίνονται παράξενα, αλλά λόγω ενθουσιασμού δεν μπορείς να δεις, ή ακόμα χειρότερα, τα αγνοείς. Αν κάτι ξεπερνά τα προσωπικά σου όρια, λάβε το πολύ σοβαρά υπόψη σου, πάρε την απόσταση σου και ψάξε για κάτι πιο συμβατό στην προσωπικότητα και τις αρχές σου.

2. Μην παρασέρνεσαι

Όσο μαγική και γοητευτική κι αν φαίνεται η ιδέα του έρwτα, προσπάθησε να μην παρασυρθείς. Κράτησε μικρό καλάθι, εξασκήσου στο να ρίξεις τις “ταχύτητες” σου, και να χειριστείς τις προσδοκίες σου, και προσπάθησε να δεις πώς σου συμπερεφέρεται στην πραγματικότητα, και όχι στα όνειρα και τις φαντασιώσεις σου.

Advertisements

3. Μην “κολλάς” στον ίδιο τύπο ανθρώπου

Αν ο τύπος σου είναι αυτός του…καταραμένου ποιητή, γιατί δεν δοκιμάζεις τον τύπο του…χαρούμενου αγρότη; Εκτός του ότι το να βγαίνουμε για καιρό με τον ίδιο τύπο ανθρώπου καταλήγει κουραστικό, αλλοιώνει τον τρόπο με τον οποίο ιεραρχούμε τις συναισθηματικές μας προτεραιότητες και τις ανάγκες μας.

4. Δεν λύνεις τα δικά σου προβλήματα πρώτα

Όλοι μας κουβαλάμε τα δικά μας προβλήματα, βιώματα ή άλυτα θέματα από τότε που ήμασταν παιδιά. Επίσης, πολλοί από εμάς, δεν έχουμε δουλέψει αρκετά για να τα λύσουμε. Είναι λάθος όμως να εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μία σχέση θα μας λύσει τα άλυτα προβλήματα μας. Πολλές φορές, ακόμα και άθελα σου, διώχνεις τους άλλους μακριά σου, επειδή νιώθεις ευάλωτη ή ανασφαλής, στερώντας από τον εαυτό σου την ευκαιρία να κάνεις μια καλή σχέση. Γι’αυτό, είναι καλύτερο λύσεις πρώτα τα δικά σου θέματα.

5. Είσαι πεπεισμένη ότι το να είσαι single είναι το χειρότερο μπορεί να σου συμβεί

Advertisements

Το να είσαι για καιρό μόνη σου, μπορεί να σου προκαλέσει άγχος και πολύ χαμηλή διάθεση. Αλλά εξίσου άσχημο είναι και το να είσαι με ένα άτομο που δε σε κάνει ευτυχισμένη. Μην αντιμετωπίζεις τους άνδρες με τους οποίους περνάς για πολύ λίγο καλά, ως μελλοντικές σχέσεις. Η ζωή ως single έχει τα καλά της, και δε χρειάζεται να την ενοχοποιείς.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα