Μην χασετε

Βγαίνεις με έναν νάρκισσο; 5 σημάδια για να το καταλάβεις

Πριν είναι πολύ αργά!

Advertisements

Το θέμα είναι ότι τον άνδρα νάρκισσο αργείς να τον καταλάβεις. Ίσως να συνειδητοποιήσεις πού έχεις μπλέξει, όταν έχεις μπει για τα καλά στη σχέση. Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσεις τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά στην αρχή μιας σχέσης, επειδή οι νάρκισσοι είναι συχνά γοητευτικοί και καλοί αναγνώστες των συναισθημάτων, έχοντας την ικανότητα να μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς συναισθηματικά δεμένη μαζί τους. Αλλά οι νάρκισσοι λαμβάνουν πολύ περισσότερα από όσα δίνουν, συχνά αφήνοντας τους συντρόφους τους να αισθάνονται εντελώς ανεπαρκείς και να αναρωτιούνται τι πήγε στραβά. Για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις καλύτερα, εάν ο σύντροφός σου είναι νάρκισσος, υπάρχουν πέντε σημάδια για να δώσεις προσοχή.

1. Οι νάρκισσοι είναι γοητευτικοί και χειραγωγικοί

«Όταν βαδίζεις στο δρόμο τους, όλα είναι καλά. Αλλά εάν τους προσπεράσεις ή τους προκαλέσεις, θα ξεκινήσουν μια ολόκληρη διαδικασία για να σε οδηγήσουν σε υποχωρήσεις ή συμβιβασμούς. Το μότο τους είναι «Θα γίνει όπως θέλω εγώ», λέει η δικηγόρος διαζυγίων Jacqueline Harounian στο SheKnows.

2. «Ανθίζουν» μόλις εμφανίζεται η επιτυχία

Θέλουν να ενεργούν και να μοιάζουν σαν να είναι οι καλύτεροι σε όλα. «Αλλά στην πραγματικότητα, ο νάρκισσος έχει μια πολύ κακή αυτοεκτίμηση. Όσο τα πηγαίνεις καλά μαζί του, η σχέση θα είναι ομαλή. Εάν κοιτάξεις πίσω από την κουρτίνα και εντοπίσεις ένα ελάττωμα του, θα το πληρώσεις ακριβά», λέει η Harounian.

3. Eκμεταλλεύονται τη σχέση τους μέσω των social media

Αν και δεν είναι απαραίτητα κακό να μοιράζεσαι στιγμές της σχέσης σoυ με άλλους, ένας νάρκισσος θα το μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο δημοσιεύοντας λεπτομέρειες σχετικά με τη σχέση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. «Θα δημοσιεύει συνεχώς βίντεο και εικόνες του εαυτού του με την σύντροφό του για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μιας θαυμάσιας ζωής που περνούν μαζί και όχι πραγματικά για να κερδίσουν ενέργεια για τη σχέση τους», λέει η σύμβουλος σχέσεων Jenna Ponaman.

4. Απορρίπτουν τις ανησυχίες σου

Advertisements

Οι νάρκισσοι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των γύρω τους, εξηγεί ο ψυχίατρος Grant Brenner. «Αντί να επιδιώκουν να συνδεθούν και να κάνουν σχέση, σχηματίζοντας μια συνεργασία και μια σχέση με άλλους, αυτοί με παθολογικά επίπεδα ναρκισσισμού – σε αντίθεση με τον υγιή ναρκισσισμό – χρησιμοποιούν κυρίως τους άλλους ως αξεσουάρ. Δεν τους ενδιαφέρει ποια είσαι, αλλά τι είσαι και πώς τους κάνεις να φαίνονται καλά».

5.  Έχουν έλλειψη κατανόησης και είναι εκδικητικοί

Δεν υπάρχει «συνάντηση» στη μέση για να διευθετηθούν οι διαφορές, μεγάλες ή μικρές. Η Harounian λέει: «Ο νάρκισσος αφήνει ένα ίχνος διαλυμένων σχέσεων από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας και των πρώην ερωμένων».

Αν λοιπόν την επόμενη φορά εντοπίσεις κάτι από αυτά που μόλις διάβασες…θα ξέρεις!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα