Μην χασετε

Βάφεις το σπίτι; 5 tips που θα το κάνουν πιο εύκολο από ποτέ!

Επειδή δεν είναι και τόσο απλή δουλειά, κάν’ την λίγο πιο εύκολη με τα παρακάτω tips

Advertisements

Μήπως ανανεώνεις το σπίτι σου; Η ζέστη και η ξηρασία που υπάρχει αυτή την εποχή στην ατμοσφαίρα είναι ο,τι καλύτερο για να φρεσκάρεις το χρώμα στο σπίτι και να κάνεις δουλειές που απαιτούν δουλειά σε εξωτερικό χώρο όπως πχ το να βάψεις κάποιο έπιπλο.

Αν σκέφτεσαι, λοιπόν, να βάψεις το σπίτι, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από τώρα! Αν επιλέξεις να αναλάβεις το βάψιμο χωρίς επαγγελματική βοήθεια, ωστόσο, θα χρειαστείς τα παρακάτω tips για να τα καταφέρεις πιο καλά κι από επαγγελματία!

#1 Βανίλια για τη μυρωδιά!

Ρίξε δύο κουτάλια του γλυκού από εκχύλισμα βανίλιας μέσα σε μισό λίτρο μπογιάς για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της. Απόφυγέ το στο λευκό χρώμα ή σε πάρα πάρα πολύ ανοιχτές αποχρώσεις.

#2 Χωρίς σταξιές!

Βάλε δύο λάστιχα γύρω από το κουτί με τη μπογιά έτσι ώστε να δημιουργούνται δυο παράλληλες γραμμές στο πάνω μέρος. Σκούπισε εκεί το πινέλο σου για να αποφύγεις τις σταξιές στα πλάγια του κουτιού αλλά και στο πάτωμα.

#3 Με καθαρή παλέτα!

Για να αποφύγεις το καθάρισμα της παλέτας μετά το τέλος του βαψίματος, βάλε αλουμινόχαρτο στον πάτο της και ύστερα ρίξε εκεί πάνω την μπογιά.

Advertisements

#4 Εύκολο άνοιγμα!

Τοποθέτησε ένα κομμάτι ανθεκτικής πλαστικής μεμβράνης πάνω στο ανοιχτό κουτί και μετά κλείστο με το καπάκι. Έτσι την επόμενη φορά το κουτί θα ανοίξει πανεύκολα ενώ το χρώμα θα παραμείνει προστατευμένο.

 

#5 Ποιο χρώμα;

Προκειμένου να μην ψάχνεις ποιο χρώμα περιέχει το κάθε κουτί, βάψε το καπάκι πριν το κλείσεις μετά την πρώτη του χρήση. Έτσι, αν μείνει χρώμα, θα μπορείς να το ξαναβρεις εύκολα και να το χρησιμοποιήσεις για τυχόν μερεμέτια.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα