Μην χασετε

Αφράτη ομελέτα φούρνου εύκολη και γρήγορη για όλες τις ώρες της ημέρας

Μία υπέροχη ομελέτα  που θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια

Υλικά

  • 400 γρ. αλλαντικά χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε σε κομματάκια
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • αλάτι πιπέρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 12 αυγά
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε, κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια [σαν ζάρι] και τις τηγανίζετε στη φριτέζα μέχρι να μαλακώσουν και ροδοκοκκινίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι.

2. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τα αλλαντικά κομμένα σε φέτες και το σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφαιρέστε  το από το τηγάνι και αφήστε τα και αυτά σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι αφήστε τους ζωμούς από τα αλλαντικά ή προσθέστε 1 κ.γ. λάδι και σοτάρεται τα ψιλοκομμένα [σαν ζάρι] κρεμμύδια και πιπεριές και μανιτάρια 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Advertisements

3. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και βάζετε τις μισές τηγανισμένες  πατάτες. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας πάνω από τις πατάτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και από πάνω το 1 φλ. τυριά. Τέλος προσθέτετε τις υπόλοιπες πατάτες.

4. Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στο πυρέξ. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20′ τουλάχιστον στο ψυγείο [μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί].

5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζεται το φούρνο και ψήνετε την ομελέτα για 40′. Ανοίγετε το φούρνο προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τέλος πασπαλίζετε με τα αλλαντικά. Το αφήνετε άλλα 5′ περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5′ να “σταθεί” και σερβίρετε.

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα