Μην χασετε

Αφέλειες: 5 συμβουλές για να καταφέρεις να τις μακρύνεις γρήγορα

Μικρές αλλαγές στη hair care routine σου θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις πιο σύντομα τον στόχο σου!

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα του 2020, το οποίο θα συνεχίσει και φέτος να μας απασχολεί, είναι οι αφέλειες. Τις είδαμε στα catwalks των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας, στο Instagram feed, ενώ και οι hairstylists τις κατέταξαν ανάμεσα στα μεγαλύτερα hair trends.

Πολύ πιθανόν, λοιπόν, κι εσύ να δελεάστηκες και να άλλαξες το κούρεμά σου δοκιμάζοντας υπέροχες αφέλειες. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο κούρεμα είναι αρκετά ανάλαφρο, φέρει έναν… γαλλικό αέρα κομψότητας και εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι στιγμές που το βαριέσαι.

Advertisements

 

Μήπως αισθάνεσαι κάπως έτσι τελευταία και θέλεις να μακρύνεις τις αφέλειές σου; Πίστεψέ μας! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να πιστεύεις. Ναι, ίσως αυτήν τη στιγμή οι αφέλειές σου να έχουν ένα όχι και τόσο βολικό μάκρος, ίσως να μη στέκονται και να σου τρώνε χρόνο όταν ετοιμάζεσαι το πρωί για τη δουλειά, αλλά… don’t panic!

Σίγουρα κάνεις κάτι λάθος ή έχεις παραλείψει κάποιο βήμα στη hair care routine σου με αποτέλεσμα οι αφέλειες να μακραίνουν με ρυθμό χελώνας. Κατ’ αρχάς, θέλει υπομονή η όλη διαδικασία. Δεν θα γίνουν curtain bangs οι κοντές αφέλειές σου από τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε, βέβαια, θα χρειαστείς και έναν χρόνο.

 

Advertisements

Αρκεί να ακολουθήσεις τα πέντε tips, που θα βρεις παρακάτω, για να δεις τις αφέλειές σου σιγά-σιγά να φτάνουν στο μάκρος που επιθυμείς.  

-Μην ξεχνάς το conditioner. Οι αφέλειές σου θα μακρύνουν μόνο αν τα μαλλιά σου είναι στο σύνολό τους υγιή. Και πώς θα γίνει αυτό; Με ενυδάτωση και ένα conditioner που θα χρησιμοποιείς σε κάθε λούσιμό σου.

 

-Κάθε δύο λουσίματα χρησιμοποίησε μάσκα μαλλιών. Η μάσκα θρέφει και αναζωογονεί την τρίχα διατηρώντας τη υγιή και ανθεκτική. Κατ’ επέκταση τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα. Και ναι! Αυτό ισχύει απόλυτα για τις αφέλειές σου.

 

Advertisements

-Κούρεψέ τις! Οι hairstylists συμβουλεύουν να κόβουμε τα μαλλιά μας κάθε δύο μήνες για να είναι υγιή και λαμπερά, αλλά και για να μακραίνουν πιο γρήγορα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις αφέλειες. Φρόντισε, λοιπόν, στο επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο να κόψεις λίγο και τις αφέλειές σου.

 

-Απόφυγε τη θερμότητα. Αν ισιώνεις πολύ συχνά τις αφέλειές σου και βάζεις σε πολύ υψηλή θερμοκρασία την πρέσα, θα καταφέρεις μόνο το αντίθετο. Να γεμίσουν οι αφέλειες ψαλίδα, να σπάνε οι άκρες τους και τελικά να μη μακραίνουν με τίποτα. Αν οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιήσεις εργαλεία hairstyling, φρόντισε τουλάχιστον πρώτα να τις έχεις ψεκάσει με spray θερμοπροστασίας.

 

-Όταν μακρύνουν αρκετά οι αφέλειες, κάνε χωρίστρα στο πλάι και μετάτρεψέ τις σε φράντζα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μακρύνουν πιο γρήγορα και ακόμα περισσότερο.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα