Μην χασετε

Αυχενικό σύνδρομο: Η εύκολη άσκηση που θα σας ανακουφίσει

Το λεγόμενο «σύνδρομο του υπαλλήλου γραφείου» εκδηλώνεται με βασικό σύμπτωμα τον πόνο στον αυχένα.

Advertisements

Οι υπάλληλοι που εργάζονται σε γραφεία και κυρίως όσοι ασχολούνται με υπολογιστές παραπονούνται για μία σειρά συμπτωμάτων

Η μη σωστή στάση του σώματος, η πολύωρη έκθεση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και η ατομική προδιάθεση του καθένα συντελούν στην εμφάνιση παθήσεων, οι οποίες κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη μέρα τους στη δουλειά.

Η πιο συχνή από αυτές, είναι το αυχενικό σύνδρομο ή αλλιώς “σύνδρομο του υπαλλήλου γραφείου”. Oποιαδήποτε ενόχληση ή συνδυασμός συμπτωμάτων, που οφείλεται σε πάθηση των αυχενικών σπονδύλων, μεσοσποδυλίων δίσκων, αρθρώσεων, νεύρων ή μυών, μπορεί να ονομαστεί αυχενικό σύνδρομο. Εμφανίζεται συνήθως με τη μορφή πίεσης ή δυσκαμψίας στην περιοχή του αυχένα και μπορεί να αντανακλάται στον ώμο και στην άνω επιφάνεια της ράχης. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει περίπτωση μουδιάσματος και ελάττωση της αισθητικότητας στα δάχτυλα των χεριών.

Όσο κι αν προσπαθούμε να διατηρήσουμε σωστή στάση σώματος την ώρα που εργαζόμαστε, είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα να καμπουριάσουμε και να καταπονήσουμε τον αυχένα και τη μέση μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε μια απλή άσκηση που θα σας βοηθήσει να τονώσετε τους μύες του αυχένα, ώστε να απαλλαγείτε από τη συσσωρευμένη ένταση στην πάσχουσα περιοχή.

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα