Μην χασετε

Αυτό είναι το φρούτο που βοηθάει τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι μια λέξη που στο άκουσμα της τρομάζει πολλές γυναίκες. Είναι επίσης και μια κατάσταση που καμία δεν μπορεί να αποφύγει.

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης είναι η υγείας της καρδιάς. Και αυτό γιατί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων στις γυναίκες αυξάνεται με την ηλικία. Άρα καθώς πλησιάζει η εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες παράγουν σταδιακά λιγότερα οιστρογόνα, προκαλώντας μεταβολές στον κύκλο της εμμήνου ρύσης και άλλες φυσικές μεταβολές. Η μείωση των φυσικών οιστρογόνων μπορεί να αυξήσει τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων γιατί τα οιστρογόνα διατηρούν την ευελιξία των αρτηριών. Επίσης στην εμμηνόπαυση μπορεί να παρατηρήσετε μια αύξηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης, των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης.

Όμως μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έδειξε πως ένα συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Ποιο είναι αυτό το φρούτο; Είναι το εξωτικό μάνγκο το οποίο σύμφωνα με τη μελέτη επιδρά θετικά στη συστολική πίεση και συμβάλει επίσης στη βελτίωση της γαστρεντερικής υγείας. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες όταν οι εθελόντριες κατανάλωσαν το συγκεκριμένο φρούτο παρατηρήθηκε μείωση της συστολικής πίεσης μέσα σε δυο ώρες.

Τα δυο αυτά σημαντικά οφέλη που προσφέρει το μάνγκο στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες οφείλονται στο μίγμα από πολυφαινόλες που περιέχει και στην υψηλή συγκέντρωσε συγκεκριμένων βιοενεργών συστατικών.

Advertisements

Δείτε τι άλλο μπορεί να σας προσφέρει το μάνγκο εάν το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Θα αποκτήσετε ένα λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα. Το μάνγκο είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες Β, Α, C και Ε, που βοηθάνε στη διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας. Μπορείτε να καταναλώσετε αυτό το τροπικό φρούτο σαν σνακ, στις σαλάτες είτε πίνοντας ένα δροσιστικό χυμό μάνκγο.

Θα καθαρίσει το ήπαρ. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μάνγκο, βοηθάνε στην αποβολή των βλαβερών τοξινών από το ήπαρ. Επίσης, κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μάνγκο προλαμβάνει τις διαταραχές του ήπατος και μειώνει την εμφάνιση καρκίνου. Ακούγεται σαν ένας ωραίος λόγος, ώστε να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα μάνγκο.

Θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα. Όπως ανέφερα παραπάνω, το μάνγκο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και C, που προστατεύουν το σώμα σας από τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις με φυσικό τρόπο και να μην στραφείτε στα φάρμακα, φτιάξετε ένα  smoothie με μάνγκο.

Advertisements

Θα έχετε χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης. Το μάνγκο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε πηκτίνη που βοηθάνε στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Επίσης, το φρούτο αυτό συμβάλει και στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο.

Αν δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε μάνγκο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή. Μπορείτε να το βάλετε στις σαλάτες, σε παγωτά, σε smoothies μέχρι και στο cheesecake.  Βάλτε αυτό το νόστιμο και τροπικό φρούτο στην καθημερινότητα σας, ώστε να αποκοιμίσετε τα απίστευτα οφέλη, που προσφέρει τόσο απλόχερα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που κάποιοι ονομάζουν το μάνγκο τον «βασιλιά των φρούτων», λόγω της μεγάλης του θρεπτικής αξίας, αλλά και της εκπληκτικής του γεύσης.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα