Μην χασετε

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιήσεις το scrub ζάχαρης

Τα scrubs ζάχαρης τρίβει είναι γνωστό για τη χρήση του στην απολέπιση. Από το υπέροχο άρωμα μέχρι την πλούσια υφή, προκαλεί μια αίσθηση τελετουργίας στην ρουτίνα ομορφιάς μας. Αλλά εκτός αυτών, ίσως το χρησιμοποιείς λάθος. Παρακάτω, ένας δερματολόγος και αισθητικός εξηγεί ακριβώς πώς να χρησιμοποιείς το scrub ζάχαρης και αν η τριβή είναι ασφαλής για το πρόσωπό, τα χείλη και το σώμα.

“Η απολέπιση με ζάχαρη γίνεται φυσικά και χειροκίνητα”, λέει ο Joshua Ross, αισθητικός διασημοτήτων και ιδρυτής του SkinLab στο Δυτικό Χόλιγουντ. Όταν πρόκειται για απολέπιση, υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει η δουλειά: χημική και φυσική. Τα χημικά απολεπιστικά περιέχουν συστατικά όπως γλυκολικό, γαλακτικό ή σαλικυλικό οξύ για να καθαρίσουν τους πόρους και να δώσουν ένα ομαλότερο αποτέλεσμα. Τα απολεπιστικά με φυσικά συστατικά (όπως η ζάχαρη) κατασκευάζονται από μικροσκοπικούς κόκκους που ξεφλουδίζουν το νεκρό δέρμα και ενθαρρύνουν την κυτταρική κυκλοφορία χωρίς (ελπίζουμε) να αφήνουν το δέρμα άγριο ή κόκκινο.

Είναι ασφαλές για το πρόσωπό σου;

Εν ολίγοις, όχι. Παρόλο που υπάρχουν απολεπιστικά προσώπου με ζάχαρη στην αγορά, ο Ross δεν είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής τους. Δεν υπάρχει πραγματική διαφορά στα συστατικά μεταξύ των scrubs για το σώμα και εκείνα για το πρόσωπο, αλλά “έχει περισσότερο να κάνει με την ποσότητα του αμμοχάλικου και των σωματιδίων”, λέει ο Ross. “Το scrub σώματος έχει μεγαλύτερα σωματίδια και το scrub προσώπου έχει μικρότερα.”

Ωστόσο, ακόμη και οι μικροσκοπικοί κόκκοι μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον ευαίσθητο ιστό του προσώπου, γι ‘αυτό και ο Ross αποθαρρύνει τη χρήση scrub ζάχαρης για το πρόσωπο. “Μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και μικρές γρατζουνιές στο δέρμα”, λέει.

Advertisements

Είναι ασφαλές για τα χείλη;

Τα χείλη μπορούν να επωφεληθούν πραγματικά από την απολέπιση με scrub ζάχαρης. Η Dr. Dendy Engelman, μια πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, λέει ότι επειδή τα χείλη μας είναι πάντα εκτεθειμένα επηρεάζονται από τα πάντα, από τον ήλιο και τον κρύο καιρό, μέχρι τον άνεμο και τη θερμότητα.

Για να θεραπεύσεις και να μαλακώσεις τα χείλη σου, κάνε απολέπιση με ένα scrub ζάχαρης μία φορά την εβδομάδα, το οποίο όμως πρέπει να είναι απαλό, προειδοποιεί η Engelman.

Όταν χρησιμοποιείς scrub για τα χείλη, απόφυγε τα προϊόντα με χημικά, τα οποία μπορεί να είναι ερεθιστικά. Αντ ‘αυτού, ψάξε για συστατικά όπως το “υαλουρονικό οξύ και τα πεπτίδια” για τόνωση και ενυδάτωσης αλλά και για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Είναι ασφαλές για το σώμα;

Η απολέπιση του σώματος με scrub ζάχαρης είναι απόλυτα ασφαλής και έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Με την απολέπιση του σώματός διασπώνται και απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τα ανώτερα στρώματα και καθαρίζουν οι πόροι. Το scrub ζάχαρης είναι ιδανικό για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα