Μην χασετε

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να εφαρμόσεις έλαια στο πρόσωπο σου

Είσαι λάτρης της περιποίησης προσώπου; Ιδού ο καλύτερος τρόπος να επωφεληθείς από τα έλαια προσώπου

Advertisements

Εσύ ήξερες ότι υπάρχει σωστός τρόπος να εφαρμόσεις τα έλαια προσώπου;

Η Danuta Mieloch, ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του Rescue Spa εξηγεί ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να επωφεληθείς πλήρως από τα έλαια.

Εφάρμοσε τα στην αρχή

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά πρόκειται για ένα βήμα στην περιποίηση προσώπου που ξεκινά νωρίτερα από ό, τι περίμενες, τη στιγμή που θα τελειώσεις τον καθαρισμό του δέρματός σου. «Όταν το δέρμα μου είναι ακόμα υγρό, τότε εφαρμόζω το έλαιο», λέει η Danuta. “Στη συνέχεια εφαρμόζω κάποια κρέμα. Νιώθω σαν να αναμιγνύεται πολύ ωραία με τις σταγόνες νερού που εξακολουθούν να είναι στο δέρμα μου και σφραγίζουν την υγρασία”.

Η εφαρμογή του ελαίου είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για κάποιο έλαιο με δραστικά συστατικά, όπως η ρετινόλη. Αυτού του είδους τα έλαια χρειάζονται ευκολότερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δέρμα και δεν πρέπει να είναι εφαρμόζονται πάνω σε άλλα προϊόντα. Όσο για τα άλλα έλαια, μπορείς να τα εφαρμόσεις μετά από μια ενυδατική κρέμα αν πρέπει, αλλά όπως λέει η Danuta, “αυτό δεν είναι η καλύτερη επιλογή”.

Κάνε μασάζ

Εκτός αν δουλεύεις με ένα εξαιρετικά ενεργό μείγμα, είναι καλύτερο να κάνεις μασάζ το έλαιο στο δέρμα σου με γρήγορες, ανοδικές κινήσεις. “Με αυτόν τον τρόπο, χαλαρώνεις περισσότερο, και βελτιώνεται η κυκλοφορία”, εξηγεί η Danuta.

Χρησιμοποίησε σωστά τα δάχτυλα σου

Advertisements

Μετά την εφαρμογή, κάνε ελαφρά, μικρά “χτυπηματάκια” με τα δάχτυλα σου. Χρησιμοποίησε μια πετσέτα για να απορροφήσεις οτιδήποτε περισσεύει και έχει “κάτσει” στο δέρμα σου. Θυμήσου ότι επειδή και μόνο είναι λάδι, δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι λιπαρό.

Μην το παρακάνεις

Είναι καλύτερο να μην εφαρμόζεις έλαια προσώπου καθημερινά. “Το δέρμα αντιδρά καλύτερα αν υπάρχει  ισορροπία”, εξηγεί η Danuta. “Χρησιμοποιήσε απολεπιστικά και ορούς σε συνδυασμό με τα έλαια σου, αλλά απόφυγε να χρησιμοποιείς τα έλαια κάθε μέρα, επειδή δεν εξισορροπούν το δέρμα σου.”

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα