Μην χασετε

Αυτός είναι ο μικρός (αλλά τόσο σημαντικός) σύμμαχος για τέλειο δέρμα που δεν γνώριζες!

Αλλά πρέπει να μάθεις τα πάντα γι’ αυτόν!

Εάν η ιδέα του να καταπίνεις ένα μπολ από ζωντανά βακτήρια σου φαίνεται αηδιαστική, σίγουρα δεν θα σκεφτόσουν ποτέ να βάλεις κάτι τέτοιο στο πρόσωπό σου!!

Γνώρισε την μικροχλωρίδα της επιδερμίδας σου.

Προτού κλείσεις το παράθυρο άκουσέ μας προσεκτικά!

Advertisements

Πριν από μερικά χρόνια επιστήμονες ανακάλυψαν ότι πάνω στο φυσικό φράγμα της επιδερμίδας μας, υπάρχει ακόμα ένα στρώμα που αποτελείται από ποικίλους μικροοργανισμούς, γνωστό και ως “microbiome”. Όπως εξηγεί ο δερματολόγος Joshua Zeichner : “Είναι μία συλλογή βακτηρίων τα οποία ζουν στην επιφάνεια του δέρματός μας και βοηθούν στην υγιή λειτουργία των κυττάρων της επιδερμίδας.”

Η μικροχλωρίδα αυτή διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και είναι υπεύθυνη για την λάμψη και καθαρότητα της επιδερμίδας μας, την επούλωση των πληγών, την προστασία του δέρματος από αλλεργίες και ακτινοβλίες UV, ενώ επίσης μεγάλο ποσοστό αυτών των βακτηρίων (μην αηδιάσεις) είναι ίδιο με αυτών που βρίσκονται στο έντερό μας.

Το συμπέρασμα

 Το συμπέρασμα που βγήκε λοιπόν από τις παραπάνω έρευνες ήταν ένα: Σωστή λειτουργία του εντέρου σημαίνει και υγιές, λαμπερό δέρμα. Και ποιο είναι το βασικό στοιχείο που βοηθά στην ευνοϊκή λειτουργία αυτού; Τα προβιοτικά!

Advertisements

 Τι είναι τα προβιοτικά;

Οι περισσότεροι από εμάς ίσως γνωρίζουν τα προβιοτικά από διαφημίσεις γιαουρτιών, ποια ακριβώς είναι όμως η συμβολή τους στην υγεία και την ομορφιά μας; Όπως και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας, έτσι και τα προβιοτικά είναι τα φυσικά “καλά” βακτήρια του εντέρου μας, απαραίτητα για την αρμονική λειτουργία του.

3 DIY μάσκες προβιοτικών

Τώρα που έμαθες λοιπόν τον σημαντικό ρόλο των προβιοτικών για την υγεία αλλά και την επιδερμίδα σου, σου παρουσιάζουμε 3 μάσκες που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα από την άνεση του σπιτιού σου! (μπορείς να προμηθευτείς προβιοτικά από κάποιο κοντινό φαρμακείο σου, σε μορφή κάψουλας).

1- Μάσκα με γιαούρτι και αγγούρι για ερεθισμένο δέρμα

Advertisements

Αν το δέρμα σου είναι πρησμένο, κόκκινο ή ερεθισμένο, τότε αυτή η μάσκα φτιάχτηκε για εσένα! Η αντιφλεγμονώδης δράση του αγγουριού, σε συνδυασμό με το γιαούρτι και τα προβιοτικά, μειώνουν δραστικά πρήξιμο και ερεθισμούς.

Συνταγή:

•1/2 αγγούρι, πολτοποιημένο

•2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

•1 κάψουλα προβιοτικών

Ανέμιξε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και στην συνέχεια άπλωσε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο. Άσε την μάσκα να ενεργήσει για 15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε το πρόσωπό σου.

Tip: Για να καταπραΰνεις την επιδερμίδα σου, μετά την μάσκα μπορείς να εφαρμόσεις το toner και την ενυδατική σου.
2-Αντιοξειδωτική μάσκα με blueberry και λεμόνι

Τα οξέα που περιέχονται στο λεμόνι, καθώς και το γιαούρτι βοηθούν στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, ενώ παράλληλα τα προβιοτικά στοχεύουν στη καταπολέμηση βακτηρίων που προκαλούν ακμή . Επίσης τα blueberries περιέχουν βιταμίνη C, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, που δρουν κατά των ελεύθερων ριζών και την εμφάνιση ρυτίδων.

Συνταγή:

•10 blueberries, πολτοποιημένα

•1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

•1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Πάτα τα blueberries με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν πολτός και έπειτα πρόσθεσέ τα μαζί με τον χυμό λεμονιού στο γιαούρτι. Άπλωσε την μάσκα σου για 15-20 λεπτά σε καθαρό πρόσωπο και έπειτα αφαίρεσέ την με χλιαρό νερό. Μπορείς προαιρετικά να επαναλάβεις το παραπάνω Tip για να ολοκληρώσεις την διαδικασία.

3-Scrub σώματος

Η μαύρη ζάχαρη βοηθά στην απολέπιση της επιδερμίδας, καθώς παράλληλα το γιαούρτι αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα. Επίσης τα ελαιόλαδο και το μέλι απαλύνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Το συγκεκριμένο scub μπορεί να εφαρμοστεί στο σώμα, αλλά και στο πρόσωπο (πάντα με απαλές κινήσεις!! Δεν θέλουμε να τραυματίσουμε το δέρμα μας.)

Συνταγή:

•1 κούπα μαύρη ζάχαρη

•1/2 κούπα ελαιόλαδο

•1/2 κούπα γιαούρτι

•2 κουταλιές της σούπας μέλι

Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και έπειτα ανακάτεψε. Άπλωσε το μείγμα στην περιοχή που επιθυμείς και έπειτα κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένεις και είσαι έτοιμη!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα