Μην χασετε

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει δυσοσμία τις μέρες που έχετε περίοδο

Όταν έχεις περίοδο ξέρουμε πως δεν είναι και οι καλύτερες μέρες που μπορείς να βιώνεις, όμως συμβαίνει σε όλες μας και πρέπει να το αντέξεις. Οι δύσκολες μέρες του μήνα φέρνουν μαζί τους πόνο, λιγούρες, κράμπες και σίγουρα δεν αισθάνεσαι τόσο άνετη και όμορφη, όσο πριν. Είναι όμως κάτι φυσιολογικό, και αυτό ισχύει και για τη δυσοσμία που νιώθεις να σε περικλείει κάθε φορά που είσαι αδιάθετη.

Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι ή να ανησυχείς. Το αίμα από μόνο του έχει μία συγκεκριμένη μυρωδιά. Μαζί με το αίμα αποβάλλεις επίσης βακτήρια, κoλπiκή βλέννη, υγρά και ιστό κατά τη διάρκεια της περιόδου σου και γι’ αυτό το αίμα της περιόδου σου δεν μυρίζει ακριβώς όπως το αίμα που προέρχεται από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σου.

Αυτή η οσμή μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονη, ανάλογα με το πόσο καιρό μένει στη μήτρα σου προτού αδιαθετήσεις.

Ο Taraneh Shirazian βοηθός καθηγητής στο τμήμα μαιευτικής και γυναικολογίας στο NYU αναφέρει, πως είναι είτε βακτήρια αναμεμιγμένα με παλιό αίμα, είτε βακτηρίδια στον κόλπo που βγαίνουν με το αίμα αυτά που κάνουν τη οσμή εκεί κάτω τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή.

Advertisements

Παρακάτω μπορείς να δεις δύο tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μην κάνεις χειρότερα τα πράγματα εκεί.

Μην κάνεις ποτέ ντους εκείνες τις μέρες: Η κoλπική οσμή είναι πέρα για πέρα φυσιολογική. Εφόσον διατηρείς σε κανονικά επίπεδα τις συνθήκες υγιεινής εκεί κάτω δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την κανονική οσμή. Όπως και να σε κάνει να νιώθεις αυτή η οσμή που σου έρχεται, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτάνεις στο άλλο άκρο και να κάνεις ντους κάθε τρεις και λίγο, το οποίο, στην πραγματικότητα, έχει συνδεθεί με την πρόκληση λοιμώξεων, που στη συνέχεια μπορεί να σου προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα (χειρότερης δυσοσμίας και όχι μόνο).

Μην ξεχνάς να αλλάξεις: Μερικές φορές η δυσοσμία εκεί κάτω μπορεί να σημαίνει και πως ήρθε η ώρα να αλλάξεις το ταμπόν σου ή τη σερβιέτα σου. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελείς για πολλές ώρες αν δεν θες να μυρίζει άσχημα εκεί κάτω.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα