Μην χασετε

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα μαύρα στίγματα

Τα μαύρα στίγματα είναι ένας από τους πιο αντιπαθητικούς “απρόσκλητους επισκέπτες” που εμφανίζονται στην επιδερμίδα μας. Παρόλο που τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να εντοπίσουμε αμέσως τα μαύρα στίγματα, αυτά βρίσκονται εκεί και εμείς σαφώς θέλουμε να τα εξαφανίσουμε.

Advertisements

Η διαδικασία αυτή βέβαια μπορεί να αποδειχθεί πιο περίπλοκη από όσο πιστεύουμε. Είναι δύσκολο να εξαφανιστούν από την επιδερμίδα μας, ενώ πολλοί δερματολόγοι υποστηρίζουν πως για να εξαφανιστούν τελείως τα μαύρα στίγματα πρέπει να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες.

Τι γίνεται όμως όταν επιθυμούμε την άμεση μείωση των μαύρων στιγμάτων από την επιδερμίδα μας; Για να είμαστε ειλικρινείς δύσκολα θα έχουμε τα άμεσα αποτελέσματα που επιθυμούμε, ωστόσο μπορούμε να υιοθετήσουμε μία βραδινή ρουτίνα ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Για ποιο λόγο εμφανίζονται όμως τα μαύρα στίγματα στην επιδερμίδα μας; Αντίθετα με όσα πιστεύουν πολλές γυναίκες, τα μαύρα στίγματα δεν είναι σπυριά. Πρόκειται για ανοιχτούς πόρους, οι οποίοι εμφανίζονται σε πολλούς τύπους επιδερμίδας και μολύνονται από τους ρύπους της ατμόσφαιρας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα στίγματα αυτά έχουν μαύρη ή γκρι όψη.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτών των στιγμάτων, η αφαίρεση και εξαφάνιση τους είναι μία σχετικά εύκολη υπόθεση, όταν έχουμε φροντίσει πολύ καλά την επιδερμίδα μας. Θα πρέπει δηλαδή να την καθαρίζουμε πολύ καλά με το που επιστρέφουμε σπίτι, να μην ξεχνάμε ποτέ τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ, αλλά και την ενυδάτωση την επιδερμίδας μας με ένα καλλυντικό προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

Η καλύτερη στιγμή για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα από την επιδερμίδα σας είναι ακριβώς μετά το μπάνιο, αφού η θερμοκρασία του σώματος σας έχει ανέβει και το σμήγμα που βρίσκεται μέσα στα στίγματα έχει χαλαρώσει πολύ. Μόλις τελειώσετε λοιπόν από το μπάνιο σας, σκουπίστε προσεκτικά το πρόσωπο σας με μία πετσέτα προσώπου, την οποία βέβαια δεν θα έχετε ήδη χρησιμοποιήσει για να μην μεταφέρετε μικρόβια στο πρόσωπο σας.

Στην συνέχεια περάστε μία στρώση ενυδατικής κρέμας στην επιδερμίδα σας, ενώ η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να προτιμήσετε μία ενυδατική με παχύρευστη υφή. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε ένα προστατευτικό στρώμα στο πρόσωπο και τα μαύρα στίγματα, ώστε να παραμείνει σταθερή η υψηλή θερμοκρασία που έχετε βγαίνοντας από το μπάνιο. Εφαρμόστε λίγη παραπάνω ποσότητα στα σημεία του προσώπου σας στα οποία έχετε παρατηρήσει περισσότερα στίγματα.

Στην συνέχεια, πάρτε μία καθαρή πετσέτα προσώπου και βρέξτε την με ζεστό νερό. Τοποθετήστε την στο πρόσωπο σας για πέντε λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο πετσέτες, ποτισμένες με ζεστό νερό και να τις τοποθετήσετε την μία πάνω στην άλλη. Η διπλή στρώση θα κάνει τις πετσέτες να παραμείνουν ζεστές, ώστε να διατηρηθεί περισσότερο η υψηλή θερμοκρασία στο πρόσωπο σας.

Όταν έχουν περάσει τα πέντε λεπτά, αφαιρέστε τις πετσέτες από το πρόσωπο σας και ετοιμαστείτε για το επόμενο βήμα. Πάρτε μερικά χαρτομάντηλα προσώπου και τυλίξτε τα στο δάχτυλο σας και συγκεκριμένα στο δείκτη. Με απαλές κινήσεις πιέστε τα μαύρα στίγματα μέχρι να απελευθερωθεί το σμήγμα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε όμως είναι να μην πιέσετε υπερβολικά για να μην δημιουργηθούν πληγές ή σημάδια στο πρόσωπο σας.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα