Μην χασετε

Αυτός είναι καλύτερος τρόπος να διατηρείτε το σημείο πάνω από τα ντουλάπια σας πάντα καθαρό

Η αλήθεια είναι πως το καθάρισμα των ντουλαπιών είναι δύσκολη υπόθεση. Δείτε πώς θα την κάνετε παιχνιδάκι.

Τα ντουλάπια γεμίζουν πολύ εύκολα με βρωμιά, ψίχουλα και βακτήρια ενώ ακόμα πιο δύσκολο είναι το καθάρισμα του χώρου πάνω από αυτά ο οποίος είναι γεμάτος με σκόνη και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας δεν φτάνουν μέχρι το ταβάνι τότε αντιμετωπίζετε και εσείς αυτό το πρόβλημα με τη συγκέντρωση βρωμιάς και σκόνης στον χώρο πάνω από τα ντουλάπια.


Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείτε.

Δείτε πώς πρέπει να τον καθαρίζετε…

Advertisements

Μιας και η σκόνη έχει την τάση να συγκεντρώνεται κυρίως σε χαμηλές επιφάνειες, είναι πολύ πιθανό εκείνος ο χώρος να αργεί λίγο παραπάνω να μαζέψει πολλή σκόνη. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να τον καθαρίζετε παραπάνω από μια φορά το μήνα.

Πάρτε μια σκάλα, ψεκάστε χυμό λεμονιού στην επιφάνεια και με ένα βαμβακερό πανί περάστε όλη την επιφάνεια. Αν κάνετε τη συγκεκριμένη δουλειά μια φορά το μήνα τότε η δουλειά σας θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Δείτε πώς πρέπει να τον διατηρείτε καθαρό…

Advertisements

Με το που θα καθαρίζετε τον χώρο πάνω από τα ντουλάπια απλά απλώνετε σε αυτόν διάφανη μεμβράνη τροφίμων. Αυτή έχει την τάση να κολλάει πάνω στις επιφάνειες και να μην ξεκολλάει καθόλου εύκολα.

Κάνοντας αυτό η σκόνη θα μένει πάνω στην μεμβράνη και την επόμενη φορά που θα πάτε να καθαρίσετε θα ξεκινήσετε απλά πετώντας την παλιά μεμβράνη. Η δουλειά σας από εκεί και πέρα θα είναι πανεύκολη και θα τελειώνει με την εφαρμογή και πάλι μεμβράνης σε όλο τον χώρο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα