Μην χασετε

Αυτού του είδους η προπόνηση σε βοηθά να καις θερμίδες όλη μέρα

Είναι κοινό μυστικό πως οι λόγοι που μας οδηγούν στο γυμναστήριο δεν αφορούν μόνο στην υγεία μας, μα και στην εμφάνισή μας.

Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν τους ανθρώπους που επιθυμούν να χάσουν βάρος –λιγότερο ή περισσότερο- να συνδυάσουν την ισορροπημένη, χαμηλή σε θερμίδες διατροφή με την άσκηση, προκειμένου η απώλεια κιλών να επιτευχθεί πιο εύκολα και σαφώς πιο γρήγορα.

Ένας γυμναστής θα μας δώσει μία ακόμα συμβουλή. Για την ακρίβεια, θα μας υποδείξει το είδος της προπόνησης που θα γίνει ο νούμερο ένα σύμμαχός μας στην απώλεια κιλών αλλά και πόντων από τις «δύσκολες» περιοχές του κορμιού μας.

Ποια είναι η συμβουλή αυτή;

Advertisements

Να πούμε το «ναι» στην προπόνηση ενδυνάμωσης, την οποία μεγάλο μέρος των γυναικών αποφεύγει. Πρόκειται για λάθος που κάνει το 90% των γυναικών στο γυμναστήριο. Κι αυτό διότι υπάρχει λανθασμένα η αντίληψη πως το συγκεκριμένο είδος προπόνησης θα «φουσκώσει» το γυναικείο κορμί σε σημείο που θα το κάνει να χάσει τη θηλυκότητά του.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, μα επιπλέον οι trainers τονίζουν τη σημασία των ασκήσεων ενδυνάμωσης με βάρη τόσο για τη σύσφιξη όσο και για την καύση θερμίδων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η προπόνηση ενδυνάμωσης μας βοηθά να κάψουμε ακόμα περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς κατά την εκγύμναση των μυών η καύση είναι μεγαλύτερη.

Αποτέλεσμα; Συνεχίζουμε να καίμε θερμίδες ακόμα και μετά το τέλος της προπόνησής μας. Ιδανικά, το πρόγραμμα γυμναστικής μας θα πρέπει να περιλαμβάνει αερόβιο και όργανα, προκειμένου όχι απλά να αδυνατίσουμε μα και να σμιλέψουμε και να δυναμώσουμε το κορμί μας.

Να, λοιπόν, που δεν έχεις τον παραμικρό λόγο να φοβάσαι τα βάρη. Υπό την καθοδήγηση του γυμναστή σου φυσικά.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα