Μην χασετε

Αυτή είναι η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεις τις κρέμες προσώπου

Σαπούνι, σέρουμ, κρέμα και απολεπιστικό: με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόζονται;

Advertisements

Πέρα από ότι μέσες άκρες, όλες ακολουθούμε μια σχεδόν συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης, υπάρχουν δισεκατομμύρια γυναίκες και κάθε μία έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάποιες έχουν λιπαρό δέρμα, άλλες έχουν ξηρό, κάποιες έχουν σακούλες στα μάτια, άλλες έχουν σπασμένα αγγεία στις ρινοπαρειακές. Οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές και κάθε μία πρέπει να αντιμετωπίσει το “πρόβλημά” της με συγκεκριμένα προϊόντα.

Αν πρέπει να ορίσουμε έναν γενικό κανόνα για την καθημερινή μας περιποίηση, τότε αυτός λέει ότι πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ειδικό καθαριστικό ουδέτερου pH, να εφαρμόζουμε το serum πρωί, βράδυ καθώς και την ενυδατική μας κρέμα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά και ας αναλύσουμε ποια είναι η χρήση τους και πότε χρησιμοποιούνται.

Γαλάκτωμα ή Νερό Ντεμακιγιάζ (micellar water):

Το νερό, ή αλλιώς micellar water, είναι ιδανικό για ντεμακιγιάζ, όπως και το γαλάκτωμα.

Σαπούνι Προσώπου:

Αρκετές γυναίκες αισθάνονται ότι το πρόσωπο καθαρίζει τέλεια με τη χρήση σαπουνιού. Εννοείται ότι συνιστάται η χρήση σαπουνιού φιλικό προς την επιδερμίδα του προσώπου.

Serum:

Είναι το προϊόν που προηγείται της κρέμας, καθώς προετοιμάζει την επιδερμίδα σας για να εισχωρήσει καλύτερα η ενυδατική σας. Σαφώς χαρίζει λάμψη και αναζωογόνηση.

Κρέμα ημέρας/νυχτός:

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, τις ανάγκες της και την ηλικία σου θα πρέπει να βρείτε την ενυδατική κρέμα που σου ταιριάζει.

Serum και Κρέμα Ματιών:

 Η περιοχή των ματιών είναι τρομερά ευαίσθητη, γι αυτό το λόγο χρειάζεται ξεχωριστή, καθημερινή περιποίηση με εξειδικευμένα προϊόντα.

Advertisements

Μάσκα:

Μία φορά την εβδομάδα καλό είναι να κάνουμε μάσκα προσώπου. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε ενυδάτωση, λάμψη, αναζωογόνηση επιλέγουμε και τα συστατικά που θα περιέχονται στο προϊόν.

Scrub: 

Καμία μάσκα δε δρα αν δεν έχει γίνει πρώτα απολέπιση προσώπου. Άρα όταν θέλουμε να κάνουμε μάσκα ή γενικότερα θέλουμε να απαλείψουμε την επιδερμίδα μας από νεκρά κύτταρα κάνουμε scrub με το κατάλληλο προϊόν, που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Face Mist: 

Είναι το προϊόν που αναζωογονεί την επιδερμίδα. Μπορείς να το χρησιμοποιείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ σου. Επειδή αναζωογονεί την επιδερμίδα, οι ειδικοί προτείνουν να το χρησιμοποιούμε και πριν από την κρέμα μας, μετά από το serum.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα