Μην χασετε

Αυτή είναι η σχέση κάθε ζωδίου με το φαγητό

Κάποια ζώδια έχουν ουσιαστική και στενή σχέση με το φαγητό, αφιερώνουν χρόνο, απολαμβάνουν και ηρεμούν, κάποια άλλα όμως έχουν επιφανειακές επαφές, οι επιλογές είναι περιστασιακές, οι γευστικές προτιμήσεις ίσως να μην έχουν μεγάλη διάρκεια.

Advertisements

Ο χαρακτήρας του κάθε ατόμου επιδρά άμεσα στις διατροφικές του συνήθειες, οι τολμηρές προσωπικότητες δεν θα αρνηθούν το καυτερό και το γλυκόξινο, η ανήσυχοι χαρακτήρες θέλουν ποικιλία, τα προσγειωμένα μυαλά θα επιλέξουν τις γνωστές και ισορροπημένες συνταγές.

Οι κοινωνικοί και συντροφικοί τύποι θέλουν να τρώνε το φαγητό τους με κουβεντούλα και παρέα, τους δραστήριους και πολυάσχολους συχνά τους βρίσκεις να τρώνε κάτι γρήγορο στα βιαστικά και στα όρθια.

Διάβασε το ζώδιο και τον ωροσκόπο του ατόμου που σε ενδιαφέρει και μάθε ποια είναι η σχέση του με το φαγητό:

ΚΡΙΟΣ

Σχετικά επιφανειακή είναι η σχέση που έχει ένας Κριός με το φαγητό, συνήθως τρώει βιαστικά, στόχος του είναι να χορτάσει για να μην πεινάσει, δεν θα αφιερώσει πολύ χρόνο εστιάζοντας στη γευστική απόλαυση. Αυτή η βιασύνη βέβαια δεν τον εμποδίζει να είναι εκλεκτικός, αν δεν του αρέσει κάποιο φαγητό δεν μπορεί να πιέσει τον εαυτό το να το φάει, θα προτιμήσει να μείνει νηστικός.

Μια κρυφή συμπάθεια έχει στα πικάντικα, θα τολμήσει να επιλέξει τα καυτερά, θα τη δοκιμάσει τη μεξικάνικη κουζίνα. Τον ιντριγκάρει η ποικιλία γεύσεων, συχνά συνδυάζει αλμυρό με γλυκό, γενικά είναι από τους χαρακτήρες που το μονότονο τον κουράζει, στο τραπέζι θα βρει ενδιαφέρον αν υπάρχουν διαφόρων ειδών πιάτα και γεύσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι ο καλοφαγάς του ζωδιακού κύκλου, το σάντουιτς στο πόδι όσο παχουλό ή μεγάλων διαστάσεων κι αν είναι δεν αποτελεί γι αυτόν φαγητό. Για έναν Ταύρο κάθομαι να φάω σημαίνει τραπεζαρία με ζεστά φαγητά που αχνίζουν, καλομαγειρεμένα και γευστικά παραδοσιακά πιάτα, από μακαρονάδες με πλούσιο κιμά μέχρι σουτζουκάκια σμυρναίικα.

Μεγάλη σημασία δίνει στη στιγμή του φαγητού, συνήθως δεν θέλει οι συζητήσεις να του αποσπούν την προσοχή, του αρέσει να εστιάζει στη γεύση, η ώρα του φαγητού ανήκει στις στιγμές που θέλει να τις απολαμβάνει με ηρεμία. Ο Ταύρος ανήκει στα ζώδια που η γευστική μονοτονία δεν του αρέσει, στη διατροφή του θέλει ποικιλία, εκτιμά το καλομαγειρεμένο φαγητό, συχνά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουζίνα.

Advertisements

ΔΙΔΥΜΟΣ

Όλα θα τα δοκιμάσει ένας Δίδυμος, δεν θα αρνηθεί τις πικάντικες γεύσεις, δεν θα αφήσει στην άκρη τους συνδυασμούς γλυκών αλμυρών. Ποικιλία θέλει στη ζωή του αλλά και στο τραπέζι του, η γευστική του γκάμα είναι μεγάλη, οι διατροφικές του συνήθειες δεν είναι περιορισμένες. Είναι από τους χαρακτήρες που αρκετές φορές θα φάει κάτι βιαστικό και γρήγορο στο πόδι, συνήθως είναι πολυάσχολος, στην καθημερινότητα του χρονικά δεν θα αφιερώσει πολύ ώρα στο φαγητό του.

Κάποιος που τη στιγμή που τρώει διαβάζει, βλέπει τηλεόραση ή ασχολείται με το κινητό του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας Δίδυμος, πολλές φορές δεν τον ενδιαφέρει να συγκεντρωθεί πνευματικά και γευστικά σε αυτό που τρώει. Εξαιτίας του ότι είναι δραστήριο ζώδιο από τη φύση του δείχνει προτίμηση σε τροφές με πρωτεΐνη, αδυναμία έχει στις καλοψημένες μπριζόλες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τύπος οικογενειακός είναι ένας Καρκίνος, ιδιαίτερη αγάπη δείχνει στα κυριακάτικα τραπέζια με συγγενής και φίλους, συνεπώς τις παραδοσιακές στιγμές θέλει να τις συνδυάζει με παραδοσιακές γεύσεις. Οι απλές μακαρονάδες και τα βιαστικά σάντουιτς δεν τον συγκινούν, του αρέσει η μπεσαμέλ, το μπαχάρι, μεζέδες και συνοδευτικά είναι μέσα στις προτιμήσεις του.

Ασχολείται με την κουζίνα ένας Καρκίνος, θα βρει χρόνο να αφιερώσει στο μαγείρεμα, ψάχνει συνταγές, αναζητεί γεύσεις, πάντα όμως μέσα σε ένα συγκεκριμένο και δοκιμασμένο πλαίσιο. Γευστικά δεν είναι από τα τολμηρά ζώδια, τα εξτριμ πιάτα θα τα αφήσει στην άκρη, όπως και στη ζωή του έτσι και στο φαγητό του θέλει το γνωστό, το κλασικό και το σίγουρο.

ΛΕΩΝ

Ένας Λέοντας είναι πολύ πιθανόν να εστιάσει περισσότερο στο εντυπωσιακό σερβίρισμα και λιγότερο στη νοστιμιά της γεύσης. Σαφώς και είναι εκλεκτικός, δεν μπορεί να φάει ότι να ‘ναι, διατροφικά ανήκει στα ζώδια που έχουν απαιτήσεις και προτιμήσεις, ωστόσο οτιδήποτε εντυπωσιακής μορφής μπορεί να καταφέρει και να τον ξεγελάσει.

Advertisements

Ένας Λέοντας θα ξοδέψει αρκετά χρήματα προκειμένου να αγοράσει ποιοτικά το καλύτερο, γενικά στη ζωή του, του αρέσει το υψηλό επίπεδο, θέλει το ακριβό, μερικές φορές θα προτιμήσει και το εκκεντρικό. Δεν θα αρνηθεί τις εξωτικές γεύσεις και τις συνταγές ξενικής κουζίνας, θέλει να έχει άποψη, δοκιμάζει τα σπάνια και τα περίεργα. Θα καυχηθεί αν φάει ξιφία κρασάτο, ή καραμελωμένη καβουρόψυχα συνοδευόμενη με χαβιάρι πρώτης ποιότητας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο οργανωτικός και τελειομανής Παρθένος θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή του, είναι από τους χαρακτήρες που αγαπάει το υγιεινό, το καθαρό και το σωστό. Είναι συχνές οι φορές που ακολουθεί μια συγκεκριμένη διατροφή, μπαίνει σε πρόγραμμα και το τηρεί κατά γράμμα, ωστόσο ζει και περιόδους που τρέφεται λιτά και μονότονα επιλέγοντας μόνο κάποια συγκεκριμένα φαγητά.

Σε γενικές γραμμές θα προσέξει πολύ το φαγητό του, θα το μαγειρέψει ο ίδιος, θα χρησιμοποιήσει υγιεινά υλικά αποφεύγοντας τα αλμύρα και τα λιπαρά. Δεν έχει τολμηρές γευστικές προτιμήσεις ή συνήθειες, θα αποφύγει τα πικάντικα τα πολλά μπαχάρια και γενικότερα οτιδήποτε νιώσει βαρύ στο στομάχι του. Αγαπάει τα παραδοσιακά πιάτα και τις γνωστές δοκιμασμένες γεύσεις, θα φάει όσο πρέπει, δεν αποκλείεται να μετρήσει και τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώσει.

ΖΥΓΟΣ

Επιρρεπής στους πειρασμούς είναι ένας Ζυγός, παρά το ότι θεωρητικά προσέχει τη διατροφή του για να έχει μια προσεγμένη και καλαίσθητη εμφάνιση, ωστόσο επειδή δύσκολα καταφέρνει να ισορροπήσει, γι αυτό συχνά πέφτει στην παγίδα των λιπαρών και των γλυκών. Ναι μεν γνωρίζει πολλά περί υγιεινής διατροφής, ωστόσο οι επισκέψεις του στα σουβλατζίδικα και στα ζαχαροπλαστεία είναι συχνές κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Από Δευτέρα δίαιτα είναι μια έκφραση που σίγουρα θα την ακούσεις από έναν Ζυγό, τις στομαχικές λιγούρες δεν τις ελέγχει με επιτυχία γι αυτό συχνά φτάνει στο σημείο να τρώει ότι να ‘ναι. Σαφώς και θέλει το νόστιμο και το καλομαγειρεμένο, όταν είναι με παρέα μπορεί να κάθεται με τις ώρες στο τραπέζι, συμπαθεί τα μεζεδάκια και τα συνοδευτικά, χρειάζεται απαραιτήτως επιδόρπιο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα μυστήρια και τα εκκεντρικά αρέσουν σε έναν Σκορπιό πολλές φορές και τα ακραία, και έτσι ακριβώς είναι και στη διατροφή του. Θα δοκιμάσει τις ασυνήθιστες γεύσεις, δεν θα αρνηθεί τις εκκεντρικές τροφές κάποιας ξενικής προέλευσης, και επειδή δεν τον τρομάζουν τα άκρα ίσως να προτιμήσει και το πολύ καυτερό ή το πολύ ξινό.

Συχνές είναι οι φορές που παραβλέπει το ανθυγιεινό, δεν αποκλείεται να καταναλώσει αρκετές ποσότητες από τροφές που γνωρίζει πολύ καλά πως είναι βλαβερές. Ίσως να δείξει εξάρτηση σε αναψυκτικά ποτά ή κάποιο συγκεκριμένο γλυκό της αρεσκείας του. Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνει στα θαλασσινά, θα εκτιμήσει τα οστρακοειδή, δεν θα αγνοήσει τους λεμονάτους αχινούς, τιμητική θέση έχουν στο τραπέζι του οι αστακοί και οι καραβίδες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στα διαφορετικά και τα ξενόφερτα έχει ιδιαίτερη προτίμηση ένας Τοξότης, επειδή αγαπάει τη δοκιμή, το ρίσκο, τη γνώση, γι αυτό θέλει να φεύγει πέρα από το γνωστό και το συνηθισμένο. Σαφώς και θα εκτιμήσει τα κεφτεδάκια της μαμάς και την τηγανιτή μπριζόλα, αλλά το κρυφό του ενδιαφέρον θα βρίσκεται πίσω από ξενικές γεύσεις και συνταγές. Θα θελήσει να δοκιμάσει τα καυτερά, τα γλυκόξινα και τα πικρά, ωστόσο πιθανότατα δεν θα τα βρούμε στις συχνές διατροφικές του συνήθειες.

Σε γενικές γραμμές γευστικά καταδεχτικός είναι ένας Τοξότης, ποτέ δεν απορρίπτει αν δεν δοκιμάσει, δείχνει προθυμία μπροστά σε μια άγνωστη συνταγή. Ο Τοξότης ανήκει στα ζώδια που μπροστά στη δράση ίσως να φάει τελικά γρήγορα και στο πόδι, συχνά καταφεύγει σε σάντουιτς, τοστ και διαφόρων ειδών σνακς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παραδοσιακές και πλαισιωμένες είναι οι διατροφικές συνήθειες ενός Αιγόκερου, σε γενικές γραμμές τα φαγητά που αρέσκεται να τρώει είναι συγκεκριμένα, οι επιλογές του είναι μετρημένες και δεν ξεφεύγει γευστικά από τις προτιμήσεις του. Είναι πολύ πιθανόν να μην δοκιμάσει κάτι που οπτικά θα το βρει απωθητικό ή που η όσφρηση θα του φανεί βαριά.

Διατροφικά γίνεται επιρρεπής στην εξάρτηση ένας Αιγόκερως, υπάρχουν κρούσματα εθισμού στα πολύ καυτερά ή πικάντικα, γενικότερα με το αλάτι και το πιπέρι έχει μια ιδιαίτερη σχέση. Οι επιλογές του κυμαίνονται στις παραδοσιακές γεύσεις και στις κλασικές συνταγές, λίγα μπαχάρια μπορεί να ανεχτεί γευστικά. Δεν του αρέσει να πειραματίζεται, αποφεύγει να ρισκάρει δημιουργώντας κινδύνους για στομαχικές διαταραχές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το πρωτοποριακό και το ασυνήθιστο αγαπάει ένας Υδροχόος κατά συνέπεια και οι διατροφικές του επιλογές είναι κάπως ανάλογες. Σε ένα καθημερινό επίπεδο ναι μεν θα φάει το κλασικό και το παραδοσιακό, ωστόσο ανά συχνά διαστήματα έχει ανάγκη να δοκιμάσει το διαφορετικό, αυτό που δεν έχει ξανά φάει ή που δεν το προτιμούν οι πολλοί.

Συμπαθεί τα γλυκόξινα, τα ψητά με δαμάσκηνα και φρούτα του δάσους, γενικότερα έχει τολμηρές γευστικές διαθέσεις. Όταν αποφασίσει να μπει στην κουζίνα για να μαγειρέψει θα ανακαλύψει δικές του συνταγές, θα πάρει ως βάση την κλασική και από εκεί και πέρα θα προσθέσει θα αφαιρέσει, θα βρει τρόπο να διαφοροποιήσει τα υλικά και το γευστικό αποτέλεσμα.

ΙΧΘΥΣ

Σταθερή και ήρεμη είναι η σχέση που έχει ένας Ιχθύς με το φαγητό, στις καθημερινές του διατροφικές επιλογές προτιμά τα γνωστά και τα συνηθισμένα, έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στις παραδοσιακές συνταγές. Σαν χαρακτήρας δεν ρισκάρει, δεν του αρέσει να δοκιμάζεται, οπότε τα εκκεντρικά τα διαφορετικά και τα εξτριμ θα τα αφήσει στην άκρη.

Ιδιαίτερη σημασία θα δώσει στον χώρο που θα φάει καθώς και στην εικόνα του πιάτου, γενικότερα το σερβίρισμα δεν το θέλει πρόχειρο και βιαστικό. Είναι ρομαντικός τύπος επηρεάζεται από το κλίμα και την ατμόσφαιρα, ο παράγοντας ψυχολογία παίζει βασικό ρόλο στις γευστικές του επιλογές. Συχνά γίνεται επιρρεπής στις λιχουδιές, στις ανθυγιεινές τροφές καθώς και στις μεγάλες ποσότητες, όταν η ψυχολογία του είναι πεσμένη χάνει τον διατροφικό του έλεγχο. 

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα