Μην χασετε

Αυτή είναι η πιο τσιγκούνα εκατομμυριούχος στον κόσμο: «Δεν πλένει τα πιάτα για να μη χαλάει νερό και τρώει γατοτροφή»

Η χειρότερη περίπτωση τσιγκουνιάς είναι πιθανότατα αυτή της Έιμι Ελίζαμπεθ, που αν και εκατομμυριούχος, τρώει… γατοτροφή για να μη χαλάει λεφτά!

 

Αν και η περιουσία της εκτιμάται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, η Έιμι Ελίζαμπεθ αρνείται να χαλάσει έστω και ένα ευρώ παραπάνω από το μηνιαίο μπάτζετ της που ανέρχεται σε περίπου 820 ευρώ.

Η αυτοαποκαλούμενη «πιο τσιγκούνα εκατομμυριούχος του κόσμου» αρνείται να ξοδέψει χρήματα όπου δε χρειάζεται, πράγμα που σημαίνει ότι τρώει… γατοτροφή για να μην ξεφύγουν τα έξοδά της!

Advertisements

Η 50χρονη Έιμι από το Λας Βέγκας, έχει ανακαλύψει πολλούς τρόπους ώστε να αποταμιεύει χρήματα. «Κρατώ τον θερμοσίφωνα κλειστό εκτός από τα 22 λεπτά που απαιτούνται ώστε να ζεσταθεί το νερό για να κάνω ντους, οπότε το ανάβω κάθε πρωί όταν ξυπνάω» λέει. Μόνο από αυτό, η Έιμι βάζει στην άκρη γύρω στα 65 ευρώ τον μήνα.

 

Καθώς δεν αγοράζει τίποτα καινούριο, καταφέρνει να αποταμιεύει περίπου 165.000 ευρώ τον χρόνο. Μεταξύ άλλων χρησιμοποιεί το ίδιο σφουγγάρι για τα πιάτα μέχρι να… σαπίσει και χρησιμοποιεί μόνο ένα μαχαίρι το όποιο δεν πλένει για να μη χαλάει νερό!

Το σπίτι στο οποίο ζει της το άφησε ο πρώην άνδρας της μετά το διαζύγιο επειδή ήξερε ότι θα μετακόμιζε σε καμιά «τρώγλη» για να εξοικονομήσει χρήματα. Μάλιστα, εξακολουθεί να της καθαρίζει το σπίτι δωρεάν για να βάζει τα χρήματα που θέλει στην άκρη.

Advertisements

 

Η πιο… αηδιαστική της συνήθεια είναι ότι τρώει γατοτροφή -κερνάει και τους καλεσμένους της αν τύχει! «Ξέρω ότι οι άνθρωποι ενοχλούνται αλλά δε με νοιάζει. Αν δεν καταλαβαίνετε ότι εξοικονομώ χρήματα, δεν ξέρω πώς να σας το εξηγήσω» λέει η Έιμι.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα