Μην χασετε

Αυτή είναι η πιο οικονομική πρόταση για να αλλάξετε τον άσχημο Πάγκο της κουζίνας σας

Στα περισσότερα σπίτια, ειδικότερα αν πρόκειται για ενοικιαζόμενα που από μέσα τους πέρασαν γενιές και γενιές, η εικόνα της κουζίνας, αν δεν είναι προσφάτως ανακαινισμένη, δεν είναι και η ιδανικότερη με τους πάγκους της να παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Υπάρχει όμως τρόπος να τους αλλάξετε εύκολα και οικονομικά.

Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείτε είναι μια βινυλική ταπετσαρία, αντιστατική και πλήρως αδιάβροχη σε ρολό (θα βρείτε σε καταστήματα με ταπετσαρίες αλλά και σε καταστήματα με είδη επένδυσης τοίχων και δαπέδου). Οι ταπετσαρίες αυτές διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων που είναι βέβαιο πως μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα.

Η εφαρμογή της πάνω στον πάγκο δεν είναι και τόσο δύσκολη αφού μοιάζει απόλυτα με το ντύσιμο των σχολικών βιβλίων. Μπορεί να πέρασαν χρόνια από τότε αλλά αυτή η γνώση από το παρελθόν είναι από τις πιο χρήσιμες σε αυτή την περίπτωση.

Πέρα από την ειδική ταπετσαρία θα χρειαστείτε ένα μέτρο, ένα ψαλίδι, μια πλαστική σπάτουλα με σμιλεμένες γωνίες (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία, εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια πλαστική κάρτα, όπως αυτές της τράπεζας για την αυτόματη ανάληψη χρημάτων) και μια φαλτσέτα.

Advertisements
Αυτά είναι όλα όσα θα χρειαστείτε για να καλύψετε τον παλιό πάγκο της κουζίνας.

Θα πρέπει να ξεκινήσετε με το να τμηματοποιείται, νοητά, τον πάγκο της κουζίνας έτσι ώστε να μπορέσετε να πάρετε τα μέτρα για να κόψετε και στη συνέχεια να περάσετε επάνω στον πάγκο την ταπετσαρία.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Η εφαρμογή της ταπετσαρίας θα πρέπει πρώτα να ξεκινάει από το περβάζι του πάγκου να το αγκαλιάζει και να συνεχίζεται η διαδικασία αυτή προς την υπόλοιπη επιφάνεια. Στο τελείωμα θα πρέπει να δείχνετε μεγάλη προσοχή και να ακολουθείτε με την σπάτουλα τα κοψίματα του πάγκου.

Συμβουλή: Δέστε μεγάλη προσοχή στο ντύσιμο των γωνιών στο τελείωμα κάθε πάγκου κι αν είναι εφικτό, εσείς ξεκινήστε από εκεί έτσι ώστε καλύπτοντας μετά την υπόλοιπη επιφάνεια οι άκρες των κομματιών στις γωνίες να βρεθούν κάτω από τη μεγαλύτερη επιφάνεια που θα καλύψετε.

Advertisements
Ακολουθήστε το σχήμα της επιφάνειας του πάγκου με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πρέπει να βρίσκει το τελείωμα της ταπετσαρίας κάτω από την επιφάνεια του πάγκου έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα αργότερα. Η οποιαδήποτε αιχμή, δηλαδή κάποια άκρη που δεν έχει κολληθεί καλά πάνω στον πάγκο και εξέχει θα επιφέρει την γρήγορη αποτυχία της εφαρμογής.

Η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και με τη βοήθεια της σπάτουλας ή αντίστοιχα της κάρτας για να ισιώνετε την ταπετσαρία πάνω στον πάγκο και να απομακρύνετε τον αέρα που θα φυλακίζεται ανάμεσα στα δύο υλικά. Με τον τρόπο αυτό η ταπετσαρία θα κολληθεί σωστά χωρίς οπτικές ανωμαλίες.

Περάστε αρκετές φορές με την σπάτουλα πάνω από την επιφάνεια του πάγκου έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά αέρος.

Tip: Αν θέλετε μπορείτε να ψεκάζετε λίγο νερό με ένα βαποριζατέρ τον πάγκο πριν την εφαρμογή και μετά εφαρμόζετε την ταπετσαρία, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τον αέρα (δηλαδή μικρές φουσκαλίτσες) που θα δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης. Όταν τελειώσετε μην χρησιμοποιήσετε τον πάγκο για 24 ώρες μέχρι να εξατμιστεί το νερό που βρίσκεται ενδιάμεσα στον πάγκο και στην ταπετσαρία ώστε να εφαρμόσει ολοκληρωτικά η κόλλα.

Τέλος, για τα σημεία που βρίσκονται γύρω από το νεροχύτη κολλήστε την ταπετσαρία όπως κανονικά θα κάνετε και με τη βοήθεια της φαλτσέτας κόψτε περιμετρικά αυτού. Για να μην υπάρξουν προβλήματα και αστοχίες κατά το κόψιμο χρησιμοποιήστε το σχέδιο του νεροχύτη ως οδηγό.

Χρησιμοποιήστε το νεροχύτη ως οδηγό για τα κοψίματα.

Συμβουλή: Για να εξασφαλίσετε την αδιαβροχοποίηση του προϊόντος γύρω από το νεροχύτη και στις ενώσεις με τα πλακάκια, αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε σιλικόνη αδιάβροχη ιδανική για κουζίνες (θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά).

Advertisements

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες επί της εφαρμογής της ταπετσαρίας πάνω στον πάγκο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα