Μην χασετε

Αυτές είναι οι προβλέψεις των ζωδίων για την εβδομάδα από 8/7 έως 14/7

Κριός

Ο Ερμής από τις 8 θα κινείται ανάδρομα στον πέμπτο οίκο σου. Ξεκινάει μια περίοδος ανασκόπησης, κατά την οποία θα ήταν καλό να αποφύγεις τα νέα ξεκινήματα, αν δεν τα ελέγχεις καλά. Ο Ερμής βρίσκεται στον πέμπτο οίκο σου, του έρωτα και της δημιουργικότητας και μπορεί να δεις πρόσωπα από το συναισθηματικό σου παρελθόν. Η επικοινωνία μπορεί να μην είναι και πολύ εύκολη μέχρι το τέλος του μήνα. Σημαντικό: Την αγάπη μάλλον δεν αρκεί να την αισθανόμαστε και να την εκφράζουμε με λόγια. Από τη μια το να την αισθανόμαστε μόνοι μας δεν έχει ιδιαίτερη αξία και χρησιμότητα για τον άλλον, πρέπει να τη μοιραζόμαστε μαζί του. Από την άλλη οι πράξεις δεν είναι μόνο έκφραση αγάπης, ΕΙΝΑΙ αγάπη. Και μερικές φορές ξεχνιόμαστε και αφηνόμαστε μόνο στη θεωρία. Να το θυμίζεις στους άλλους αυτό, αλλά κι εσύ, μην ξεχνιέσαι.

Ταύρος

Ο Ερμής από τις 8 θα κινείται ανάδρομα και αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει μια περίοδος ανασκόπησης, σκέψης και, αν μπορείς να το επιδιώξεις, χαλάρωσης. Η επικοινωνία, ιδιαίτερα με συγγενικά πρόσωπα, χρειάζεται να γίνεται με προσοχή. Βέβαια, έχεις την Αφροδίτη στον τρίτο οίκο σου και δεν έχεις να φοβηθείς πολλά. Οι σημαντικές αλλαγές μπορούν να περιμένουν μέχρι τον άλλον μήνα, προς το παρόν ας μείνεις στην κατασκευή ενός στρατηγικού πλάνου σχετικά με το τι θέλεις και πώς μπορείς να το πετύχεις. Και αν η ένταση που νιώθεις στις σχέσεις σου μερικές φορές ξεπερνάει τα όρια, καλό θα ήταν να εκφράζεσαι μεν, αλλά όχι με έναν απόλυτο ή επιθετικό τρόπο. Αν έχεις την ευκαιρία να εκφράσεις τον θυμό σου μην την αφήσεις να πάει χαμένη, συχνά έχεις την τάση να τον πνίγεις με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. Άλλο όμως να εκφράζεσαι και να μιλάς για το πώς αισθάνεσαι, άλλο η επιθετικότητα ή η παθητική-επιθετική συμπεριφορά.

Advertisements

Δίδυμοι

Ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα από τις 8 στον τρίτο οίκο σου. Είναι και κυβερνήτης σου, οπότε η ανάδρομη πορεία του γίνεται συνήθως περισσότερο αισθητή από εσένα. Μια και είναι μήνας δύο εκλείψεων και ανάδρομου, καλό θα ήταν να μην πιέζεσαι και όσο γίνεται να κάνεις μια ανασκόπηση και να κλείσεις εκκρεμότητες. Όσο για κάποιους που βρίσκονται δίπλα σου, ίσως εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν από εσένα χωρίς να σου δώσουν τίποτα και έχουν τα δίκια τους, γιατί αυτή την εντύπωση την έχεις δώσει πολλές φορές. Αυτό που δεν ξέρουν όμως, είναι ότι αλλάζεις και ότι δεν αντέχεις πλέον τις δυσλειτουργικές σχέσεις στις οποίες υπάρχεις μόνο όταν πρόκειται να δώσεις.

Καρκίνος

Ο Ερμής από τις 8 θα κινείται ανάδρομα και είναι απαραίτητη η προσοχή σου στην επικοινωνία. Από την άλλη πλευρά, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνεις την ανασκόπησή σου, να κλείσεις ορισμένες εκκρεμότητες και να στρώσεις το έδαφος, ώστε να κάνεις, από τον Αύγουστο πλέον, μια νέα αρχή. Είναι πολύ πιθανό κάποια ουδέτερη ή θετική πρόθεση να την ερμηνεύεις ως αρνητική και δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο. Οι ερμηνείες μας δεν αποτελούν την πραγματικότητα, αλλά τον τρόπο με τον οποίο εμείς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα για αυτό καλό είναι να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί ή να διερευνούμε πρώτα αν στέκουν λογικά. Κάτι τέτοιο μπορείς να το κάνεις φυσικά με το να ζητάς διευκρινίσεις.

Advertisements

Λέων

Ο Ερμής από τις 8 θα κινείται ανάδρομα στο ζώδιό σου. Αυτό σημαίνει ότι αυτή την περίοδο είναι καλό να κλείσεις εκκρεμότητες, να κάνεις μια ανασκόπηση και να σχεδιάσεις την πορεία που θα πάρεις από τον Αύγουστο και μετά. Σίγουρα θα ήταν καλό να προσέχεις την επικοινωνία, αλλά τα οφέλη της ανάδρομης πορείας του Ερμή είναι πολλά και θα το καταλάβεις σύντομα αυτό. Το ζήτημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το εξής: Μπορείς να βλέπεις τα πράγματα στις διαστάσεις τους; Δηλαδή, ένα «κυματάκι» να το βλέπεις ως έχει και όχι ως τσουνάμι; Αν για παράδειγμα παίζει ένας μικροτσακωμός με τον σύντροφό σου, δες το έτσι, ως μια διαφορά ή ένα ξέσπασμα με αρχή, μέση και τέλος. Όχι ως «το τέλος».

Παρθένος

Από τις 8 ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα στον δωδέκατο οίκο σου. Είναι σημαντικό να προσέχεις την επικοινωνία αυτή την περίοδο και να κάνεις υπομονή με αναβολές και καθυστερήσεις. Αυτό που είναι σημαντικό όμως είναι ότι μπορείς να κάνεις μια ανασκόπηση και να κλείσεις πολλές εκκρεμότητες. Δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να λύσεις τα ζητήματά σου και να ξεφορτωθείς περιττές σκέψεις και καταστροφολογίες που δεν βγάζουν πουθενά; Όταν φοβάσαι κάτι μην ξεχνάς την ερώτηση κλειδί «ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;». Αν το ψάξεις λίγο, θα δεις ότι αυτό που φαντάζεσαι ως χειρότερο ή 1) είναι απίθανο να συμβεί, μα εντελώς απίθανο όμως, και ρώτα όποιον θες, ή 2) και να συμβεί κάτι, δεν είναι τόσο τρομερό όσο νομίζεις.

Ζυγός

Advertisements

Ο Ερμής από τις 8 θα αρχίσει να κινείται ανάδρομα. Η περίοδος αυτή, μέχρι το τέλος του μήνα, είναι χρήσιμη, επειδή η ανάδρομη πορεία του θα σε βοηθήσει να κάνεις μια σημαντική ανασκόπηση και να κλείσεις πολλές εκκρεμότητες. Εννοείται ότι η επικοινωνία χρειάζεται προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Αν βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση (όχι μόνο ερwτική), τότε θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι οι χειριστικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν την ψυχολογική μας κατάσταση σμπαράλια, αν τους το επιτρέψουμε. Το βασικό τους όπλο είναι να δημιουργούν ενοχές στους άλλους. Δεν λέμε να είσαι αναίσθητος, αλλά μην υποκύπτεις σε συναισθηματικούς εκβιασμούς.

Σκορπιός

Ο Ερμής από τις 8 θα κινείται ανάδρομα στον δέκατο οίκο σου. Είναι μια πολύ σημαντική περίοδος για να κάνεις μια ανασκόπηση και να ολοκληρώσεις ένα επαγγελματικό έργο. Τα νέα ξεκινήματα καλύτερα να τα κάνεις από τον Αύγουστο και μετά, όμως. Και καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα είναι σημαντικό να προσέχεις την επικοινωνία. Κάτι σημαντικό είναι να μην βιάζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα που σε οδηγούν σε κάθετες και απόλυτες απόψεις για τους άλλους: «Αυτός είναι καλός, αυτός είναι κακός». Όχι μόνο δεν είναι λειτουργικό κάτι τέτοιο, αλλά γενικά η αξιολόγηση τέτοιου τύπου προκαλεί και έναν έξτρα θυμό που δεν υπάρχει λόγος να έχεις. Θα μπορούσες να σκεφτείς, «με αυτόν-ή ταιριάζω – είμαστε συμβατοί – συμφωνούμε» ή «με αυτόν-ή δεν ταιριάζω». Αυτό είναι όλο. Γιατί οι απόλυτες απόψεις μπερδεύουν: σίγουρα αυτοί που θεωρείς καλοί, έχουν και τα αρνητικά τους, και σίγουρα οι «κακοί» έχουν τα θετικά τους.

Τοξότης

Ο Ερμής από τις 8 θα κινείται ανάδρομα στον ένατο οίκο σου. Είναι μια καλή περίοδος για να κάνεις μια σημαντική ανασκόπηση και να σχεδιάσεις τους στόχους και τις κινήσεις σου από τον Αύγουστο και μετά. Η επικοινωνία χρειάζεται προσοχή. Κάνε και λίγη υπομονή με τις αναβολές και τις καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν. Μάλλον πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειές σου (μιλάμε και για τις διατροφικές) και να αποκτήσεις έναν τρόπο ζωής που να σε ανεβάσει λίγο σωματικά και ψυχολογικά. Υπάρχουν και κάποιες αλλαγές που μάλλον πρέπει να κάνεις στη δουλειά σου, για να είναι αφενός πιο δημιουργική, να σου δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση δηλαδή, και πιο αποτελεσματική.

Αιγόκερως

Ο Ερμής από τις 8 θα κινείται ανάδρομα στον όγδοο οίκο σου. Άλλη μια ένδειξη ότι ο Ιούλιος είναι ενδιαφέρων μήνας. Είναι μια περίοδος κατά την οποία αξίζει να κάνεις ανασκόπηση και να κλείσεις ορισμένες εκκρεμότητες. Σημαντικό, όμως, να προσέχεις την επικοινωνία και να κάνεις υπομονή με τις αναβολές και τις καθυστερήσεις. Μερικές φορές τα «πρέπει» που επιβάλεις στον εαυτό σου ντε και σώνει σε κάνουν να πλήττεις, να πιέζεσαι, να μην απολαμβάνεις τη στιγμή και να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Σαφώς υπάρχουν κάποιοι κανόνες που είναι καλό να ακολουθούμε, αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν υπάρχει «πρέπει» στις προσωπικές μας επιλογές. Αν πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι καλός για παράδειγμα, ή πρέπει να σε αγαπούν, κάνεις κάποιο λάθος. Καλύτερα να αντικαταστήσεις το πρέπει με το θέλω και να δεις ότι και οι άλλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που «θέλουν».

Υδροχόος

Ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα από τις 8, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινάει μια περίοδος ανασκόπησης, σχεδιασμού και ενασχόλησης με τις εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν. Σε αυτό το διάστημα είναι πιθανό να δεις και πρόσωπα από το παρελθόν. Σημαντικό όμως να προσέχεις την επικοινωνία στις σχέσεις, ειδικά με τον / τη σύντροφό σου και συνεργάτες. Κάτι που από ό,τι φαίνεται θα σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς και θα σε ταράξει αρκετά (ευχάριστα όμως). Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις αυτές τις μέρες να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να απολαμβάνει τη στιγμή. Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι το τι θα γίνει μετά. Πάντως άνοιξε τα μάτια σου να δεις ποιος ή ποια τρέμει όταν περνάει από δίπλα σου. Το λέμε εδώ και καιρό, κάτι παίζει γύρω σου.

Ιχθύς

Ο Ερμής από τις 8 θα κινείται ανάδρομα στον έκτο οίκο σου μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι μια περίοδος που αξίζει να κλείσεις εκκρεμότητες και να κάνεις μια σημαντική ανασκόπηση, ώστε να ξέρεις πώς να προχωρήσεις από τον Αύγουστο και μετά. Χρειάζεται αρκετή προσοχή με την επικοινωνία και υπομονή με πιθανές καθυστερήσεις και αναβολές. Αν θέλεις να κρατήσεις τους άλλους κοντά σου πρόσεξε το άγχος της εγκατάλειψης και τις ανασφάλειες σου που μερικές φορές κορυφώνονται. Όσο πιο πολύ αγχώνεσαι, τόσο πιο πολύ πιστεύεις ακράδαντα ότι οι σχέσεις σου θα διαλυθούν και στην προσπάθειά σου να τις σώσεις μερικές φορές γίνεσαι χειριστικός. Κάτι τέτοιο θα έφερνε το αντίθετο αποτέλεσμα, οπότε χαλάρωσε και απόλαυσε αυτό που έχεις χωρίς να πιέζεις καταστάσεις. Όπως και να έχει, αν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση σου, ψάξε τη λύση πρώτα σε σένα και μετά στους άλλους.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα