Μην χασετε

Αυτές είναι οι κορυφαίες τάσεις στο Μακιγιάζ για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021

Κάθε σεζόν παρατηρούμε αλλαγές στις τάσεις της μόδας, αλλά και του μακιγιάζ. Έτσι λοιπόν και φέτος, οι διάσημοι makeup artists παρουσίασαν στις πασαρέλες των κορυφαίων οίκων μόδας τις προτάσεις τους για τη σεζόν.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποια θα είναι τα trends στο μακιγιάζ για την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021, η λίστα που ακολουθεί θα δώσει απαντήσεις σε αυτό που ψάχνετε.

Κάποιες τάσεις παραμένουν στην κορυφή και αυτή την περίοδο. Δεν λείπουν βέβαια και νέες προσθήκες που θα δώσουν έναν αέρα ανανέωσης στο makeup μας. Δείτε αναλυτικότερα τα χρώματα σε σκιές και χείλη, καθώς και όλες τις τεχνικές μακιγιάζ που θα είναι must το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.

Η βάση μακιγιάζ που προτείνουν οι διάσημοι makeup artists για τη νέα σεζόν

Ένα όμορφο μακιγιάζ ξεκινάει πάντα με την ιδανική βάση. Πρόκειται για το βάψιμο της επιδερμίδας πάνω στο οποίο θα δημιουργήσουμε το makeup των ματιών μας και όλο το φυσικό ή χρωματιστό look που έχουμε επιλέξει να κάνουμε.

Advertisements

Τι πρότειναν λοιπόν για φέτος οι ειδικοί;

Μακιγιάζ χωρίς foundation

Η αποφυγή χρήσης foundation παραμένει και πάλι στην κορυφή των επιλογών, δίνοντας έτσι ένα όσο πιο φυσικό αποτέλεσμα γίνεται. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύονται όλα τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου, ακόμη και οι χαριτωμένες φακίδες που ενδέχεται να υπάρχουν.

Τη συγκεκριμένη βάση είδαμε μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των οίκων Salvatore Ferragamo, Proenza Schouler, Christopher Kane, Rochas και Matty Bovan.

Advertisements

Λαμπερή επιδερμίδα

Σε συνδυασμό με foundation ή σε γυμνό πρόσωπο, οι διάσημοι makeup artists δεν δίστασαν να διατηρήσουν τη λαμπερή επιδερμίδα και πάλι στις τάσεις της σεζόν. Πρόκειται για ένα τρικ που κάνει πιο φυσικό το look, ακόμη και όταν έχει χρησιμοποιηθεί makeup για την κάλυψη κάποιων μικροατελειών.

Οι μακιγιέρ των οίκων μόδας Marine Serre, Balmain, The Row, Loewe, Victoria Beckham και Gucci ήταν μόνο μερικοί από τους υποστηρικτές της συγκεκριμένης τάσης.

Απαλή και αψεγάδιαστη βάση μακιγιάζ με φωτοσκιάσεις

Η αψεγάδιαστη επιδερμίδα με ελάχιστα προϊόντα μακιγιάζ στη βάση κυριάρχησε στις πασαρέλες για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021. Κάποιοι βέβαια δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν foundation, contour και highlight.

Advertisements

Πιο συγκεκριμένα, ο μακιγιέρ Tom Pecheux του οίκου Brandon Maxwell εστίασε στη δημιουργία glamorous look χωρίς cakey αποτέλεσμα. Αυτό το πέτυχε χρησιμοποιώντας μια θερμή απόχρωση bronzer και strobe cream για να προσθέσει γυαλάδες.

Επίσης, ο οίκος Alberta Ferretti πρόσθεσε όμορφες φωτοσκιάσεις με bronzer και contouring κάτω από τα ζυγωματικά και κατά μήκος των κροτάφων.

Αντίθετα, στις πασαρέλες των Marc Jacobs, Richard Malone και Versace το μακιγιάζ ήταν ελαφρώς πιο βαρύ.

Το αγαπημένο φυσικό μακιγιάζ

Το γνωστό και ως no-makeup μακιγιάζ θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαία τάση του μακιγιάζ και τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021. Διαχρονικό και άκρως εντυπωσιακό, το φυσικό του αποτέλεσμα τονίζει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου χωρίς να τα αλλάζει.

Ο οίκος Burberry πρότεινε την εφαρμογή ενός λεπτού στρώματος foundation, λίγη μάσκαρα και ένα nude κραγιόν. Έτσι απλά, πετυχαίνετε το τέλειο φυσικό αποτέλεσμα που θα σας κάνει να λάμψετε.

Αντίθετα, τα μοντέλα της Chanel είχαν ένα μακιγιάζ χωρίς foundation, με τη χρήση λίγης μάσκαρα και μιας ελαφριάς ροζ πινελιάς στα ζυγωματικά.

Από την άλλη μεριά, ο οίκος Alexander McQueen δημιούργησε το φρέσκο αυτό αποτέλεσμα με λίγο ρουζ και minimal foundation ή μακιγιάζ ματιών.

Απαλό ροζ ρουζ στα ζυγωματικά

Μια ελαφριά πινελιά ουδέτερου ροζ ρουζ ή σκιάς μπορεί αμέσως να κάνει το μακιγιάζ φρέσκο και νεανικό. Κάτι τέτοιο μάλιστα είναι απαραίτητο τους κρύους μήνες του χρόνου.

Τα μοντέλα του οίκου Michael Kors είχαν μια γενναιόδωρη δόση ροζ ρουζ, διατηρώντας το υπόλοιπο μακιγιάζ σε φυσικά επίπεδα.

Από την άλλη μεριά, ο οίκος Missioni πρότεινε ένα ροζ μπρονζέ χρώμα σκιάς που συνδυαζόταν άψογα με το ίδιο κραγιόν και την μη χρήση μάσκαρα.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που είδαμε από τους κορυφαίους makeup artists.

Οι κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ ματιών για την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021

Μετά τη δημιουργία της βάσης σειρά έχει συνήθως το μακιγιάζ των ματιών. Ποια χρώματα σκιών θα φορεθούν περισσότερο αυτή τη σεζόν και ποιες τεχνικές μακιγιάζ θα έχουν την τιμητική τους;

Δείτε αναλυτικότερα τι προτείνουν οι κορυφαίοι makeup artists και υιοθετήστε τα νέα trends κάνοντας όμορφα και μοντέρνα μακιγιάζ για τις καθημερινές ή βραδινές σας εμφανίσεις.

Επιμελώς ατημέλητο smokey eyes

Από την άλλη μεριά, ο οίκος Missioni πρότεινε ένα ροζ μπρονζέ χρώμα σκιάς που συνδυαζόταν άψογα με το ίδιο κραγιόν και την μη χρήση μάσκαρα.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που είδαμε από τους κορυφαίους makeup artists.

Οι κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ ματιών για την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021

Μετά τη δημιουργία της βάσης σειρά έχει συνήθως το μακιγιάζ των ματιών. Ποια χρώματα σκιών θα φορεθούν περισσότερο αυτή τη σεζόν και ποιες τεχνικές μακιγιάζ θα έχουν την τιμητική τους;

Δείτε αναλυτικότερα τι προτείνουν οι κορυφαίοι makeup artists και υιοθετήστε τα νέα trends κάνοντας όμορφα και μοντέρνα μακιγιάζ για τις καθημερινές ή βραδινές σας εμφανίσεις.

Επιμελώς ατημέλητο smokey eyes

Σκούρα και επιμελώς μουτζουρωμένα με έναν goth ή punk αέρα, τα μακιγιάζ της σεζόν θα είναι εμπνευσμένα από τη δεκαετία των 90’s.

Ο οίκος Max Mara πρότεινε την κλασσική εκδοχή του μαύρου smokey eyes με μια πιο messy όψη. Αντίθετα στην πασαρέλα του Dries van Noten είδαμε ένα χρωματιστό βάψιμο ματιών σε ορθογώνιο σχήμα που έδωσε ένα πιο έντονο goth / punk look.

Αντίστοιχα μακιγιάζ παρουσίασαν και οι οίκοι Marc Jacobs, Christian Dior, Olivier Theyskens και Emilio Pucci.

Χρυσή λάμψη στα μάτια

Τα μεταλλικά χρώματα, με κυρίαρχο το χρυσό που αποτελεί αυτή τη σεζόν top επιλογή τόσο στα ρούχα, όσο και στα αξεσουάρ, θα φορεθούν πολύ σαν σκιές ματιών.

Στην πασαρέλα του οίκου Tory Burch, το χρυσό χρησιμοποιήθηκε στο πάνω βλέφαρό και στην εσωτερική γωνία του ματιού, ενώ η πτυχή του τονίστηκε με ένα ουδέτερο καφέ χρώμα.

Παρόμοιο, αλλά πιο smokey μακιγιάζ είδαμε και από τον Tom Ford, ο οποίος συνδύασε το χρυσό χρώμα του βλεφάρου με μεταλλικό καφέ στην πτυχή του ματιού και έντονο μαύρο μολύβι γύρω από το μάτι.

Καφέ smokey eyes

Το smokey eyes σε καφέ αποχρώσεις είναι λιγότερο άγριο και βαρύ από το μαύρο. Παρόλ’ αυτά πετυχαίνει το ίδιο έντονο αποτέλεσμα και μπορεί να φορεθεί σχεδόν σε όλες τις περιστάσεις. Ανάλογα πάντα με την απόχρωση που θα έχει επιλεγεί.

Ο οίκος Givenchy εφάρμοσε στα μοντέλα του πολλούς διαφορετικούς τόνους του καφέ, δίνοντας άλλη ένταση στο βλέμμα κάθε φορά.

Από την άλλη μεριά, στη Chanel χρησιμοποιήθηκε ένα taupe καφέ χρώμα που πρόσθεσε βάθος στο μακιγιάζ, δημιουργώντας αντίθεση με το φυσικό και απαλό βάψιμο που είχαν τα περισσότερα μοντέλα του οίκου.

Μπλε σκιά ματιών σε απόχρωση classic blue

Το μπλε στα μάτια θα φορεθεί και αυτή τη σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, θα δούμε μια πιο έντονη απόχρωση όπως το classic blue, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία χρώματα της σεζόν στη μόδα. Συνδυασμένο με winged eye ή και σκέτο, το έντονο αυτό χρώμα σκιάς θα δώσει στα μάτια μας την ένταση που χρειάζονται.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε στους οίκους Tadashi Shoji, Prabal Gurung και Miu Miu.

Φωτεινά νέον χρώματα στα μάτια

Αν και τα τόσο έντονα χρώματα στα μάτια μας θυμίζουν περισσότερο Καλοκαίρι, οι ειδικοί θέλησαν να τους δώσουν την ευκαιρία να φορεθούν και τους πιο κρύους μήνες του χρόνου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι σκιές χρησιμοποιήθηκαν με έναν λίγο πιο καλλιτεχνικό τρόπο, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό για την πραγματική ζωή. Επηρεασμένοι λοιπόν από την επιμελώς ατημέλητη μορφή του smokey eyes, οι οίκοι Matty Bovan, Ashish, Charlotte Knowles, Self-Portrait, Tadashi Shoji, Chromat και Ulla Johnson, παρουσίασαν τη νέα αυτή τάση στο μακιγιάζ για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021.

Σκιές ματιών σε χρώματα πολύτιμων λίθων

Σε αποχρώσεις του σμαραγδί, του αμέθυστου και των υπόλοιπων πολύτιμων λίθων, οι σκιές αυτές θα φορεθούν φέτος κατά κόρον, δίνοντας στο μακιγιάζ των ματιών μας μια μεταλλική λάμψη και μια πιο ώριμη όψη σε σχέση με τα έντονα χρώματα.

Πρόκειται για χρώματα που είναι εξίσου ενδιαφέροντα με τους γήινους τόνους και θα αποτελέσουν την τέλεια εναλλακτική για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.

Χρησιμοποιήθηκαν από τον οίκο Prada για να τονίσουν την πτυχή του ματιού, σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο σχήμα. Αλλά και από τον διάσημο makeup artist Tom Pecheux στον οίκο Altuzarra που δημιούργησε ένα διπλό χρωματικά μακιγιάζ ματιών.

Winged eyeliner σε όλο το μήκος του βλεφάρου ή μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού

Η πιο δημοφιλής επιλογή της γραμμής του eyeliner με το κλασσικό winged θα παραμείνει στην κορυφή και αυτή τη σεζόν, δίνοντας στο μακιγιάζ μας μια ρετρό και εντυπωσιακή εικόνα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε στους οίκους Dolce & Gabbana, Rag & Bone και Marc Jacobs.

Αν όμως ψάχνετε για κάτι πιο ιδιαίτερο και μοντέρνο, τότε οι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή του μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού, κάνοντας μια μικρή γραμμή τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω βλέφαρο. Πρόκειται για μια εναλλακτική ιδέα που τονίζει την εξωτερική γωνιά του ματιού. Κάτι τέτοιο είδαμε στις πασαρέλες των οίκων Richard Quinn, Christian Dior, Miu Miu και Moschino.

Γραμμή eyeliner στην πτυχή του ματιού ή καλλιτεχνικές δημιουργίες με eyeliner

Πάντα όμως υπάρχουν και οι πιο extreme προτάσεις που πολλές φορές δύσκολα ακολουθούμε. Αυτό ακριβώς αποδεικνύουν και οι παραπάνω φωτογραφίες.

Οι διάσημοι makeup artists έβαλαν την φαντασία τους και το ταλέντο τους να δημιουργήσει ιδιαίτερα έργα τέχνης με καμβά τα μάτια των μοντέλων και βασικό πινέλο αυτό του eyeliner.

Με μια πιο hippie διάθεση και την επιρροή της δεκαετίας των ’60s, οι μακιγιέρ των οίκων Valentino, Stella McCartney και Celine ζωγράφισαν στην πτυχή των ματιών μια αιωρούμενη γραμμή eyeliner.

Αντίθετα στους οίκους Yohji Yamamoto, Gucci, Marco de Vincenzo, Toga και Vera Wang είδαμε πιο θεατρικές και περίτεχνες δημιουργίες.

Μάτια με γκλίτερ, στρας και χρυσά φύλλα

Σε όλες τις τάσεις της μόδας, όπως αυτές παρουσιάζονται στην πασαρέλα υπάρχει και μια δόση υπερβολής. Ακόμη και στο μακιγιάζ, οι διάσημοι makeup artists προτείνουν, πέρα από τα κλασσικά και εύκολα προσαρμόσιμα στην καθημερινότητα trends, τις πιο extreme εκδοχές της σεζόν.

Φέτος λοιπόν εκτός από το glitter που είδαμε στους οίκους Christopher Kane, Gabriela Hearst, Vivetta και Marni, οι ειδικοί προτείνουν και πάλι τα τρισδιάστατα διακοσμητικά, όπως τα στρας, αλλά και τα φύλλα χρυσού για το βάψιμο των ματιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα 3D αξεσουάρ τα είδαμε στις πασαρέλες των Giambattista Valli, Halpern, Dion Lee, Rixo και Paula Knorr, ενώ τα φύλλα χρυσού (σε διάφορες αποχρώσεις) στους οίκους Adeam, Preen, Erdem και Simone Rocha.

Χρωματιστή μάσκαρα

Αν και συνήθως αποπνέει έναν πιο καλοκαιρινό αέρα, το χρώμα στις βλεφαρίδες θα αποτελέσει κορυφαία τάση στο μακιγιάζ και για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021.

Οι δημοφιλείς μακιγιέρ των διάσημων οίκων μόδας Off-White και Ulla Johnson, μεταξύ άλλων, θεώρησαν πως οι χρωματιστές μάσκαρα μπορούν κάλλιστα να φορεθούν και αυτές τις εποχές, δίνοντας μια πιο χαρούμενη νότα χρώματος στο makeup μας.

Έντονες βλεφαρίδες

Οι spiky lashes, όπως αποκαλούνται, είναι ιδανικές για να κάνουν το βλέμμα πιο έντονο και να ανοίγουν το μάτι. Δίνουν ένα αποτέλεσμα σαν αυτό της κούκλας και είναι εμπνευσμένες από τη δεκαετία των ’60s.

Είτε λοιπόν πρόκειται για ψεύτικες και μακριές, ή για βαμμένες έντονα με πηχτή μάσκαρα βλεφαρίδες, το εφέ αυτό θα είναι must για τη σεζόν. Αυτό άλλωστε πρότειναν μεταξύ άλλων και οι οίκοι Rodarte, Molly Goddard, Celine και Lanvin.

Παχιά και ατημέλητα στρωμένα φρύδια

Τα παχιά φρύδια με χτένισμα προς τα πάνω θα αποτελέσουν φέτος το Φθινόπωρο και το Χειμώνα κορυφαία τάση στο μακιγιάζ.

Πρόκειται για μια πρόταση της μακιγιέρ Lucia Pieroni στον οίκο μόδας Rochas, την οποία είδαμε και στην πασαρέλα της Victoria Beckham.

Περίεργα βαμμένα ή σβησμένα με makeup φρύδια

Κι επειδή όπως ήδη αναφέραμε στις πασαρέλες υπάρχουν και οι υπερβολές, οι διάσημοι makeup artists πρότειναν για φέτος δυο ακόμη ιδιαίτερες τάσεις για τα φρύδια. Η μία είναι αυτή των ξεβαμμένων, η οποία συνεχίζει την κορυφαία πορεία που είχε στην προηγούμενη σεζόν και η άλλη αναφέρεται στην έντονα ζωγραφισμένη πάνω γραμμή των φρυδιών.

Πρόκειται για δυο προτάσεις που δύσκολα θα υιοθετηθούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες των Prabal Gurung, Tia Adeola, Anrealage, Giambattista Valli, Erdem, Gucci και Haider Ackermann.

Τα trends στο μακιγιάζ χειλιών για το φετινό Φθινόπωρο / Χειμώνα

Και βέβαια για να ολοκληρωθεί ένα μοντέρνο και επιτυχημένο μακιγιάζ χρειάζεται χρώμα στα χείλη. Ποιες είναι λοιπόν οι κορυφαίες αποχρώσεις στα κραγιόν για την περίοδο αυτή;

Δείτε αναλυτικά τη λίστα και επιλέξτε το ιδανικό για εσάς!

Κραγιόν που σβήνει στις άκρες

Μια ξεχωριστή εφαρμογή του κραγιόν για την περίοδο αυτή είναι και η παραπάνω. Τα χείλη βάφονται με τέτοιο τρόπο που να φαίνονται σα να έχουν ξεβαφτεί στο περίγραμμα.

Επομένως, η συγκεκριμένη τεχνική θα είναι πολύ χρήσιμη. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το αν έχει αρχίσει να ξεθωριάζει το χρώμα του κραγιόν μας, ακόμη κι αν έχουμε αρχικά επιλέξει να το φορέσουμε κανονικά δημιουργώντας το τέλειο περίγραμμα.

Την συγκεκριμένη τάση υιοθέτησαν μεταξύ άλλων ο makeup artist Peter Phillips του οίκου Fendi, καθώς και οι μακιγιέρ των Chloé και 16Arlington.

Σαγηνευτικά κόκκινα χείλη

Κλασσικό, διαχρονικό και άκρως σαγηνευτικό το κόκκινο χρώμα στα χείλη δεν λείπει ποτέ από τις τάσεις του μακιγιάζ. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην φορεθεί και αυτή την περίοδο. Η glamorous ή retro εικόνα που δημιουργεί το έντονο αυτό κραγιόν είναι ιδανική για κάθε περίσταση.

Αυτό άλλωστε πρότειναν μεταξύ άλλων και οι οίκοι Jason Wu, MSGM, Marc Jacobs, Jil Sander, Brock Collection, Dolce & Gabbana και Dries van Noten.

Σκούρα και gothic χρώματα κραγιόν για τη σεζόν

Κι επειδή ο καιρός κρυώνει και τα σκούρα χρώματα γίνονται πιο δημοφιλή, δεν γινόταν να μην επηρεαστούν και τα χείλη.

Σκούρα κραγιόν σε μπορντό, πράσινο, μωβ, μαύρο κλπ χρώμα θα είναι must για τη σεζόν. Αποπνέοντας πολλές φορές έναν πιο vampy αέρα, οι αποχρώσεις αυτές ολοκληρώνουν κάθε μακιγιάζ με έναν κομψό και όμορφο τρόπο.

Κάτι τέτοιο φάνηκε και στις πασαρέλες των οίκων Rodarte, LaQuan Smith, Chocheng, Anna Sui και Emilio Pucci.

Glossy Χείλη

Αν και τα ματ κραγιόν έχουν αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί προτείνουν για φέτος την επιστροφή των glossy. Η λάμψη σε nude, αλλά και σκούρα χείλη ολοκληρώνει το μακιγιάζ της σεζόν δίνοντας σαγηνευτική διάσταση.

Κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο γεμάτα και να τραβούν την προσοχή. Αυτό ακριβώς πέτυχαν και οι makeup artists των οίκων Off-White, Lanvin, Christopher Kane, Badgley Mischka, Chanel και Simone Rocha.

πηγή

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα