Μην χασετε

Αυτά που μετανιώνεις μετά το τέλος μιας σχέσης

Κάποιες φορές θέλεις να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να αλλάξεις κάποια πράγματα. Δυστυχώς, η χρονομηχανή δεν έχει εφευρεθεί, αλλά μπορείς να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη.

Μία σχετικά μεγάλη σχέση θα αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή σου. Το πρόγραμμά σου, τον ελεύθερο σου χρόνο, ακόμη και τις προτεραιότητές σου. Μοιραία όταν μία τέτοια σχέση λήγει και κάνεις τον απολογισμό σου, θα σκεφτείς τι μπορούσες να κάνεις διαφορετικά ή και τι δεν έκανες ώστε να δουλέψει αυτή η σχέση. Δύσκολα θα αποφύγεις αυτούς τους προβληματισμούς, αλλά μην ανησυχείς, κάποιοι από αυτούς είναι συνηθισμένοι και δεν είσαι ο μόνος.

Δεν έβαλες όρια
Ίσως είναι ένα από τα πιο κλασικά λάθη που κάνουμε σε μία σχέση. Κάτι ο φόβος μην μας απορρίψουν, κάτι η ανάγκη να αποφύγουμε διενέξεις, μας οδηγεί στην απόφαση να μην εκφράσουμε αυτά που μας δυσανασχετούν.

Και τελικά, μετά το τέλος της σχέσης συνειδητοποιείς ότι ήταν λάθος να μην μιλήσεις γι’ αυτά που σε ενοχλούν, αφήνοντας τα απλά να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Ίσα-ίσα σε μία σχέση που θέλεις να κρατήσεις καιρό επιδιώκεις να σε μάθει το άτομο με το οποίο σχετίζεσαι όσο καλύτερα γίνεται – και τα κακά σου και τα καλά σου. Έτσι, με μία μικρή αντιπαράθεση της στιγμής –και αντιμετωπίζοντας πρόβλημα και σύντροφο “πρόσωπο με πρόσωπο”– σκέφτεσαι μετανιωμένος ότι τελικά μπορεί να είχαν αποφευχθεί τσακωμοί που οδήγησαν στον χωρισμό.

Advertisements

Δεν προσπάθησες αρκετά
Άλλη μία κλασική σκέψη που κάνουμε μετά από έναν χωρισμό. Αναρωτιόμαστε αν είχαμε κάνει εκείνο διαφορετικά ή αν δεν είχαμε υποχωρήσει εκεί, και το αντίθετο, ίσως τα πράγματα να ήταν τώρα αλλιώς. Είναι ένας αρκετά συνηθισμένος προβληματισμός που μας βασανίζει το μυαλό. Και το παράδοξο είναι ότι αυτή τη σκέψη μπορεί να την κάνεις ακόμη κι αν όντως προσπάθησες αρκετά.

Δεν έληξες τη σχέση όταν έπρεπε
Πολλές φορές η συνήθεια και το «βόλεμα» μπορεί να γίνουν αρκετά κακοί σύμβουλοι. Υπάρχουν περιπτώσεις σχέσεων που έχουν ουσιαστικά φθαρεί αρκετά αλλά μένουν και οι δύο γιατί ελπίζουν ότι η δυναμική στη σχέση θα αλλάξει. Είναι απολύτως φυσιολογικό τέτοια ζευγάρια να μην μπορούν να αφήσουν μία σχέση που υπάρχει δέσιμο και δέσμευση. Τελικά όμως, αρκετά από αυτά τα ζευγάρια, μετανιώνουν το χρόνο που άφησαν να πάει χαμένος.

Παρ’ όλα αυτά, ίσως είναι καλύτερα να μετανιώνεις για ένα λάθος, παρά να μετανιώνεις επειδή έμεινες αδρανής.

Βιάστηκες
Αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορεί να έχεις μετανιώσει, αν είσαι σαν χαρακτήρας παρορμητικός. Πολλοί άνθρωποι μετανιώνουν για την βιασύνη τους να γνωρίσουν μία καινούρια σχέση τους στους κοντινούς τους ανθρώπους ή να προχωρήσουν σε μία κίνηση που ίσως ήταν καλύτερο να έχει γίνει αργότερα, όπως μία συγκατοίκηση ή η υιοθεσία ενός κατοικίδιου.

Advertisements

Δεν φρόντισες τον εαυτό σου
Αυτό ίσως να είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που μετανιώνει κανείς σε μία σχέση. Πολλές φορές θα αφεθείς και θα αμελήσεις τον εαυτό σου σε μία σχέση, γιατί όπως λέει και ο λαός «έχεις δέσει τον γάιδαρό σου».

Αμέλησες την προσωπική σου ζωή
Αν και αυτό μπορεί να συμβαίνει πιο συχνά σε μικρές ηλικίες, δεν είναι λίγες οι φορές που μετά το τέλος μίας σχέσης συνειδητοποιούμε πόσα πράγματα έχουμε χάσει. Όσο εμείς ήμασταν σε σχέση, οι φίλοι μας μπορεί να έκαναν ταξίδια και να γέμιζαν τη ζωή τους με όμορφες αναμνήσεις. Όσο είσαι σε σχέση δεν το συνειδητοποιείς, αφού όμως χωρίζεις, αρχίζεις και τα βλέπεις με άλλο μάτι. Δεν πειράζει, τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα